XDKXX 21.08.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 mam pytanko mój dom kwalifikuje sie do wybużenie przy budowie drogi i nachodzi mnie pytanie ile mnie zapłacą? jest to dom drewniany zmodernizowany w stanie bdb z wszelkimi mediami stodoła murowana i piwnica elegancka wszystko na 40 arach działki i jeszcze 1 hektar pola jak ktos sie oriętuje proszę o wypowiedz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XDKXX 07.09.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 niewierze nikt nic nie wie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 08.09.2007 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 jak wykupowali u nas ziemię pod autostradę to płacili 100000zł za 1 ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 08.09.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Rzeczoznawca majątkowy robi wycenę wykupywanych gruntów pod drogi publiczne na zlecenie kupującego.Wysyłają do ciebie pisemko, w którym informują o spotkaniu i kwocie, na jaką została wyceniona twoja działka wraz z zabudowaniami.Ty zjawiasz się na spotkani u nie przyjmujesz tego do wiadomości, bo cena jest za niska - tak właśnie będzie.Dostajesz termin na znalezienie rzeczoznawcy majątkowego, który sporządzi dla ciebie nowa wycenę (ty za to płacisz-bo ty się odwołujesz).Następnie jest porównanie operatu sporządzonego przez pierwszego rzeczoznawcę i przez drugiego i jeśli jest mała rozbieżności to przystają na twoją cenę. A teraz atrakcja.Rzeczoznawcy ręczą uprawnieniami za wykonaną wycenę i robią to skrupulatnie, żaden rzeczoznawca nie wyceni ci pod taką transakcje ceny dwa razy większej, bo później idzie sprawa do sądu i jest małe bagienko. A dlaczego tak jest. Bo 50% transakcji jest na lewo, czyli kupujący ze sprzedającym ugadują się, że zapłaci za grunt na papierku 200000 i kolejne 100000 dostanie pod stołem. A rzeczoznawca bierze ceny z aktów notarialnych a nie z ogłoszeń!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 10.09.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Rzeczoznawca majątkowy robi wycenę wykupywanych gruntów pod drogi publiczne na zlecenie kupującego. A jakby był podatek katastralny to dostałoby się tyle ile chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XDKXX 10.09.2007 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 czyli płacą jak sie im podoba jak nie pasuje to won...... popiepszony kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts