arkadiusz 21.08.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 http://arekr.republika.pl/Budowa/KG/IMGP3682.JPG ile może kosztować robocizna? (chodzi mi o całą tę literę "A")? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adozet1 22.08.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 to zalezy od całości kosztorysu , jeśli wykonawca wykonuje duzy remont u ciebie to nie powinien policzyć więcej niż 200-300 zł ; ale jeżeli w tym otworze obok tej konstrukcji zostaną zamontowane drzwi , to musze cię zmartwić - będzie pękać , ponieważ jest to zrobione nieprawidłowo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 22.08.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Facet robil u mnie elewacje, tynki, wylewki. Teraz robi KG. I za tę półkę za robiciznę krzyknał......800PLN. Chyba powiem sobie w tym tygodniu "do widzenia"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adozet1 22.08.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 hm .... ale czy takich rzeczy nie powinno się uzgadniać PRZED robotą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 22.08.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Prosilem go k***a m*c 3 razy to zawsze odpowiadal: Ee to nie bedzie drogo i takie tam piardu piardu i ja przychodze na budowe a tam pol polki juz gotowe. Dzownie do niego pytam po raz kolejny a on na to ze moze powiedziec ile ale musi najpierw dokladnie obejrzec. dzwonie jeszcze raz a on 800PLN. rece opadaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 22.08.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 krzyknął......800PLN. chyba go po ...... Policz go orientacyjnie z czasu, jaki mógł poświęcić na jej wykonanie i daj mu max 20-30 pln/godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 22.08.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 krzyknął......800PLN. chyba go po ...... Policz go orientacyjnie z czasu, jaki mógł poświęcić na jej wykonanie i daj mu max 20-30 pln/godz. W zeszłym roku ekipa remontowa robiła podobną półkę u moich rodziców, ale bez tych nóżek od ziemi do dolnej belki, wzięli za to dodatkowo 150 zł (w grudniu), było to przy remoncie łazienki. A robili to tak 2 godziny, akurat pomagałem wtedy ojcu przy innych pracach i widziałam jak szybko sie z tym uwinęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 22.08.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W zeszłym roku ekipa remontowa robiła podobną półkę u moich rodziców, ale bez tych nóżek od ziemi do dolnej belki, wzięli za to dodatkowo 150 zł (w grudniu), było to przy remoncie łazienki. A robili to tak 2 godziny, akurat pomagałem wtedy ojcu przy innych pracach i widziałam jak szybko sie z tym uwinęli. Arek, daj mu max 200zeta a jak ma problem to niech sp .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malcu 23.08.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Powiem ci że własnie wczoraj robilłem z kolega bardzo podobna półeczke robilismy to jakies 3,5godz cena robcizny to 250zł.Cena tego pana 800zł to przegiecie.Moim zdaniem podziekuj temu przeginaczowi.I niedenerwuj :)pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 powiedz mu, że skoro nie podał ceny jak pytałeś przed robotą, to rozumiesz, że to gratis do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.08.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 powiedz mu, że skoro nie podał ceny jak pytałeś przed robotą, to rozumiesz, że to gratis do reszty musze to "sprzedac" moim artystom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adozet 27.08.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 a dlaczego w sumie dopuściłeś go do pracy ( konkretnie chodzi o wykonanie tej "półeczki") bez ceny ?? wystarczyło powiedzieć - prosze absolutnie nie robić bez podania ostatecznej ceny .. i tyle .. proste ? proste ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts