Endriuszka 22.08.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 na stronie PKO BP wyczytałem że max. okres to 30lat Kalkulator kredytowy - symulacja spłaty rata w PLN 747zł a w CHF 648zł (jak na nasze zarobki to dużo ) szkoda że nie daja na 40lat :( bo wtedy ratka była by mnijesza czyli bardziej przystepna dla mnie to trochę mało :( a może ktoś dostał na dłuższy okres??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 22.08.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Niestety kazdy Bank ma okreslony z gory okres kredytowania. W PKO jest to 30 lat. Nie uda Wam się osiągnąć dłuższego okresu kredytowania niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 22.08.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W PKO napewno nie ale zobacze inne banki , nordea albo lukas dają 40 lat , a jak macie duzy wkład własny to nawet i dluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 22.08.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 szkoda bo do PKO mam naprawde blisko a na dodatek ma dwa oddziały miedzy przyszłym miejscem zamieszkania jeden na "lewo" a drugi na "prawo" od siebie a do tych "pozstałych" banków to mam conajmniej 30km :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 22.08.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 A mi doradca w PKO BP zrobił symulację na 35 lat .... ciekaweChodziaż w naszym przypadku to raczej będziemy brali na 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 22.08.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 każdy bank ma maksymalny, ale niektóre mają inny max dla CHF i inny max dla PLN - stąd mogą wychodzić te różnice (i chyba z reguły krótsze właśnie dla CHF jeśli dobrze pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 22.08.2007 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 to może żeby miec mniejsza ratkę to skusic sie na Kredyt mieszkaniowy z dopłatami i chociaz przez 8 lat miec mniejszą ratkę ?????? co sadzicie o takim rozwiązaniu ??????????? a może wziąść CHF i spogladac co chciwle na giełdę czy czasem sie CHF nie zdrożał :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga Ziebka 22.08.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Proponuję udac sie do banku Millenium. Zaproponowano nam 45 letni okres kredytowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szron 23.08.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 szkoda że nie daja na 40lat :( bo wtedy ratka była by mnijesza czyli bardziej przystepna Jak ja miałem liczone raty na 30 i 40 lat w WBK to powiem, że różnica między ratą była ok 100zl ale odsetki za cały kredyt wzrosły prawie o 100%. Więc czasami lepiej zaplacic miesięczne troszkę więcej bo generalnie w skali miesiąca spłata kwoty kredytu sie nie zmieni ale zwiększa się wielkość odsetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts