Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny - wariant I C117a

dolphin

Recommended Posts

Ja również witam po przerwie:) Postęp prac u Ciebie jest wręcz imponujący, widzę, że ani na chwilę nie zwolniliście tempa!

A tak przy okazji mam pytanko, czy nie wydaje Ci się że okno w kuchni jest zbyt nisko i jak się zrobi wylewki itd to będzie pod nim zbyt mała wysokość na zabudowę kuchenną i przez to może być niewygodnie? Nam to dopiero teraz przyszło do głowy a okna już zamówione:(

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hejka. my już po posadzkach !!! wszystkie instalacje już zatopione w podłodze i domek zaczyna robić się już przytulny. co do instalacji to zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe w łazienkach i kuchni no i mały rarytas nie przewidziany w planach...odkurzacz centralny (już są wyprowadzone rurki po domku z okablowaniem) dzisiaj jade porobić nowe foty więc wieczorkiem zapraszam do oglądania. narazie jestem w trakcie mocowania rusztowania do sufitu na poddaszu.(robię to z kolegą więc o efektach będę pisał po zakończeniu). Olu i Tomku, jeżeli chodzi o to okno w kuchni to u nas do posadzki jest ok. 88-90 cm licząc od dolnej krawędzi ramy okna do posadzki. ale dzisiaj zmierzę jeszcze raz dokładnie i podam wieczorkiem.

pozdr.

tak jak pisałem. od okna w kuchni do posadzki jest ok. 90-91 cm, więc starczy miejsca na zabudowę kuchenną. ale proponuje jeszcze zmniejszyć okno na szerokość bo może zabraknąć miejsca na szafki boczne. ja poszerzyłem ściankę z lewej strony do 55 cm i jest teraz ok. na fotach są posadzki i rusztowania pod nidę. został mi jeszcze jeden pokój, garderoby i łazienka. ale idzie szybko i równo !!!

są już nowe fotki w dzienniku.

Dziękujemy za odpowiedź. U nas niestety na zmianę wymiarów okien już za późno bo w sobotę już nam je będą montować:( Napisz coś proszę o kosztach bo my własnie jestesmy na etapie wycen instalacji.

Ile Cię wyszła elektryka i jak się umawiałeś na płacenie, za punkt czy za całość?

A tak z ciekawości, ile kosztuje centralny odkurzacz i czy znasz kogoś kto to ma i może powiedzieć jak się sprawdza?

Pozdrawiamy

za co-wod-kan miałem umówioną cenę za całość z materiałem 24.500 zł w tym był kociołek kondensacyjny GB022 + zasobnik 200 L + pogodówka + kominek z płaszczem wodnym + grzejniki i wszystko BUDERUSA a dodatkowo zrobiłem sobie ogrzewanie podłogowe w obu łazienkach i kuchni wyszło mnie to 1500 z materiałem i robocizną. a co do odkurzacza to bez sprzętu czyli jednostki centralnej, gniazdek, szufelki i rury to koszt wyszedł ok 1200 zł za całość i polecam to zrobić na etapie instalacji nawet jak nie planujecie zakupu urządzenia od razu bo w przyszłości odejdzie problem kucia ścian i podłóg. a co do samego odkurzacza to jest to genialna sprawa ze względu na kurz, alergie a do tego jest cichy no i nie trzeba latać ze skrzynką po domu.

pozdr.

• 1 month później...

Witam serdecznie. Od miesięcy mamy w domu burzę mózgów odnośnie projektu domu, codzienny był pierwszym wyborem, potem ja jak to kobieta :p ciągle szukałam dalej, myślę jednak, że pierwszy wybór zawsze najtrafniejszy. Przestudiowałam Wasz dziennik, jestem naprawdę pod wrażeniem :) Zyczę dalszych sukcesów w budowie. Pozdrawiam.

Paulina - też z Poznania (jeszcze).

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

hejka

jak na fotkach, tynki skończone, kładziemy już płytki no i schody są już zamontowane(narazie bez stopni-robią się) daję kilka namiarów jak by ktoś potrzebował http://www.skot-metal.pl/ - firma która robiła mi schody (z Łodzi) wyjątkowo solidna a efekt jaki zrobiły na mnie schody jest nie do opisania-REWELACJA. druga firma którą z przyjemnością polecam to Okno Serwis z Poznania - rewelacyjna obsługa i znakomity montaż (terminowość) właściciel montuje okna plastikowe na profilach DECENIC plus rolety elektryczne jak ktoś będzie chciał. ceny Pan ma przyzwoite tel do właściciela: Andrzej Serednicki: 0692-240-793.

pozdrawiam

• 6 months później...
  • 3 weeks później...