Newfie 29.10.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Zależy jaki kominek, ale to nie jest zła cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 31.10.2007 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 mam już ołatowany dach od strony ogrodowej i daszek nad wejściem !!! we wtorek dachówka przyjedzie i montaż od razu.p.s. nowe fotki w dzienniku (słaba jakość bo robiłem je telefonem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ThoM 04.11.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witam Przyglądam się dokładnie waszej budowie, bo też zamierzamy z żoną postawić C117a z drobnymi zmianami pomieszczeń. Jeśli można prosilibyśmy o przybliżone koszty budowy na danym etapie i jeśli byłaby taka możliwość (np. prywatnie) otrzymać od was dokładny wykaz materiałów aby można było wycenić to na naszym terenie. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 04.11.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 No to ceny na okna macie dobre, chyba się też przymierzymy do PCV bo różnica pomiędzy drewnianymi jest spora. Na rolety masz cenę o wiele lepszą niż my, dotychczas w dwóch firmach zaśpiewali nam 7800 bez silników (na wszystkie okna łacznie z wykuszem).Wreszcie przywieźli nam więźbę i podbitkę!!!Ile myslicie że wyjdzie podbitki?My zamówilismy póki co 60m, dzisiaj zaczeliśmy ją malować-żmudna robota:(Od jutra rzeźbimy krokwie - ciekawe jak to wyjdzie. Słupki przed ganek są baaaardzo grube, na dodatek jest błąd w projekcie - zauważyliście że w zestawieniu i na szkicu są 3 słupki a na zdjęciu są 2 słupki?Pozdrawiam Was "Codzienni", trzymajmy kciuki za pogodę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 05.11.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 ja mam 90 m podbitki, bo zadaszam tył domu - na całą szerokość, na 2,5 m od domu. My rolet nie zakładamy. te grube belki przed wejściem mi się podobają, ale właśnie się wkurzyłam, bo zamówiłam je zgodnie z zestawieniem, i teram mam niepotrzebną jedną belkę Kciuki trzymamy, nie mogę się poczekać żeby wieczorem pojechać zobaczyć co dziś na budowie zdziałane... wczoraj podało więc cieśle w budynku sobie podbitkę malowali, tak z 60 m mamy już pomalowane... Dziś powinni robić to zadaszenie tarasu, ciekawa jestem jak wyjdzie pozdrawiam Codziennych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 08.11.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 dachóweczkę czas układać !!! w 1/4 mam już ułożoną plus dwa okna od łazienki też są osadzone. na szczęście pogoda dzisiaj dopisała, oby tak jeszcze dwa tygodnie to zdążę z tarasem też przed zimą !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.11.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ale ładny zaczyna się robic domek z dachóweczką Bardzo mi sie podoba Jakie okna montujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 09.11.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Pierwszy zadaszony Codzienny I jaki widzę Super, bardzo ładnie My zadaszamy z tyłu taras, konstrukcja już jest tylko zdjęc nie mam jak zrobiźć bo na budowie jestem wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 09.11.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 witam! od strony ogrodu dachówka już sobie spoczęła na długie lata a front skończony będzie w przyszłym tygodniu. zamontowałem już okna dachowe z tej strony. zdecydowaliśmy się na Roto. w łazience są zespolone podwójne (na fotkach) a od frontu będą wysokoosiowe (też Roto). zaczyna mi się coraz bardziej podobać... resztę okien montujemy za ok. trzy tygodnie. elektryk wycenił robotę i materiał na ok. 5.000 zł więc się cieszę bo na tyle liczyłem. (elektryka mam w obecnej ekipie). zostało do kupienia szambo. chcę je kupić jeszcze w tym roku bo ponoć vat można w jakiejś części odzyskać.jutro mam spotkanie z jeszcze jednym majstrem od ogrzewania i zacznę wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 14.11.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 dach już prawie skończony, zostało jeszcze do założenia zakończenie gąsiora bo hurtownia "zapomniała" go dowieźć i końcówki kominków. natomiast dzisiaj po wielu, wielu nieprzespanych nocach, dyskusjach, wizytach u znajomych zdecydowaliśmy się nie zakładać kominka z płaszczem wodnym a ze zwykłym wkładem. pytałem kilku instalatorów i każdy stwierdził że "jak ma pan dużo kasy to założymy". stwierdziliśmy że kominek nie będzie głównym ani nawet alternatywnym źródłem grzania a jedynie dodatkową atrakcją w salonie. jutro więcej fotek, zalewamy fundamenty tarasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akon1 14.11.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Super domek wyglada juz z dachowka.My juz mamy caly zadaszony i czekamy na okna.W poniedzialek mamy miec montaz. U nas tez trwaja burzliwe dyskusje na temat ogrzewania i ciagle nie wiemy co.zakladacie kominek bez DGP i grzejniki czy podlogowka? Pozdrawiam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 15.11.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 witam:) my również doszliśmy do tego iż kominek będzie dodatkową atrakcją w salonie, gdyż utrzymywanie ciągłego ognia w nim było by niezwykle pracochłonne i myśle że nie współmierne do korzyści z tego płynących. poza ty nawet z najszczelniejszego kominka zawsze choćby przy samym otwieraniu go wydostaje się dym co skutkuje malowaniem salonu co dwa lata a nawet niektórzy co roku to robią ponadto używając kominka codziennie traci on swoją atrakcyjność i zaczyna być kolejnym uciążliwym obowiązkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.11.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 dolphin oglądnąłem sobie posadzki. Wszystko pięknie i równiutko Super Ani sięnie obejrzycie a już będziecie się meblować. Trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 18.11.2007 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 tarasy są już wymurowane, można je zobaczyć na fotkach, jutro zaczynamy murowanie ścian działowych (siporeks 12) i jak dojdą okna (ok. 2 tyg) to zacznie sie elektryka na luty marzec planuje położenie instalacji gazowo-wodociągowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.11.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 dolphin ale macie fajny duży taras. Z której strony świata on jest? Pytam bo jeżeli od zachodu czy południa to przydałby się nad nim jakiś daszek bo latem nie wiem czy da się na nim wysiedzieć. Albo przynajmniej jakiś parasol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 19.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Dolphin, kilka pytań: - jak duży zrobileś taras (ja poszerzyłam na całej długości do 3,5m, z tego 2,5m zadaszone) - masz fundamenty pod taras i ganek, jak będziesz robił płytę? - czy stawiasz ściankę oddzielającą hol od wiatrołapu? Ja nie mam pojęcia jak architekt sobie ją wymyślił skoro w projekcie są drewniane schody My nadal czekamy na porozumienie dekarzy z wykonawcą całości a tym samym pokrycie dachu pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 19.11.2007 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 witam.taras mamy od wschodu i słoneczko będzie tam świecić prawie do ok 14.00. zadaszymy go na całej szerokości od pokoju gościnnego po salon. co do fundamentów to zostały wykopane ławy fundamentowe zbrojone prętem 12 i zalane B15 do tego bloczki fundamentowe, do środka piach, zagęszczarka i w tym tygodniu będziemy zalewać znowu B15.wymiary podam jurto bo muszę to zmierzyć. od salonu to w głąb jest niecałe 5m a od pokoju gościnnego to ok. 3m. a co do ścianki w wiatrołapie to daje sobie z tym spokój bo dolną łazienkę powiększam. jutro murujemy ścianki działowe na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 20.11.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 To jeszcze powiedz jak robisz dylatację między domem a tarasem (i gankiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 22.11.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 witam!dylatacją jest styropian położony jako ocieplenie fundamentów.dzisiaj zaczęli stawiać ścianki działowe na piętrze no i muszę powiedzieć wszystkim "codziennym", że na piętrze mamy naprawdę FULL miejsca nawet po ustawieniu ścianek !!! ( a miał być taki mały domek...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 23.11.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 No to mnie dolphinku ucieszyłeś informacją że dużo miejsca na górze Robiłeś dokładnie zgodnie z projektem? Bo ja trochę zmieniałam, łazienkę mam pomniejszoną o garderobę (ale w wizualizacji i tak wygląda na wystarczającą), i naszą sypialnię jeszcze powiększałam kosztem środkowego pokoju (troszeczkę). U nas robota dalej dopiero od poniedziałku pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts