Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ciiii, bo właśnie się sprzeczamy w sprawie zmian do projektu:) widziałes ten domek na zdjęciu ( majkela). On pisze, że podniósł o 2 cegły czyli ile? 2 x 25 cm tj.50 ???, bo u nas ma to być max 14 cm, jeśli tyle faktycznie to OK, zostawiamy, ale na więcej nigdy się nie zgodzimy.

czy ten Zdzich umieścił gdzieś swoje zdjęcia gotowego domu??? bo jakoś się nie dokopałam. Znalazłam tylko zdjęcia Kasi i Bartka.

Pozwolenie na budowe za jakieś 5 tygodni :( w najlepszym wypadku :(

• Odpowiedzi 366
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Aga....

Pewnie jak zwykle pisalem to w amoku nienawiści do swojego wykonawcy, który mnie denerwował...

chodzi, np. o to że wykonawca gnie ci pręty nie na prawidłową długość, po czym odcina i wurzuca i bierze nowy kawałek... szlak trafia

albo żle czyta projekt i gnie żle strzemiączka

Hej Tomasz

ile płacicie swojej Pani Architekt? nasz zawołał stawkę 2 -2 5, tys. i może to głupie pytanie, ale czy to jest za misiać pracy, czy za całość, bo któs nam powiedział, że to może byc za m-c. To mnie trochę , a nawet bardziej niż trochę zaniepokoiło.

Czytałam Twój wątek na temat kosztu stanu 0 ( robocizna + materiały). Musimy w końcu dogadać się z budowlańcem, jak nie tym, to innym. I muszę mieć jakiś odnośnik. Gdizec ktoś napisał na forum, że za cały stan surowy, ze ściankami działowymi, tarasami itd , ale bez dachu dał 40 tys. zł, co Ty o tym sądzisz?

hej... to ja to napisalem, ale uwazam ze to jest za duzo, uwazam ze 30 tys z tarasami schodami jest ok, wszystkie sciany dzialowe...ale ja niestety zaczalem w b. trudnym momencie i nie mialem wyjscia...

za robocizne wyjdzie mi za stan zamkniety surowy (dach:okna, podbitka, rynny)60 tys. zl, uwazam ze to duzo,

JA PROTESTUJE...

NIE WKLEJAM ZADNEGO ZDJĘCIA... DOPÓKI NIE ZOBACZE ZDJĘĆ Z BUDOWY OD BOGELI I AGI...

TO JEST OFICJALNA AKCJA PROTESTACYJNA TOMANIA (ADMINISTRATORA DZIENNIKA BUDOWY IWONKI I TOMANIA)

Od wtorku... zaczynam glodówkę a Iwonka będzie dostarczać mi tylko plynów w postaci Wina Lekko schlodzonego pólslodkiego...:)

Mit Freundlichen Grussen

Tomaniu