kakusek 30.12.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Agula bardzo ladnie te fundamenty wygladaja-jak ruszysz z kopyta na wiosne to juz niedlugo bedziemy podziwiac kolejnego Marsika Ja mam podobny uklad parteru jak wasz domek i ciagle nie wiem czy przenosic kominek na sciane pomiedzy kuchnie a salon czy zostawic go w rogu.Projektant odradza usytuowanie komnka w rogu salonu gdyz bedzie on nisko wychodzil w dachu oraz bedzie blisko kosza gdzie ciagle zbiera sie snieg-czy Wy nie mieliscie takich uwag podczas stawiania waszych kominow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 30.12.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Aguli....jak Twoje postepy z budową? pokaż aktualne osiągnięcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 01.01.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Przed świętami zdążyliśmy tylko zasypać pospółkę - zdjęć nie robilismy, bo jest pobojowisko, wszystko przymarzło, jeszcze nie ubite. Troche nam koparka uszkodziła ten misterny fundament, ale na szczęście da sie naprawic. Tak to bywa. Kakusek...ja kominka też nie ruszam, nie chcę sie bawic w przenoszenie komina, bo wydaje mi się, że to komplikuje sprawę projektu. A poza tym ja nie mam koszy, bo dach mam uproszczony, więc nie mam tego problemu. No i chyba nie chciałam mieć bałaganu od kominka na środku salonu, gdzie wszyscy sie kręcą. No i jeszcze jeden aspekt - wizualny, zazwyczaj siada się frontem do komika, no to ja wolę patrzec na kominek i zaśnieżony ogród niz na kuchnię. Pozdrawiam Marsowiczów w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Agula dzieki za rade-chyba mam podobny tok myslenia.Najlepiej pasowalby mi kominek nie narazony ktory bylby na prostopadlej scianie do sciany tv-ale coz nie mozna miec wszystkiego Jak w Marsie rozwiazana jest sprawa wentylacji kuchni?Nie widze u was komina a wlasnie wg projektanta kominek przy kuchni zalatwialby od razu jej wentylacje-czyli da sie bez murowania komina ale jak to u was jest zaprojektowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 01.01.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 szczerze mówiac,to nie badałam tej kwestii jakos szczegolnie, wiem tylko, że faktycznie kuchnia ma wentylacje, ale jakos dziwnie usytuowaną, tyle ze moj kierownik bud a zarazem osoba ktora adaptowała projekt nie widziała w tym zadnego problemu wiec i ja wzruszyłam ramionami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SDM 04.01.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Dzień dobry poszukuje osób które budujo lub pobudowali dom Mars lub Elektra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.01.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Skorzystaj z wyszukiwarki, przeleć się po grupach budujących i dziennikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniuś 04.01.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 MARShttp://forum.muratordom.pl/mars-iwonki-i-tomania-ogromna-przygoda-z-bu,t103193.htm?highlight=mars ELEKTRAhttp://forum.muratordom.pl/elektra-z-dobrych-domow-kto-buduje-lub-juz-wyb,t111332.htm?highlight=elektra Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 04.01.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 My budujemy, buduje Bogela w okolicy Wroclawia, Agula w okolicy Poznania PozdrTomaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 12.01.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 gdzie sie ukryŁy moje Panie jak budowanie w Nowym Roku, chyba pracowicie skoro nie ma tutaj nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 13.01.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Jedna pani mysli jak tu ugryźć temat kredytu:( kuchnia ok! ja stawiam na długie blaty - nas jest dwoje do gotowania wiec trzeba dużo miiejsca zeby sie nie szturchac dlayego będzie od ściany do ściany pozdrawiam nie dlugo u nas BUDMA biore urlop, aparat foto i ide zobaczyc nowinki budowlane a moze uda sie cos kupic w promocji albo prosto z wystawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 13.01.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 buuuuuu.....ja tez chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 19.01.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Tomaniu..poratuj...czy pamiętasz ile zużyłeś piachu do zasypania fundamentów?? 200 - 300 ton??? bo chyba mnie robia w bambuko, nawiozłam juz niby ponad 300 ton, a murarz dzisiaj był ubijać i twierdzi ze za mało, na szczęście jeszcze nie zapłaciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 19.01.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 nigdy w życiu tak duzo.... w sumie okolo 150 ton do zasypania bylo okolo 1metra na wysokosci, przelicz to.... powierzchnia x wysokosc zasypywanych fundamentów czyli: 108 m2 domu + ok 30 m2 garazu czyli ok 140 m2 x ok.1 metr czyli ok. 140 m3 piachu, przelicz to na tony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 19.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 no to faktycznie..cos jest nie tak, kto wie, moze nawet sam kierowca wywiozl gdzies dwa trzy samochody na lewo, nikt tego nie pilnowal, to kto wie. Najpierw dalismy 210 ton, potem jeszcze 3 auta po 30 ton, i jeszcze malo, cuda jakies. Fakt, ze my jeszcze sypalismy na zime na zewnatrz fundamentow, ale nie az 100 ton. Nawet zakladajac ze mamy troche wyższy fundament. Dzieki wielkie Tomaniu, bede walczyc. Teraz mamy inna zagwodzdke - z pradem, bo nasza szanowna enea nie chce podlaczyc pradu, bo nikt nie che zeby na jego dzialce postawili trafostacje. A przy skraju pola enea sie nie godzi bo za droga inwestycja. zawiazalismy grupe walecznych i walczymy. Na gaz tez mamy poki co odmowe. Kurcze, w 21 wieku w srodku wsi, w kazdej drodze prad, woda gazy, a my nie mamy, bo sie nie oplaca- jaja jak berety. Tylko wode mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 20.01.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Hej Aga... ....musisz policzyc i nie zaplacic, kiedy okaze sie ze nie zuzylas tyle piachu, mi zasypke przywozil mój przyjaciel i nie mialem takiego problemu jak Ty, a w jaki sposób zageszczalas, co 20 cm? no i co najwazniejsze? jak masz rozprowadzone media, ja zapomnialem o wyprowadzenie pradu i musze teraz myslec jak to zrobic...to wazne chcialbym zerknac na kilka fotek jesli masz, teraz juz wiem jak wazne jest myslenie o calym domu od samego poczatku budowania... jezeli chodzi o instalacje to rozprowadzenie kanalizacji i doprowadzenie wody robil nam czlowiek, który wykonywal nam teraz instalacje wewnetrze w domu, wiec nie mielismy problemu, pokaz domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 20.01.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 hejka.. dzisiaj jade na budowe, to zrobie pare fotek , my nie zasypywalismy rur kanalizacyjnych jak to czasem widac na zdjeciach ( rury poukladane na ceglach wewnatrz fundamentow). Nam doradzil hydraulik zeby w zasypce wyryc rowki i polozyc rury, bo podcazs zasypywania cala konstrukcja lubi sie przesuwac i moga powstac nieszczelnosci. Dobrze ze mowisz o tym pradzie, chociaz i tak nie wiem o co chodzi, ale zapytam..... dzieki Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 20.01.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 my zrobilismy dokladnie tak samo, najpierw zasypalismy potem rowki i ukladanie rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 20.01.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 lało caly dzien...nici ze zdjec:((( nawet nie bylo jak dojsc, takie bloto, ledwo wyjechalismy samochodem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 25.01.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 czesc Tomaniu bylam dzisiaj na budmie i ogladalam dachowki: Twoja i ceramike. Ja myslalam, ze lumino to jest taka gladka dachowka, a okazalo sie ze jest dosc porowata na powierzchni. Nie martwisz sie o porastanie mchem? Jest jeszcze drugi rodzaj tzw. cisar, ta jest gladsza, ale drozsza jakies 0,40 zl na szt. Poza tym mozna bylo kupic cale zestawy mebli lazienkowych z umywalkami za 50% no ale poco teraz? jak ja nawet nie wiem jak ma wygladac nasza lazienka co do rozmairu i ukladu. Bardzo malo bylo okien, a najbardziej na tym mi zalezalo. pozdrawiam aaa no i wszyscy mowia ze mat bud znowu ida w gore:( dobrze ze kupilam juz cegle na caly dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts