Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

krzywa działka - i w dodatku z linią energetyczną

Recommended Posts

Help!

Rozglądamy się z mężem już od jakiegoś czasu za rozsądną, ale jednocześnie wymarzoną działką. Rozsądna, bo:

1) ma być z dobrym dojazdem do Warszawy( np. żeby jeździły tam autobusy, najlepiej miejskie, al niekoniecznie, ważne jest,zżeby nie byc skazanym tylko na samochód)

2) okolica z jakąś infrastrukturą (no, o basenie nie marzę nawet :lol: , ale chociazby mały sklepik)

3) mój mąż mówi też o jakiś łączach, internecie, np. ale ja się na tym nie znam, więc o tym nawet nie pisze :lol:

Wymarzoną, bo:

1) ma mieć co najmniej 1000 m2, bo ogród ma być duży

2) z miejscem na południowy taras

3) niedaleko lasu (żeby mieć gdzieś chodzić na spacery, z piesem :lol: i mężem)

4) kwadratowa, no w miarę regularny kształt

5) tanio ma być TANIO

I moze ktoś z Was ma namiary na taką dziąę, sprzedaje, czy cos?

Pliiz

a dlaczego post nazwałam KRZYWA DZIAŁKA?

Bo właśnie upatrzyliśmy sobie taką jedną, w sumie niedrogą(ale tylko w sumie). Jest prawie 1000 m2, las- jest, te całe przyłącza są, , basen- 5 kilometrów, autobus- jest, ale kurnaDZIAŁKA JEST KRZYWA.

No ma takie wcięcie, bo naprzeciwko działki stoi słup średniego napięcia , i wcina się w działkę. I jeszczxe tak kątem linia średniego napięcia przecina działkę.

No i teraz nie wiemy, co robić?

CZY KTOŚ WIE, CZY TEN CAŁY SŁUP MOŻNA PRZESUNĄĆ? Czy ktoś występował o zgodę do Zakłądu Energetycznego o przesunięcie lini, albo jej likwidację?

No nie wiem.

A jakie są ceny innych działek?Czy ona ma obniżona cenę ze wzgledu na ten słup.

Nie jest chyba drogo,ale z drugiej strony ta linia-średnio.

Nie wiem,czy można "przesadzać" takie słupy.Zadzwoń też do ZE, czy przewidują taką możliwość.

opal

Chyba warto jeszcze poszukać, jest to zajęcie żmudne, ale mieć linię energetyczną na działce (!). A przed decyzją o kupnie na pewno rozważyć, co będzie, gdy się nie uda słupa i linii przenieść. Wcale niefajnie zachwycić się, "złapać okazję", a potem zostać z zamrożonymi pieniędzmi i dalej bez możliwości budowy wymarzonego domu.

Polecam okolice Grodziska Mazowieckiego. Komunikacja: WKD - 1h do W-wa Śródmieście, PKP 40 min, PKS nie wiem, samochodem 30-40 min. Bardzo ładne tereny na południe od Grodziska - Radonie, Szczęsne, Osowiec. Samochodem można jechać przez Pruszków albo katowicką. Ceny od od 7USD za m2, bliżej W-wy (Milanówek, Podkowa) znacznie drożej a niewielka różnica w dojeździe.

Jenna, przecież w tych okolicach jest mnóstwo pięknych i niedrogich działek! My kupiliśmy od Gminy za 4zł za metr2 (i te ceny jeszcze się utrzymują), ale to jest ziemia rolna i dosyć daleko od Nowego Dworu, w gminie Pmiechówek. Jest autobus, ale nie bezpośrednio do Warszawy. Jest za to cudnie: las, pola, bociany, zające i inne jastrzębie. Dopiero zaczynamy budowę, ale już kocham to miejsce. Poszukaj jeszcze, przecież kawałek dalej od Jabłonny jest mnóstwo działek do sprzedania! Trzeba zrobić sobie wycieczkę i pojeździć po okolicach, popytać ludzi. Nie warto brać działki ze słupem. Więcej się naużerasz z jego usunięciem niż przeszukasz pół Polski w sprawie nowej działki :wink: