arzesz 18.07.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Za ile można kupić szambo około 10 m^3?Chodzi o jak najtańsze i obojętne czy betonowe, plastikowe czy z kręgów.pozdr.a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.07.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Zobacz http://www.probud.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 21.07.2003 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 dzięki WowkaA Ty może brałaś szambo z tej firmy? Ile za transport + montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 21.07.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Szambo, ale okolice trójmiasta - stalowe z atestem. 1600zł - 10m3. Pozdrawiam. Sam teakie niedawno kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 21.07.2003 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Kodimetalowego to jeszcze nie widziałem.A nie boisz się, że to jakoś szybko przerdzewieje?No i czy cena jest z montażem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 21.07.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 dzięki Wowka A Ty może brałaś szambo z tej firmy? Ile za transport + montaż? Transport zależy od odległości do Dąbrowy z Poręby 350 zł. (można się targować- zawsze coś opuzczą). Montaż w cenie transportu. Montaż polega na osadzeniu w wykopie części spodniej osadnika, włożenie przegród działowych oraz przykrycie betonową płytą górną. Musisz mieć przygotowany worek cementu oraz piasek do wykonania zaprawy do której montażyści dodają swoje chemikalia. Sklejenia pokrywy oraz spodu dokonują montażyści. Co do samego połaczenia szamba z kanalizacją w domu to już jest twoje zmartwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 21.07.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Arzesz - nie boję się że coś się stanie. Szambo ma atest i zrobione jest z blachy 10 bądź 8mm grubości. Wiesz co to znaczy. Są produkowane z silosów po paliwie itp. Są tak zakonserwowane niekiedy jeszcze za komuny jakimś świństwem, że nawet palnik acetylenowy jej nie pali. Widziałem to na własne oczy. To jest tylko cena szamba. Jeśli dowóz to nie wiem ile. Trzeba by się dowiedzieć. Zależy dokąd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 21.07.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Ja mam z Probudu."Zamówiliśmy betonowy zbiornik na nieczystości. 10m3, trzykomorowy, ze wzmocnioną płytą. Zdecydowaliśmy się na płytę wzmocnioną, bo na placu nad szambem planujemy parkować samochody. Kosztować to ma 2350 zł + 7% VAT + transport z montażem 750 zł, do wcześniej przez nas przygotowanej dziury. " - fragment mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 21.07.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Zielona to tanio. U nas jest jeden producent i ceny z kosmosu. Za 9m3 3000zł. A gdzie dźwig + wykop. Za pełną usługę z wkopaniem, instalacją chcą prawie drugie tyle. Złodzieje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trol 23.07.2003 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Ja zapłaciłem 2700pln za zbiornik 11m3 beton. z podłączeniem do instalacji domowej. W-Wa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Trol, mógłbyś podać namiary na tę firmę od szamba. Będę wdzięczna za szybką odpowiedź, bo sprawa jest b. pilna. Agnieszka (okolice W-wy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 zielona, Wowka - w probudzie powiedzieli mi że sama mam zrobic tylko kominek jak osadzą szambo (no i oczywiscie podpiąć do instalacji domowej) - jak ten kominek ma wyglądać? mozna to zrobić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.07.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Ivonesca - Jest to wybudowany z bloczka fundamentowego, cegły cementowej lub klinkru "kwadracik" o boku równym szerokości otworu szamba. Wysokość zależy od tego jak głeboko będziesz miała osadzone szambo. Zreszta na stronie Probudu jest rysunek. http://www.probud.pl/szambo/zabud.gif Oczywscie można także ścianki komina "ulać" z betonu. Ale nie wiem czy warto bawić się z szałunkiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.07.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Wowka- piękne dzięki za odpowiedź. Czyli spokojnie moga przywieść to szambo, osadzic w wykopie, a ja potem domuruje te kominki i resztę przysypie ziemią - czy to dobrze zrozumiałam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.07.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Ivonesca - dokładnie tak jak napisałaś. No... tylko jeszcze jedno - nie zapomnij tylko podłączyć do szamba kanalizacji z domu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.07.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Wowka - OK, postaram się nie zapomnieć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pata 03.08.2003 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 a czy kwestia lokalizacji szamba jest dowolna ( tz z zachowaniem odp. przepisów) , czy tez trzeba nmiec jakies specjalne zatwierdzenie przez urząd w projekcie zagospodarowania terenu? No i czy te firmy instalujace szambo robia tez podłączenie z rurami w domu? czy mozna to wykonac we własnym zakresie . I jeszcze jedno. Kiedy?Czy można na etapie stanu surowego otwartego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 05.08.2003 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Zgadza sie powinno byc na projekcie zagospodarowania przestrzennego. Ja mam np. na adaptacji projektu. Na pewno jest to wymagane.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pata 05.08.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 ale czy może to zrobić kierownik nadzoru adaptujący mój projekt czy tez jakis człowiek z urzędu ze specjalnymi uprawnieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 06.08.2003 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Osoba dokonujaca adaptacji z odpowiednimi uprawnieniami. U mnie robil to architekt. Ale to chyba wszystko jedno. Najlepiej spytaj w wydziale Architektury w swojej gminie/powiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts