Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztują drewniane stopnice?

Berolina

Recommended Posts

poszukaj w internecie - jest troszkę tych ofert

spróbuj na hasło "trepy" - jeżeli mówimy o tym samym :lol:

http://allegro.pl/search.php?string=trepy&category=5

Ja podejmuję ryzyko wysyłkowego zakupu materiału na schody od jednego ze sprzedawców który są w podanym powyżej linku. Jakiś czas temu wysłałam zapytania do kilku osób, które kupowały drewno na schody do samodzielnego montażu od tego sprzedającego i opinie były jak najbardziej pozytywne.

Wysłałam trochę zdjęć klatki schodowej, wszelkie wymiary i po kalkulacji ceny wyszło, że za całość - dębowe stopnie gr. 3 cm, podest na półpiętrze, balustrady, tralki, podstopnie i co tam trzeba zapłacę ok. 3500 zł. Za te pieniądze w mojej okolicy nikt mi nie zrobi dębowych schodów.

Zakup i montaż umówione na drugą połowę października, dam wtedy znać co z tego wszystkiego wyszło.

pozdrawiam

Basia

Ja podejmuję ryzyko wysyłkowego zakupu materiału na schody od jednego ze sprzedawców który są w podanym powyżej linku. Jakiś czas temu wysłałam zapytania do kilku osób, które kupowały drewno na schody do samodzielnego montażu od tego sprzedającego i opinie były jak najbardziej pozytywne.

Zakup i montaż umówione na drugą połowę października, dam wtedy znać co z tego wszystkiego wyszło.

A kto Wam będzie montował, sami? Powaliła mnie cena schodów z TEKO. Za same trepy wyliczyli mi 9500 netto :o Tak więc szukam tańszej alternatywy. Hmmm, ceny z allegro kuszą tak bardzo, że nawet byłabym w stanie sama takie schody robić i bejcować. Póki co czekam na kilka ofert, ciekwa jestem cen...

poszukaj w internecie - jest troszkę tych ofert

spróbuj na hasło "trepy" - jeżeli mówimy o tym samym :lol:

http://allegro.pl/search.php?string=trepy&category=5

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=trepy&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

dzięki jakoś nie wpadłam, że mogę wpisać nazwę trepy :p . Te ofert z allegro są niesamowite! Dzięki :-)

U nas wycena to 7,250 zł brutto za 30 stopni (w tym większość skośnych) i 2 spoczniki. Do tego 120 zł brutto za mocowanie (średnio za sztukę; uwzględniając spoczniki).

Aha - schody są z klejonki dębowej 3 cm grubości (stopnie mają 112 cm szerokości; spoczniki to trójkąty o podstawie 220 cm i wysokości ok. 100 cm)

Pozdr.

M

A kto Wam będzie montował, sami? Powaliła mnie cena schodów z TEKO. Za same trepy wyliczyli mi 9500 netto :o Tak więc szukam tańszej alternatywy. Hmmm, ceny z allegro kuszą tak bardzo, że nawet byłabym w stanie sama takie schody robić i bejcować. Póki co czekam na kilka ofert, ciekwa jestem cen...

A owszem, sami będziemy montować. Ponoć te schody są tak przygotowane, że montaż nie nastręcza problemów. Mąż nawet zastanawia się nad wzięciem bezpłatnego urlopu, bo przy zarobkach w budżetówce dużo więcej warta będzie jego praca na budowie, np. teraz sam ociepla skosy, zrobi to bardzo dokładnie a jakiemuś budowlańcowi z łapanki za tę pracę trzeba by zapłacić przynajmniej 4 tysiące a lepiej się nie zastanawiać jak dokładnie byłoby to zrobione...

Mam to szczęście, że mąż potrafi bardzo dużo zrobić sam - i sporo pieniędzy się zaoszczędza w ten sposób i jakość pracy dużo wyższa.

pozdrawiam serdecznie

Basia