kania 23.08.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Czy warto kupić kanapy firmy MEBLAR? Jeden taki narożnik mi się spodobał ale wygląd, to przecież dopiero połowa sukcesu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamakasi 30.08.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Powiem szczerze, że nie miałam styczności z tym producentem, ale czasem "małomarkowe" meble doskonale się sprawdzają. Osobiście mam narożnik z "PUSZMANA" i od 2 lat doskonale się sprawdza. Poszliśmy do sklepu obejrzeć zestawy: kanapa + 2 fotele ale tak nas urzekł, że nawet chwilę się nie zastanawialiśmy. Nazywa się ALFA RATTAN II i gdybym znowu miała kupować wypoczynek - kupiłabym taki sam. Jest duży, wygodny i w gruncie rzeczy nowoczesny. Producenta zupełnie nie znaliśmy ale ryzyko się opłaciło. I nawet dzisiaj mało kto wierzy, że taki nowy kosztuje poniżej 3 tys. A jak cena tego z MEBLARu? Możesz podać model tak dla orientacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.08.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ja mam doskonale sprecyzowane wymagania jakie kanapa, sofa tudzież narożnik, muszą spełnić i już nawet taką wypatrzyłam. Jest to sofa naszej rodzimej fabryki mebli Helvetia Bydgoszcz o nazwie Kenya. Ma wszystko to co ja uwielbiam, czyli wysokie oparcie sięgające ponad głowę(to duży plus, bo wtedy głowa się nie "kiwo") , miękkie zaokrąglone oparcia(można się czasem położyć nie mając wbitych kantów np. w karczek) No i przede wszystkim jest bardzo miękka. Wychodzę z założenia, że mebel musi być nader wszystko wygodny, taki do wypoczynku i relaksu a nie tylko do ozdoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 04.09.2007 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Narożnik, który miałam na oku to Bryza: http://www.meblar.com.pl/tap52.php Ponieważ jednak nie mam możliwości wypróbowania go na własnej...pupie, zamówiłam z Helvetii Saphir, który jest bardzo wygodny (ja też lubię sobie poleżeć na miękkim oparciu Mamakasi, niestety nie mogłam "na żywo" wypróbować Alfy, chociaż też natknęłam się na ten mebel w internecie. Jest baaardzo ładny. Prosta forma - bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 06.09.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Możesz napisać ile kosztuje narożnik Saphir i gdzie go kupiłaś ?Jakim materiałem jest pokryty ?Czy można go kupić przez internet w jakimś sklepie meblowym ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 06.09.2007 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja zamówiłam go zwyczajnie w sklepie meblowym. Tkanina pokryta teflonem ale nie pamiętam nazwy. Zapłacę 2.530 zł (bez zagłówków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 06.09.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ten materiał pokryty teflonem to alcantara - ponoć bardzo dobry, wytrzymały i łatwo się go czyści.2530 to tanio (po rabacie ?), u mnie w sklepie kosztuje 2850 a po rabacie chcą 2770 - bez zagłówków oczywiście. Trochę dużo, muszę poszukać gdzieś taniej. Nie orientujesz się może czy istnieje jakiś sklep internetowy z tym narożnikiem ? Bo nie mogę nic znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 06.09.2007 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 No, prawdę mówiąc też się zdziwiłam, że tak niedrogo. W tę cenę jest już wliczony transport, wniesienie i montaż. To jest pewnie jakaś tam wersja alcantary, bo ta prawdziwa jest chyba dużo droższa ... Teraz wychodzę... ale później przejrzę strony, które odwiedzałam. Może tam natknę się na tego Saphira, to dam Ci znać. Sorry, że tak bezładnie ale już jestem jedną nogą za drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 06.09.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Spoko, dzięki, ale jak wrócisz to napisz gdzie kupiłaś swój narożnik. Jeżeli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.09.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja się przymierzam do zakupu narożnika z firmy Mebloexpo. Ponoć super jakość i sieć dystrybucji w całej Polsce. http://www.mebloexpo.pl/wew.php?id=2&op=typ&typ=5&lang=_pl Można dowolnie konfigurować kolor drzewa, obić i poduszek. Ceny są niestety tajemnicą producenta ... -chociaż np model calvados kosztował kilka m-cy temu 2tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 06.09.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dla Seven - te strony odwiedzałam: http://www.mebleabc.pl/index.php?products=product&prod_id=22 http://meblolux.com.pl/?p=pokaz_produkt&prod_id=869 http://www.domar.szczecin.pl/-pb44-100-333.html Oczywiście, że to nie tajemnica, gdzie kupiłam ten narożnik - centrum handlowe z meblami TOP-MEBLE w Gdańsku przy ul. Grunwaldzkiej. A tutaj masz dystrybutorów: http://www.helvetia.com.pl/php13/site.php?st=1&d=dystrybucja&sid=1&lang=pl A tak jeszcze Ci powiem, że ja będę zmieniała nóżki na drewniane - są wkręcane więc można (ale oczywiście to już we własnym zakresie). Kachna28 - nie kuś kobietko , bo ja już oglądam i oglądam te kanapy i już więcej nie mogę... ten Saphir, to już wersja, której się trzymam, bo małż mi się niecierpliwi. W Mebloexpo, jak na superjakość, to cena superprzystępna, tylko brać... jest w czym wybierać. Będziesz miała Calvados'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 14.10.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Chciałam się dowiedziec, jak sie sprawuja Wasze kanapy z helvetii?? właśnie się przymierzamy do zakupu albo kenya albo bordeaux... musi byc miekka i miec pod głową podparcie... chcemy w materiale teflonowym.. będe bardzo wdzięczna za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 14.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 My ponad pół roku temu kupiliśmy rodzicom do mieszkania narożnik z Helvetii Westlife New w obiciu z teflonem. Pierwszego dnia przy transporcie odpadła jedna śrubka, ale Panowie od montażu wrócili, naprawili i od tego czasu narożnik sprawuje się wspaniale - jest MEGAWYGODNY do siedzenia, polegiwania (niekoniecznie do spania na codzień), nie ma kłopotów z czyszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 14.10.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 MEGAWYGODNY tego mi trzeba, a śrubka już mniej ważna no i mam nadzieje ze się nie wysiedzi po dwóch latach dziekuje i czekam na inne opinie jesli ktos uzytkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 14.10.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Cieszę się że Kenya ma dobre opinie. Tez upatrzyłam ją sobie kilka miesięcy temu. Ostatnio podrożały o 1600 zł. Przypadkowo natknęłam się na inna sofę tej firmy o nazwie Arese. Podobna do Kenyi, trochę węższa ale tańsza gdyż boki i tył ma ze skóry ekologicznej, czego nie widać bo kolor skóry identyczny. Kosztuje 3400 a Kenya 4669 (obie z funkcją spania) POlecano mi też Italsofę, chyba niewiele droższe, też ładne i oczywiście superwygodnie ( można wybrac mniej lub bardziej miękkie) ale długi czas oczekiwania gdyż na zamówienie sprowadzają z Włoch. Zdecyduję się chyba na Arese. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 15.10.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 nasz wybór padł na kenya... postanowione teraz robię rozeznanie gdzie jest najlepsza cena pozdrawiam i nadal czekam na opinie uzytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 21.10.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A ja zakupiłam u tego Pana http://www.sofadlaciebie.pl/ mimo obaw sofa z ekoskóry wygląda lepiej niż sądziłam, jest wygodna, a cena taka że jak się mebel znudzi to za dwa lata bez bólu wymienię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati_44 13.04.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 ja kupilam w vinotti http://s.meble.pl/gfx/uzytkownicy/4161/wizytowki/4161/produkty/34874_4161_sandstorm.jpg klasyka, stonowane kolory i bez zbędnych "bajerów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 13.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 A możesz zdradzić cenę tej sofy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 14.04.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 a ja z kolei kupiłam sofy z firmy Bizzarto model TRIVIO. Te, ktore zamierzałam kupic w ub. roku (Mebloexpo) odpadły, bo okazało się, że z tyłu mają materiał (jak dawne wersalki ). Na razie moje 2 sofy stoją jeszcze zapakowane pokażę Wam je w przyszłym tyg. Podobnie jak te powyżej -to połączenie tkaniny + skóry naturalnej -więc i miło i praktycznie. Polecam firmę Bizzarto -jakosć rewelacja -materiały i skóry pierwsza klasa (sprowadzane z Włoch): http://www.bizzarto.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts