olatomek 02.02.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Ja również witam po przerwie:) Postęp prac u Ciebie jest wręcz imponujący, widzę, że ani na chwilę nie zwolniliście tempa! A tak przy okazji mam pytanko, czy nie wydaje Ci się że okno w kuchni jest zbyt nisko i jak się zrobi wylewki itd to będzie pod nim zbyt mała wysokość na zabudowę kuchenną i przez to może być niewygodnie? Nam to dopiero teraz przyszło do głowy a okna już zamówione:(Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 17.02.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 hejka. my już po posadzkach !!! wszystkie instalacje już zatopione w podłodze i domek zaczyna robić się już przytulny. co do instalacji to zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe w łazienkach i kuchni no i mały rarytas nie przewidziany w planach...odkurzacz centralny (już są wyprowadzone rurki po domku z okablowaniem) dzisiaj jade porobić nowe foty więc wieczorkiem zapraszam do oglądania. narazie jestem w trakcie mocowania rusztowania do sufitu na poddaszu.(robię to z kolegą więc o efektach będę pisał po zakończeniu). Olu i Tomku, jeżeli chodzi o to okno w kuchni to u nas do posadzki jest ok. 88-90 cm licząc od dolnej krawędzi ramy okna do posadzki. ale dzisiaj zmierzę jeszcze raz dokładnie i podam wieczorkiem.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 17.02.2008 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 tak jak pisałem. od okna w kuchni do posadzki jest ok. 90-91 cm, więc starczy miejsca na zabudowę kuchenną. ale proponuje jeszcze zmniejszyć okno na szerokość bo może zabraknąć miejsca na szafki boczne. ja poszerzyłem ściankę z lewej strony do 55 cm i jest teraz ok. na fotach są posadzki i rusztowania pod nidę. został mi jeszcze jeden pokój, garderoby i łazienka. ale idzie szybko i równo !!!są już nowe fotki w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 18.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Dziękujemy za odpowiedź. U nas niestety na zmianę wymiarów okien już za późno bo w sobotę już nam je będą montować Napisz coś proszę o kosztach bo my własnie jestesmy na etapie wycen instalacji. Ile Cię wyszła elektryka i jak się umawiałeś na płacenie, za punkt czy za całość? A tak z ciekawości, ile kosztuje centralny odkurzacz i czy znasz kogoś kto to ma i może powiedzieć jak się sprawdza? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 19.02.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 za co-wod-kan miałem umówioną cenę za całość z materiałem 24.500 zł w tym był kociołek kondensacyjny GB022 + zasobnik 200 L + pogodówka + kominek z płaszczem wodnym + grzejniki i wszystko BUDERUSA a dodatkowo zrobiłem sobie ogrzewanie podłogowe w obu łazienkach i kuchni wyszło mnie to 1500 z materiałem i robocizną. a co do odkurzacza to bez sprzętu czyli jednostki centralnej, gniazdek, szufelki i rury to koszt wyszedł ok 1200 zł za całość i polecam to zrobić na etapie instalacji nawet jak nie planujecie zakupu urządzenia od razu bo w przyszłości odejdzie problem kucia ścian i podłóg. a co do samego odkurzacza to jest to genialna sprawa ze względu na kurz, alergie a do tego jest cichy no i nie trzeba latać ze skrzynką po domu.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.04.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 dolphin co tak cichutko się zrobiło w dzienniczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 03.04.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam serdecznie. Od miesięcy mamy w domu burzę mózgów odnośnie projektu domu, codzienny był pierwszym wyborem, potem ja jak to kobieta ciągle szukałam dalej, myślę jednak, że pierwszy wybór zawsze najtrafniejszy. Przestudiowałam Wasz dziennik, jestem naprawdę pod wrażeniem Zyczę dalszych sukcesów w budowie. Pozdrawiam. Paulina - też z Poznania (jeszcze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 06.04.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 witamnarazie cisza, bo czekamy za tynkami.zdecydowaliśmy się na gipsowe. no i kupiliśmy podłogę do salonu-deskę balticu dąb klepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 03.05.2008 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 witam.na dole tynki prawie skończone a na górze stelaże pod nidę są już przykręcone.zaczynam dostrzegać światełko w tunelu.jutro wstawię kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 11.06.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 hejkajak na fotkach, tynki skończone, kładziemy już płytki no i schody są już zamontowane(narazie bez stopni-robią się) daję kilka namiarów jak by ktoś potrzebował http://www.skot-metal.pl/ - firma która robiła mi schody (z Łodzi) wyjątkowo solidna a efekt jaki zrobiły na mnie schody jest nie do opisania-REWELACJA. druga firma którą z przyjemnością polecam to Okno Serwis z Poznania - rewelacyjna obsługa i znakomity montaż (terminowość) właściciel montuje okna plastikowe na profilach DECENIC plus rolety elektryczne jak ktoś będzie chciał. ceny Pan ma przyzwoite tel do właściciela: Andrzej Serednicki: 0692-240-793. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 23.12.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://images29.fotosik.pl/307/5f42f4e3b0f6cd44.gif Zdrowych, Wesołych, Pogodnych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku życzą Ola i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alutka74 10.01.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witajcie! Bardzo dobre zdjęcia! Nie trzeba komentarzy, żeby wszystko było jasne. Ogląda się naprawdę z przyjemnością. Tak trzymajcie i powodzenia!!! ala i marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts