edzia_niedzwiedzia 23.08.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Proszę o porady praktyczne i pomysły na wykorzystanie pustaków szklanych w ścianie w salonie (prawdopodobnie w części jadalnej). Może ktoś z Was ma takie rozwiązania u siebie w domu - mile widziane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.08.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 u mnie są, ale w łazience (jeszcze nie skończonej)http://images13.fotosik.pl/45/17c63fba1793174emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 23.08.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 DasioAs, jakiej wielkości są te luksfer? Wydają się duże a może to złudzenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 23.08.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Dziękuję Jestem ciekawa efektu końcowego twojej łazienki Ja potrzebuję luksferów, zeby przysunąć się do sąsiada (żeby dom zmieścił się na działce). Nie mogę całkiem zrezygnować z okna, bo w salonie byłoby za ciemno. Dlatego planujemy wstawić przeszklenie z pustaków szklanych. Luksfery w łazience dobrze się komponują. Kiedy chodzi o salon jest juz trudniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.08.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam,Tutaj popatrzhttp://www.vitrosilicon.com.pl/pustak.php?M=aranzacjaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 23.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 czy pustaki szklane nie powinny być oddylatowane od cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 23.08.2007 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 OK - juz przejrzalam chyba wszystkie strony www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 23.08.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Na stronie vitrosiliconu jest filmik ilustrujący montaż pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 23.08.2007 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 . P.S. hihi! To się nam udało Heath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.08.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Sorki Może wrzuć jakiś plan tego wnętrza i w jakim stylu to ma być. W naszym klimacie pustaki szklane w ścianach zewnętrznych chyba nie są zbyt popularne - poza starymi luksferami na klatkach schodowych i w wiatrołapach. Ja bym chyba kombinowała coś jak zwykłe okno - tej wielkości, zabudowa pustakow szkl. w obudowie drewnianej - myślę, że mogłoby to wyglądać jak stare okno z dużą ilością szprosów Ale to oczywiście też zależy, jaki styl we wnętrzach, można zdaje się też zabudowę aluminiową zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 23.08.2007 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Salon ma kształt prostokąta 4,5 m (od południa) x 6,5 m (od zachodu). Od południa będzie okno z wyjściem na taras. Od zachodu też w projekcie jest okno, ale właśnie to chcemy zlikwidować i zastąpić luksferami. Też myślę póki co, żeby zrobić to w formie okna, bez żadnego koloru, bo chodzi o to, żeby przepuszczało jak najwięcej światła (aby doświetlić północną część salonu). Boję się jednak właśnie tego skojarzenia z łazienką, klatką schodową i starym budownictwem. Szukam pomysłów. Widziałam może 2 całkiem fajne w necie, ale nie ukrywam, że liczę trochę na Was Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitraszek 23.08.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A gdyby tak zwykle okno z tym ze zamiast zwyklych szyb dac szyby biale mleczne niewiem jak sie fachowo nazywaja bylo by jasno i nic nie bylo by widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.08.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A gdyby tak zwykle okno z tym ze zamiast zwyklych szyb dac szyby biale mleczne niewiem jak sie fachowo nazywaja bylo by jasno i nic nie bylo by widac miałam podobny problem, bo jedną stronę domu mam w granicy z sąsiadem i nie można tam wstawić żadnych okien. Nawet matowych. W projekcie mamy zapisane luksfery z tamtej strony, ale sąsiad poszedł nam na rękę i daliśmy okno. Ale w urzędach to nie przejdzie. W takiej sytuacji mogą być tylko luksfery, żeby przepuszczać światło. A może zrobisz kolorowy pustak? Przecież z tymi klatkowymi to kojarzą się tylko te bezbarwne, a nie kolorowe. Zresztą nawet te bezbarwne mają ładną formę (typu chmurka, tak jak te moje) i już nie wyglądają jak te stare. A kolor można dobrać pod podłogę, okna czy ściany, jest duży wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.08.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 DasioAs, jakiej wielkości są te luksfer? Wydają się duże a może to złudzenie?? to tylko złudzenie, bo murek na tym zdjęciu jest tyle co zrobiony i jeszcze nie obrobiony, więc taki chudy i skromniutki wyszedł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.08.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Mam ściankę szer. na dwa pustaki.Chciałem odgrodzić trochę kuchnię od salonu ale żeby nie tracić na doświetleniu z okna.Dlatego pustaki są przeźroczyste z falą.Efekt taki sobie.Jakoś zawsze luksfery kojarzą mi się z publicznym WC.Obrobię je listwami drewnianymi to może lepiej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 24.08.2007 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Pitraszek - a czy te mleczne szyby wystarczą, żeby mozna było postawic dom 3m od sąsiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitraszek 24.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Najlepiej zapytaj w urzedzie czy mozna zamontowac zwykle okno z matowymi szybami a jesli nie to moze wolno zamontowac okno nieotwieralne z matowymi szybami wedlug mnie sciana z pustakow szklanych i okno nieotwieralne to jest tosamo ale dla pewnosci zapytaj wlasnie w urzedziePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitraszek 11.09.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Napisz prosze jak wyglada sprawa twojego okna Pozdrawiam pitraszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 12.09.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Właśnie przerabiam ten temat. Prawo budowlane mówi, że można zbliżyć się do sąsiada na 3 m ścianą pozbawioną otworów okiennych. Sciana z luksferami jest traktowana jak mur. Także żadne okno nie wchodzi w grę - nawet nieotwierane i nieprzezroczyste. To rzecz pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.09.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 ja również będę miała luxfery w naszym domku Na poczatek zamiast okien w garażu oraz przy drzwiach wyjściowych z hollu na taras planuje jeszcze kilka rzędów w łazience i moze jeszcze gdzies podobają mi sie i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts