Newfie 23.11.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Obejrzałam sobie dokładnie zdjęcia - czy ja dobrze widzę że Ty też wydzieliłeś z łazienki garderobę??? Wszystko to wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.11.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wszystkie najnowsze zdjęcia sobie obejrzałem i muszę powiedzieć że na górze naprawdę jest dużo miejsca Czy pod ściankami działowymi na górze macie jakoś wzmocniony strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 23.11.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 hejka!zrobiłem małą zmianę na piętrze, zamiast środkowego pokoju będzie łazienka (wyszła olbrzymia-i to mnie cieszy bo uwielbiam duże łazienki) a w miejsce łazienki mała sypialnia. w sypialni z balkonem będzie garderoba wycięta z byłej łazienki. no i najważniejsze mam już w całości ocieplony dach ISOVEREM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 23.11.2007 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 wszystkie ścianki działowe leżą sobie na belkach stropowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.11.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 wszystkie ścianki działowe leżą sobie na belkach stropowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 25.11.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 hejka! zrobiłem małą zmianę na piętrze, zamiast środkowego pokoju będzie łazienka (wyszła olbrzymia-i to mnie cieszy bo uwielbiam duże łazienki) a w miejsce łazienki mała sypialnia. w sypialni z balkonem będzie garderoba wycięta z byłej łazienki. no i najważniejsze mam już w całości ocieplony dach ISOVEREM. Jak ocieplałeś (ja chcę 15+5) i ile metrów zużyłeś (i w jakiej cenie kupowałeś)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 25.11.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ja ocieplałem Isoverem 20 (wyszło ok. 105 m2) a płaciłem 28,4 za m2. w piątek montuję bramę z automatyką i w sobotę mam montaż okien z roletami. więc niedługo będę mógł powiedzieć że mam stan surowy zamknięty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 26.11.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 witam. tak patrzę jak rosną nam kolejne ścianki działowe i muszę wam powiedzieć że ten domek do małych nie należy... pomimo naszych zmian, zamiany pokoju środkowego na łazienkę i jego powiększenia o jakieś 0,5 m na szerokość, sypialnia nadal jest duża, łazienka olbrzymia, garderoba ustawna i dosyć duża. decydując sie na ten projekt chcieliśmy mały domek i rzeczywiście, wg projektu to on jest mały ale w rzeczywistości jest to dosyć okazała konstrukcja z wieloma możliwościami aranżacji., za co chwała dla pana Biryło !!! jestem bardzo zadowolony żeby nie rzec szczęśliwy że zamieszkam w tym domku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.11.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 dolphin i to ma byc mały domek? Poddasze wydaje sie być ogromne. Nie wiedziałem, że Wasz projekt projektował Pan Biryłło. Bo mój ( C77a) też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 27.11.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Poddasze wygląda faktycznie fajnie Już widzę różnicę w wysokości ścianek kolankowych - ja mam wyższą o półtora bloczka, tym samym pomieszczenia na górze będą jeszcze większe i wyższe poddasze nieużytkowe - ile Tobie wyszło wysokości stryszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 29.11.2007 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 hejka! ścianki działowe już prawie skończone. w weekend montujemy okna a jutro bramę garażową... zamówiłem kociołek Buderusa GB-022 z zasobnikiem (120L) i pogdówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.11.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Tak sie zastanawiałem..jak się zakańcza takie ścianki działowe??? Podjeżdzacie taką ścianką do wełny i sie tak zostawia??? Wtedy pomiędzy takie scianki wchodzi stelaż i płyta?? Ja mam ścianki działowe z płyty g-k więc dlatego jestem zielony w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 30.11.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dolphin, proszę jak możesz to opisuj zdjęcia- mimo tego samego projektu nie zawsze wiem co jest na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 04.12.2007 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 witam !!! cały czas zbieram się do opisania tych zdjęć, ale...po 12 godz. w pracy nie mam już siły, może w weekend to zrobię jak należy. no, ale do rzeczy co na budowie. w piątek kończymy zakładać okna, w sobotę mam zamówiony montaż bramy. no ale najlepsze teraz. zdecydowaliśmy się jednak założyć kominek z płaszczem wodnym i piec kondensacyjny. piecyk to GB 022 + zasobnik 120L + pogodówka + robocizna(całość nie przekroczy 27.000 zł). góra cała ocieplona i ścianki działowe też już są skończone. widzę światełko w tunelu !!! pozrowionka dla reszty codziennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 09.12.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 MAMY STAN SUROWY ZAMKNIęTY !!! dzisiaj udało się założyć wszystkie okna a wczoraj bramę. w tym tygodniu chcemy rozprowadzać elektrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.12.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 dolphin moje gratulacje z okzji zakończenia stanu surowego Trzymam kciuki za wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 10.12.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Dzięki Rom. teraz to już sam będę musiał się wykazać... podłogi, malowanie, może płytki. górę chcę sam robić, zakładanie płyt G-K na sufitach i ścianach. trochę przeraża mnie ten etap, ale z racji wolnych weekendów i braku pośpiechu (mam gdzie mieszkać) myślę że dam radę do wakacji z wykończeniem niezbędnego minimum do zamieszkania... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 11.12.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Gratuluję pomyślnego zakończenia SSZ! Proszę przypomnij mi jaki macie kolor okien i z jakiej firmy bo wcześniej to widziałam w Twoich komentarzach a teraz tego nie mogę znaleźć.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 21.12.2007 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 WITAM PO PRZERWIE!!!u mnie po zamknięciu wiele się nie działo. mam skończone ogrodzenie, elektryk zaczyna układanie kabli. ale mam już ostateczną wycenę ogrzewania. (kociołek kondensacyjny buderus GB022+pogodówka+zasobnik 120L+ kominek z płaszczem wodnym+wod-kan)= 24.500 zł. (cena=materiał z robocizną). po 13.I.08 wchodzą panowie od ogrzewania a w lutym posadzki. wszystkim życzę zdrowych i pogodnych świąt i obyśmy przyszłą gwiazdkę mogli spędzić już w swoich domkach.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 01.02.2008 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 witam po przerwie. wstawiłem kilka aktualnych fotek. kończymy instalacje i mam nadzieje że już w lutym domek będzie wytynkowany !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts