mp5_10sd 21.08.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Mam na działce wychodek i schowek na narzędzia ogrodowe; oddalony od domku letniskowego o ok 20-25 metrów.Chciał bym tam założyć oświetlenie (żeby wieczorem można było normalnie czytać gazetę, albo schować widły czy łopatę) - 2 żarówki + gniazdo.Kabel chciałem poprowadzić ziemią. Jaki typ kabla wybrać i na jakiej głębokości go zakopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 21.08.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Mam na działce wychodek i schowek na narzędzia ogrodowe; oddalony od domku letniskowego o ok 20-25 metrów. Chciał bym tam założyć oświetlenie (żeby wieczorem można było normalnie czytać gazetę, albo schować widły czy łopatę) - 2 żarówki + gniazdo. Kabel chciałem poprowadzić ziemią. Jaki typ kabla wybrać i na jakiej głębokości go zakopać? Według przepisów kabel powinien być zakopany na min. 80 cm, położony na podsypce z piasku, ponad kablem taśma ostrzegawcza niebieska. Kabel taki do ziemi YKY chyba w czarnej otulinie lub biały w dodatkowej osłonie z rurek (wychodzi taniej). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp5_10sd 21.08.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Faktycznie, ale obejdzie się bez taśmy i piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 21.08.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 mp5_10sd no ja ci powiem że czytanie gazet w "tym miejscu" jest niezwykle użyteczne, sam w desperacji to nawet napisy na opakowaniu od szamponu czytam tak tylko nadmieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 21.08.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Faktycznie, ale obejdzie się bez taśmy i piasku Bez piasku tak, ale bez taśmy nie. Twój wnuk będzie sadził drzewo i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 22.08.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 mp5_10sd no ja ci powiem że czytanie gazet w "tym miejscu" jest niezwykle użyteczne, sam w desperacji to nawet napisy na opakowaniu od szamponu czytam tak tylko nadmieniłem Taaa znam to, można się np. węgierskiego na polu kosmetyki poduczyć Hehe Co do wideł w wychodku... hm I jeszcze w kwestii komarów i innego owadztwa... nie boisz się zmasowanego ataku czy wychodek hermetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 22.08.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Faktycznie, ale obejdzie się bez taśmy i piasku Bez piasku tak, ale bez taśmy nie. Twój wnuk będzie sadził drzewo i co? I zaświeci Albo mu zaświta że tu chyba jednak nie sadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp5_10sd 22.08.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Dzięki. Kupię YKY Jeśli chodzi o robactwo to już się przyzwyczaiłem Natomiast w kwestii wnuka: drzewa i inne krzaki pozasadzała moja mama i to w takich miejscach, że nowe już się nie zmieszczą, a poza tym myślę, mój wnuk wybuduje sobie normalny dom i zburzy tą drewnianą "komórkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts