agula11 04.09.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 ciiii, bo właśnie się sprzeczamy w sprawie zmian do projektu:) widziałes ten domek na zdjęciu ( majkela). On pisze, że podniósł o 2 cegły czyli ile? 2 x 25 cm tj.50 ???, bo u nas ma to być max 14 cm, jeśli tyle faktycznie to OK, zostawiamy, ale na więcej nigdy się nie zgodzimy. czy ten Zdzich umieścił gdzieś swoje zdjęcia gotowego domu??? bo jakoś się nie dokopałam. Znalazłam tylko zdjęcia Kasi i Bartka. Pozwolenie na budowe za jakieś 5 tygodni w najlepszym wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 04.09.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 dlaczego chcecie podnosic sciane kolankowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 04.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Zdzich wysylal mi zdjecia swojego marsika na priva, ale jak padl mi dysk to wszystko stracilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 05.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 żeby pomieszczenie na górze były bardziej wykorzystane, np. w łazience (w domu, który zwiedziłam babeczka narzekała, że nie ma jak ustawić wanny i wc bo wchodzi w okno) Nasz archi twierdzi, że 14 cm nie zakłóci proporcji domu, a juz coś da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 05.09.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 a mógłbyś poprosic Zdzicha jeszcze raz o ponowne przesłanie zdjęć ( może nawet ma juz jakieś nowsze) skoro juz miałeś jakiś kontakt z nim??? a potem podesłałbyś je do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 10.09.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 sa nowe fotki w moim dzienniku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 11.09.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Hej Aga.... Pewnie jak zwykle pisalem to w amoku nienawiści do swojego wykonawcy, który mnie denerwował... chodzi, np. o to że wykonawca gnie ci pręty nie na prawidłową długość, po czym odcina i wurzuca i bierze nowy kawałek... szlak trafia albo żle czyta projekt i gnie żle strzemiączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 14.09.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Hej Tomasz ile płacicie swojej Pani Architekt? nasz zawołał stawkę 2 -2 5, tys. i może to głupie pytanie, ale czy to jest za misiać pracy, czy za całość, bo któs nam powiedział, że to może byc za m-c. To mnie trochę , a nawet bardziej niż trochę zaniepokoiło. Czytałam Twój wątek na temat kosztu stanu 0 ( robocizna + materiały). Musimy w końcu dogadać się z budowlańcem, jak nie tym, to innym. I muszę mieć jakiś odnośnik. Gdizec ktoś napisał na forum, że za cały stan surowy, ze ściankami działowymi, tarasami itd , ale bez dachu dał 40 tys. zł, co Ty o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 14.09.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 hej... to ja to napisalem, ale uwazam ze to jest za duzo, uwazam ze 30 tys z tarasami schodami jest ok, wszystkie sciany dzialowe...ale ja niestety zaczalem w b. trudnym momencie i nie mialem wyjscia...za robocizne wyjdzie mi za stan zamkniety surowy (dach:okna, podbitka, rynny)60 tys. zl, uwazam ze to duzo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 14.09.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Pani architekt dostala 1500 zl za adaptacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 14.09.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 tylko tyle???? a kierownik budowy???? bo nasz architekt będzie również naszym kierownikiem budowy i te 2-2,5 tys to własnie za "kierownikowanie" tylko nie wiem, czy za każdy m-c budowy czy za całość, no nie dopytałam i teraz zgłupiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 14.09.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 aaaa.... za kierownikowanie 1000 za calosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 14.09.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 kurcze to nie dużo, a nasz 100% więcej, hmmm...... , a co wchodziło w zakres jej obowiązków???? czego od niej wymagałeś? jest jakas okreslona liczba wizyt na budowie? pomoc w zakupie materiałów? muszę wiedzieć, jak mam gadać ze swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 14.09.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 przy adaptacji lacznie ze sprawami urzedowymiprzy kierownikowaniu...ile wizyt potrzebuje to jest,doradztwo techniczne, szczegolnie wazne przy fundamentach i STROPIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 14.09.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 dzięki za info, o tym stropie juz czytałam, a powiedz, jak dogadywaliście się z ekipą budowlaną co do ceny, to co budowlańcy brali pod uwagę przy wycenie swojej robocizny, czy chcieli najpierw zobaczyc projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 14.09.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ciezko powiedziec jakie kryteria....?chyba nie bylo... ogladalismy dom i rozmawialismy z czlowiekiem, ktoremu wybudowal dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 16.09.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 JA PROTESTUJE... NIE WKLEJAM ZADNEGO ZDJĘCIA... DOPÓKI NIE ZOBACZE ZDJĘĆ Z BUDOWY OD BOGELI I AGI... TO JEST OFICJALNA AKCJA PROTESTACYJNA TOMANIA (ADMINISTRATORA DZIENNIKA BUDOWY IWONKI I TOMANIA) Od wtorku... zaczynam glodówkę a Iwonka będzie dostarczać mi tylko plynów w postaci Wina Lekko schlodzonego pólslodkiego... Mit Freundlichen Grussen Tomaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 16.09.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 albo faktycznie 50 tyś razem z dachem...powiem ci szczerze, że dach nad tarasem będzie pięknie wyglądal.... 3316762 to mój nr gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 16.09.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 a wiesz juz ile bedzie kosztowala cie robocizna samego dachu od zera po dachowke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 16.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 full dach 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts