mimip2 21.08.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Co myślicie na temat ściany jednowarstwowej - Porotherm - 50 ?Czy lepiej tradycyjnie budować metodą dwu- lub trzywarstwową (ocieplane steropianem lub wełną?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zulaga 21.08.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Jestem za! Sam wybrałem taką technologię PTH 50P+W. Zaprawa ciepła własnej roboty z perlitu. Na forum jest masa opinii na ten temat zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Ja zaczynam budowę domku 114m2 od przyszłego poniedziałku PTH kupiłem 2 tyg temu za cene 11,4zł brutto z dostawą na budowę.Zadecydować musisz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.08.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Co myślicie na temat ściany jednowarstwowej - Porotherm - 50 ? Czy lepiej tradycyjnie budować metodą dwu- lub trzywarstwową (ocieplane steropianem lub wełną?) przede wszystkim przeczytaj ze zrozumieniem to, co masz pod swoim nickiem. potem zadaj bardziej konkretne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimip2 23.08.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Architekt odradza mi ścianę jednowarstwową. Twierdzi, że będą problemy z dociepleniem nadproży,.. trudniej znaleźć firmę, która podejmie się zrobienia elewacji,... Pytanie do budujących w tej technice: jak to wygląda w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zulaga 24.08.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Mi także projektant odradzał ściane 1W. Co do nadproży to i tak pewnie bedziesz montował rolety, polecam system Integro firmy ALUPROF. Ja daje zwykle L-19 i od zewnątrz we wnęce okiennej rolety, wtedy nie ma żadnych mostków termicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts