belfego 23.02.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam ponownie!Teraz pytania z innej beczki. Pamiętasz, jakiej długości masz krokwie? Pisałeś, że dom powiększyliście o 1 metr, ale z której strony?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 25.02.2008 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dom powiększony o 1 metr oczywiście od strony kuchni i salonu. A Długość krokwi, no cóż prawdę mówiąc pojęcia nie mam. Załatwił to za mnie nasz budowlaniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 29.02.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam!!!Prosze zdradzic jaka to dachówka czy to blachodachówka? Bardzo nam sie pdoba. A okna jekiej firmy Państwo zamówiliscie i jaki jest koszt okien byłabym wdzięczna pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 02.03.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witaj .. To jest blachodachówka. Nazywa się Budmat Sara Cegła Mat. Produkują ją w Płocku w budmacie z dobrej blachy. Gwarancja 15 lat o czymś świadczy - no mam taką nadzieję. Co do okien. Koszty podobne jak u reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 03.03.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jak rozwiazaleś wentylacje kuchni + dolnej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 11.03.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witaj Ostatnio czekam na dalsze etapy prac i walczę o przyłącze prądowe, wiec rzadko tu zaglądam. Co do rozwiązania wentylacji w kuchni i łazience mam zbudowany z pustaków kominowych do więźby, a dalej będzie szło rurkami do grzybków zamontowanych na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 22.03.2008 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 17.04.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam!!!Bardzo podobaja się nam Państwa okna chciałam zapytać jakiej to firmy i o koszt całości za okna czekam na odp pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 17.04.2008 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam Okna są firmy vetrex. Kolor orzech z obu stron. Koszt za same okna z montażem to coś koło 10.000 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 14.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 witamz przodu masz wejcie półokragłe tak jak w projekcie, czym zamierzasz je obłorzyc ( ten łuk jest troche klopotliwy.) i drugie pytanko czy daszek nad wejsciem jest taki jak w projekcie czy wiekszy bo wydaje sie spory co do niektorych ktore widzialem na forum a bardzo mi sie taki podobapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 15.05.2008 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witaj Prawdę mówiąc ja zdawałem sobie sprawę z kłopotliwości obłożenia wejścia, ale tak nam się ono podobało, że zostało. Co do obłożenia na razie nie myślałem na ten temat. Zmartwienie sobie zostawiam na potem. Co do daszku. Ogólnie cały dom poszedł do góry o 1 pustak więc i dach panowie mi troszkę powiększyli. Daszek pewnie tez jest kilka centymetrów większy, żeby wyglądać proporcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 23.05.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 witam cie ponownie i mam inne pytanko za tydzien zaczna mi stawiac sciany i tak potpatruje na twoje okna, mam pyatko czy otwory okienne sa takie jak w projekcie???widze ze te dwa małe od przodu wydluzyles do dlugosci tego od kuchi, tez tak chcemy zrobic, a czy te kuchenne powiekszałes do takiego rozmiaru jak te na szczycie i czy wogole zwiekszales otworypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 03.06.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witaj .... Co do otworów okiennych to na piętrze zmieniałem wszystkie ( 150 x 150 ). Na dole zaś małe okna od frontu dostosowaliśmy wielkością do okna w kuchni tego mniejszego, które jest wyżej ze względu na zlewozmywak na którego jest tutaj przewidziane miejsce. Tego okna nie powiększaliśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 phox brama i furtka biekna!!!!!!! A piesio po prostu cudowny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkoowal 11.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Masz fajną bramę i furtkę - robione na zamówienie czy jakiś gotowiec? Ja właśnie poszukuje ziemi do wyrównania terenu i tez rozglądam się za ogrodzeniem Piesek - słodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaspw 14.07.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam wszystkich serdecznie, w przyszłym roku zamierzam budować Iskierkę, phox, czy był byś tak uprzejmy i napisał mi jakie zmiany dokonałeś w projekcie oprócz poszerzania o 1m salonu i kuchni? Jak oceniasz te schodki w sypialni? za wszystkie rady z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 14.07.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witajcie ! Co do bramy to zamawialiśmy ją u lokalnego wykonawcy. PO kilku wizytach w supermarketach okazało się, że w podobnej cenie możemy zrobić coś na zamówienie. Udało się wynegocjować dobra cenę za wszystko i łącznie z montażem wyszło niedużo ponad 2000. A w odpowiedzi na 2 pytanie to oprócz wymiarów domku zmieniliśmy położenie tarasu na bok domu ( bo mamy działkę 20 x 40 ), powiększyliśmy okno do rozmiarów standardowych, na górze zlikwidowaliśmy balkon i zamontowaliśmy okna 150x150. Zlikwidowaliśmy drugi komin ( ten mały ) i zamiast niego będą grzybki na dachu. Schodki na górze, no cóż, na razie ich jeszcze nie widać, ale mam nadzieję, że będą ładnie wyglądały. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 23.07.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 No chłopie tylko podziwiać, jak sprawnie ci to wszystko idzie.Kiedy zamierzacie się wprowadzić?I zdradź proszę co to za drzwi wejściowe (i jaki jest ich orientacyjny koszt)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaspw 23.07.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Dzięki za odpowiedź, ja na pewno nie będę się bawił w balkon bo to tylko zwiększa koszty a jak jest ogród to balkon staje się praktycznie bezużyteczny, co do sypialni to raczej zrezygnuję ze schodków - obawiam się powrotu w nocy np. z łazienki i gdy zabraknie gruntu pod nogami wypadek gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 23.07.2008 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Przeprowadzkę planujemy na październik, wiec się uwijamy ile się da. Drzwi są z firmy dziadek, są drewniane kosztowały coś koło 2500. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts