phox 23.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A tu będą komentarze : Zapraszam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.08.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Hmmm ja też jestem trzydziestolatkiem i sie buduje To twoja opinia phox jak na razie się sprawdza. Chętnie poczytam Wasz dziennik. Będę trzymał za Was kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 23.08.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A tu będą komentarze : Zapraszam ... Powodzenia w budowaniu Bardzo trafny wybór projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 23.08.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Bardzo udany projekt... Niewielki domek, a taki duży salon Mnie osobiście brakuje tylko pokoju na dole, takiego gabinetu na komputer lub sypialni (szukając projektu zakładaliśmy, że najpierw wykańczamy dół i się wprowadzamy, stąd potrzeba sypialni na dole) Ale poza tym jest bardzo fajny Kiedy ruszacie?? PS> Pozdrowienia dla córci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.08.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 phox napisz coś więcej o tych zmaganiach z bankami.Czym Cię przestraszyło PKOBP???Jakie oprocentowanie teraz proponują w bankach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobris Mati 12.09.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witam serdecznie Ja z mężem również dobiegamy 30-tki (on bardziej ) i też planujemy budowę Iskierki. Jesteśmy w podobnej sytuacji, bo też właśnie załatwiamy papiery i chcielibyśmy wylać fundamenty przed zimą. To jednak może się nie udać. Zobaczymy. Jeśli chodzi o kredyty to na razie walczyliśmy o kredyt na działkę. Ciężko było, ale w końcu dostaliśmy w WBK. O kredyt na dom będziemy się starać w przyszłym roku. Muszę sobie wypracować lepszą zdolność. Zapraszam na nasz dziennik - na razie niewiele się tam dzieje, ale z czasem na pewno będzie Pozdrawiam, Dobrochna PS Gratuluję wyboru działki - wygląda pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 12.09.2007 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Jak widać jesteśmy w dokładnie tej samej sytuacji. Też liczymy na fundamenty pod koniec roku, ale wiadomo, okaże sie w praniu czy da rade to zrobić czy nie. Pozdrawiamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.09.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Nie no ale widoki to macie cudne. Tylko pozazdrościć. Szkoda będzie wycinać co nieco pod budowę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 12.09.2007 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Liczę, że za dużo wycinać nie będę musiał. Na mojej działce rosną raczej młode drzewka. Jestem zwolennikiem pozostawienia sobie przyrody takiej jaka jest. Po co zmieniać coś co jest już piękne. Pewnie troszkę trawki na kocyk dla córki będę musiał posadzić, ale sam chce mieć hamak pomiędzy drzewami i cień latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 16.10.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam! Też dobija mnie papierologia, ale chyba nie da się tego przeskoczyć. Wracając do prądu rozbawiła mnie jedna rzecz. Okres oczekiwania na prąd wynosi 1 rok od dnia podpisania umowy. Może pocieszy Cię fakt, że u nas elektrownia ma na to 2 lata. W 21 wieku jest to dla mnie niezrozumiałe nie tylko dlatego, że słup z prądem stoi 30 metrów od mojej działki i jest w dodatku to dość nowa inwestycja. A przez moją działkę, przechodzi łącze energetytczne i chodzi nam tylko o wpięcie się do niego i pomino tego przepisy nas dotyczą tak samo jak innych. Nie ukrywam, że po kilku telefonach do dyrektora zakładu energetycznego udało mi sie to juz zalatwić i na dobra sprawę mogą mnie już podłączyć, ale po rozmowie z człowiekiem, który bedzie to robił doszliśmy do wniosku, że czekamy do wiosny, bo bez sensu jest płacenie za abonament, jeżeli nie korzystamy z prądu. Poza tym elektryk mowi, ze od razu podlaczymy caly kabel, potrzebny do budowy. opłata za przyłączenie w kwocie 2500 zł musi być zapłacona 14 dni po podpisaniu umowy. W naszym przypadku oplate wnosimy po wykonaniu przylacza. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 phox i bettina szlag mnie trafia jak czytam o Waszych walkach z prądem.W głowie się nie mieści na co oni sobie pozwalają.Pieprz..... monopoliści!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 09.11.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Wielkie gratulacje w związku z PnB! Cholernie Ci zazdroszczę, bo nasze oczywiscie utknęło w starostwie. I przy okazji pytanko czy dolączaliście do dokumentacji projekt wjazdu?b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 10.11.2007 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witaj Żadnego projektu wjazdu nie dołączaliśmy. Nasza pani architekt nic nam o tym nie mówiła. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.11.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Z tego co pamietam do dokumentów w sprawie pozwolenia na budowe musiałem dołączyć zgodę gminy na usytułowanie wjazdu na posesję. Aż dziwne że czegoś takiego nie chcieli. No ale skoro wydali pozwolenie na budowę to nie sie czym martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.11.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Gratuluje kredyty!!! Prosze o regularne sprawozdania budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.11.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 oooooooo ZACZYNA SIĘ COŚ DZIAĆ tzn jescze nie teraz ale od 3 grudnia. Mam nadzieję, że pogoda dopisze i zdążycie bez problemów z tymi fundamentami. Jak to możliwe, że u znajomego tak się pomylili? Przecież budynek wytycza geodeta. W głowie mi się to nie mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.12.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 No i wreszcie się zaczęło!!!!!! Koparka wjechała i teraz dopiero się będzę działo!!!! Ale piękne macie drzewo dookoła - brzózki, choinki - po prostu raj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.12.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 phox fajnie że fundamenty skończone. Mam pytanie: nie widzę wyprowadzonej pod fundamentem rury do wody ani kanalizacji? Nie zapomnijcie o tymPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 18.12.2007 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Hey ! Dzięki za wpisy, jesteś w moim dzienniku rekordzista . A co do rur od kanalizacji, będą robione jutro. Przepusty w fundamentach są zrobione. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.12.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 rzeczywiście co chwilę tą moją gębę widać tzn nie moją tylko mojej ziewającej córci Taki już jestem jak się do jakiegoś tematu przyczepię to już ciężko mi się odczepić Chyba nie masz nic przeciwko? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts