Pandino_DG 19.12.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Gratuluje rozpoczęcia budowy. Idzie wam ekspresowy. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.12.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Strasznie drogie te fundamnety???? No ale widocznie takie są ceny. Ja budowałem na jesień 2006 i to jescze własnymi i rodziny ręcami i wyszło dużo, dużo mniej. Wesołych świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 20.12.2007 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 No niestety, takie teraz w okolicy są ceny. Może nie wybrałem najtańszej firmy, ale na pewno nie boję się o jakość ich wykonania. Na reszcie i tak nie dało by rady zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 20.12.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Jesli dobrze widze to darowałes sobie ocieplenie fundamentow?Ze wzgledu na piach zrezygnowałes tez z izolacji miedzy ławą fundamentową a murem fundamentowym? Pamietaj pod posadzka wypuscic rure do powietrza dla kominka. Co do cen - na Slasku tez tyle chca wiec pomijajac przypadki ludzi ktorzy mieli znajome ekipy lub rodzine do pomocy to 10.000 zl za robocizne fundamentow nie jest ceną z ksieżyca AD 2007. Powiedz mi jeszcze ile osob pracuje u Ciebie?Jesli w 2 dni wykopali dół na ławy, ułożyli zbrojenie i zalali beton?U mnie 5 osob samo zbrojenie układało w 2 dni plus dzien na szałowanie plus chudy beton - byc moze u ciebie nie byl on potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.12.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Życzę Wam nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt! http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/334.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.12.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Wg mnie też sporo za fundamenty. Mi wyszło chyba 20tyś do wylania chudziaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 21.12.2007 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witajcie ... Co do ceny fundamentów można by dużo dyskutować. Jedyna rzecz na której bym urwał parę groszy to robocizna, jakbym wziął Pana Władka z pomocnikiem i zamiast tydzień robił by miesiąc sapiąc potwornie i mając coraz to nowsze problemy. Wolałem tego uniknąć i w zasadzie moje wizyty na budowie są po to, by porobić zdjęcia i zobaczyć postęp prac. Ceny materiałów budowlanych w okolicy są podobne. Różnica naprawdę jest kosmetyczna. Co do obaw Pluszku oczywiście fundamenty są ocieplone 10 cm styropianu. Również są położone wszelkie izolację. Może na zdjęciach załączonych tego nie widać, ale za taką cenę wszystko musi być perfect. Co do ilości ludzi nie mam pojęcia ile ich pracuję na co dzień. Firma ma swoich specjalistów od poszczególnych robót, tj, jedni od fundamentów, inni od bloczków, inni od murowania, itp. Zdaje się że wymieniają się na budowach. Logistykę maja bardzo dobrze rozplanowaną. Dopytywałem się co do tej rury do kominka i są 2 metody. Jedna to rura pod posadzką. A druga to jakimś kanałem pod wylewkami. Podobno ta 2 jest lepsza , bo dom się mniej wychładza. Nie wiem ile jest w tym prawdy i będę musiał poszukać i postudiować. A na koniec fotka żeby rozwiać wątpliwości o dociepleniu. http://lh6.google.pl/kazmierczaki.plock/R2t8mgPM3OI/AAAAAAAAAd8/GZTEZ6MBBYc/s800/PICT0003.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.12.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 No to masz fundamenty w .. kondoniku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.12.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 No to masz fundamenty w .. kondoniku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 21.12.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Wg mnie też sporo za fundamenty. Mi wyszło chyba 20tyś do wylania chudziaka... Pewnien znajomy prowadzacy firme budowlana podczas nieformalnej rozmowy powiedzial tak: w 2005 roku fundamenty o podobnej wielkosci robił za 3600 zl (koszt robocizny). Teraz gdy wiekszosc ludzi mu uciekła i nie ma kto robic a codziennie dzwoni telefon i ciagle nowi ludzie chca by im dom budowac za podobna prace zada 10.000 zl a i tak caly 2008 rok juz ma obłozony. A inwestor po 10 telefonach do roznych firm/ekip z odmowa zaczyna mieknac bo ma do wyboru ze albo zaplaci wiecej albo bedzie czekac - tylko ile, i czy jak poczeka to czy bedzie taniej? Wbrew pozorom to wcale Warszawa nie jest najdrozsza jesli chodzi o robocizne. Warszawa ma "zaplecze" w postaci wschodnich polskich wojewodztw skad przyjezdzaja do pracy. Najdrozej jest na Slasku bo lokalnych pracownikow jest mało a ci ze wschodu Polski czasem wola nawet mniej zarobic a miec robote blizej domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.12.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 To ja nieśmiało złożę życzenia...http://www.zaproszenia-slubne.com/printmedia/swiateczne2008/4M/1801/1801.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.12.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 No widzę z pierszego zdjęcia że głowny inspektor budowlany był na budowie i wszystko oglądnął czy wasza podgłoga w domu nie będzie na jednym poziomie?? bo widze ze na częśc beton jest wyżej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 27.12.2007 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Taak najmłodszy inspektor nadzoru bardzo lubi chodzić po nowych włościach. Co do podłogi to się zgadza, nie będą na tej samej wysokości. Garaż i sypialnia na górze będzie nieco niżej. Wiem, zbędny bajer, ale nie chcieliśmy ogołacać projektu ze wszystkich "bajerów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 29.12.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 witam i gratuluje projektuja tez bede budowal iskierkemale info, wiem gdzie w plocku stoi gotowa iskierkamoze bys chcial wiedziecpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 29.12.2007 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 pewnie ze tak zdradzaj tajemnice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 30.12.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 jak jedziesz z plocka na lipno (ja tam mieszkam) w Mańkowie po prawej stronie, skreca sie w prawo na łuku w droged zuzlowa szeroką i po 100m po lewej.ma ona małe zmiany ale to iskierka, wlasciciel bardzo mily i ogolnie spokopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.01.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ładną masz działkę. Dobrze, że mrozy skończyły się, bo prace budowlane możesz kontynuować. Dobrze, że pamiętasz o przepustach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.01.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 phox to ma być mały domek? Jak na razie patrząc na parter toż to duża chałupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 16.01.2008 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 No waśnie też jestem zaskoczony. Nie powiem, że nie miło. Jak to mówią, od przybytku głowa nie boli - tylko pewnie kieszeń przy wykańczaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 16.01.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Jestem w szoku , pędzisz jak burza! Mam pytanko, ale proszę o wyrozumiałość : czy to coś z cegieł to obudowa komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts