pablitoo 21.08.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam Mam pytanko związane z jastrychem nad wykuszem - wykonałem sam wylewkę nad wykuszami w moim domu / strop , papa termozgrzewalna w dwóch warstwach , folia , styro 10cm , folia , zbrojenie siatką stalową o oczkach 10cm , wylewka około 5cm / . Niestety jastrych wyszedł mi troszkę "słaby" - po wyschnięciu i związaniu powierzchnia górna jastrychu obsypuje się piaskiem - dałem chyba zbyt dużo piachu i cement nie związał wszystkiego. Zagruntowałem dwa razy jastrych gruntem głęboko penetrującym Ceresit CT17 , co znacznie ograniczyło wycieranie piasku z wylewki , ale jednak nadal ono wystepuje Teraz chcę robić hydroizolację / Mapelastic f-my Mapei / - czy trzeba jeszcze jakoś związać podłoże / radzono mi szkło wodne rozprowadzić na jastrychu / , czy od razu na takie podłoże można wylewać folię w płynie Mapei ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/85304-dodatki-uszlachetniaj%C4%85ce-do-jastrychu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts