Yvett 22.08.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Was maluje obrazy - ot tak dla własnej przyjemności - nie zawodowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 22.08.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tak,parę namalowałem.Ot,tak sobie.Taka kiczowata popelina,landschaft.Ale wcześniej przeszedłem kurs na DW.Wykładał pan Ross. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvett 23.08.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Tak,parę namalowałem. Ot,tak sobie. Taka kiczowata popelina,landschaft. Ale wcześniej przeszedłem kurs na DW. Wykładał pan Ross. O właśnie, o coś takiego mi chodzi! Ja mam na razie "owczy pęd" Kiedyś trochę rysowałam - ale przez ostatnie kilka lat przy małych dzieciach nie potrafiłam znaleźć czasu. Teraz dzieciaki troche podrosły, a mnie ciągnie do malowania. Trochę za późno zdecydowałam się spędzić wakacje na jakims kursie gdzieś w plenerze - bo brakuje mi techniki - nijak nie wiem jak to z tymi farbami należałoby się obejść. Wcale mi się nie marzą jakieś super dzieła - ot, tak sobie, popelina i landszaft w ramach oderwania sie od rzeczywistości Mam nawet miejsce w domu na kanciapę, w której mogę sobie farbiska rozłożyć i smrodzić ile wlezie - tak więc, warunki są tylko doświadczenia brak. A co to za kurs DW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.08.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ach już nie pamiętam czy to było DW,DSF czy BR (Bayerische Rundfunk).To programy na satelicie gdzie Bob Ross pokazuje jak malować.Niestety robi to dość późno w nocy.Tu jest jego strona: http://www.bobross.com/Jak mi się uda to wkleję jedno z moich "dzieł". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 24.08.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 http://republika.pl/blog_uw_3055088/3061913/tr/obraz3.jpg?1187944481Mój trzeci obrazek w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvett 27.08.2007 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 http://republika.pl/blog_uw_3055088/3061913/tr/obraz3.jpg?1187944481 Mój trzeci obrazek w życiu. Jak na trzeci obrazek w życiu to chyba nieźle, co? Nie będę się mądrzyć, bo jeszcze żadnego nie namalowałam Jak do tej pory szkice ołówkiem tylko i to głównie portrety. Zajrzałam na stronę, która poleciłeś, ale coś mi się zdaje, ze obrazek, który maluje z brzózkami jest mało podobny do efektu końcowego... Dostalam w prezencie książkę z poradami jak malować, ale niewiele tam tego jest. Dowiedziałam się, ze są organizowane warsztaty malarskie dla dorosłych początkujących połączone z jakimś wypoczynkiem - latem właśnie, ale niestety się spoźniłam, tak więc musze poczekać do przyszłego roku, a tymczasem popróbuję sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 27.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Fajnie, że macie takie hobby. Ja tez troszkę maluję ale niestety mam ostatnio mało czasu. Jestem amatorem tak jak Wy Szyję też obrazy z materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 27.08.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 No niestety,żadna szkoła talentu nie nauczy. Albo ktoś ma albo nie. Przy mojej córce wstyd mi malować cokolwiek. Ona weźmie kartkę i ołówek i jestem w szoku. No cóż ,talent ma (może po tatusiu ?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 28.08.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Bardzo ładny ten obraz Tedii, jak na amatora masz talent Ja też bym chciała kiedyś coś namalować ale jakoś nie mam odwagi i nie wiem jak się do tego zabrać, może kiedys sie odważę. Nie uważam że mam talent bo do tego to mi daleko kiedyś troszke szkicowałam ołówkiem ale to takie kiczowate portrety, najlepiej wychodzą mi zwierzęta,bo sa najłatwiejsze do narysowania. Ale zazdroszczę ludziom jak potrafią z łatwością i paroma ruchami ołówkiem czy pędzlem stworzyc jakiś obraz czy rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 25.08.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 też przyłączam się do tematu bo sama maluję. A właściwie rysuję. Takie hobby ma ogromną zaletę w tym, że w czasie rysowania całkowicie oddziela się człowiek od rzeczywistości i nie myśli o pracy - całkowite odstresowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 25.08.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Całkowicie masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 26.08.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Ja uwielbiam mangę. Czy ktoś z Was może jeszcze lubi te klimaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 03.12.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ja maluję w wolnych chwilach - najczęściej są to obrazy olejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.12.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 To zapodaj coś z własnej twórczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.12.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.12.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Monia - piękne! Kurczę, aż zazdrość mnie bierze, że tak nie potrafię - jestem antytalentem plastycznym, ale popatrzeć zawsze lubię. Naprawdę pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.12.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Monia - piękne! Kurczę, aż zazdrość mnie bierze, że tak nie potrafię - jestem antytalentem plastycznym, ale popatrzeć zawsze lubię. Naprawdę pięknie! Dziękuję Ja potrafię malować, ale tak amatrosko - niezbyt sobie radzę z malowaniem "z głowy" - raczej odwzorowuję od innych obrazów lub zdjęć i wtedy mi jakoś wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 04.12.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Suuuuper.Gratuluję.Ale wjechałaś mi na ambicję.W pierwszej wolnej chwili siadam do obrazu.Może w święta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.12.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Suuuuper.Gratuluję. Ale wjechałaś mi na ambicję. W pierwszej wolnej chwili siadam do obrazu. Może w święta? Namaluj zimę - może tę z avatarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.12.2008 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 W avatarze mam zdjęcie ,które wykonałem z okna w hoteliku górskim gdzie wielokrotnie imprezowaliśmy głównie zimą.Stąd szczególny sentyment,choć twierdzę że jest zimne i nie odzwierciedla mojego charakteru.Może jak przyjdzie zima to dam coś letniego. A obraz zimy mi się marzy,bo lubię zimę (mimo uciążliwości).Tylko boję się że zamarznę przy sztalugach.Dotąd namalowałem chyba z pięć obrazków "na żywca" i następne też chcę malować na żywo. Skoro nie mam techniki ani talentu,to przynajmniej niech będzie na obrazku trochę prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts