Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

niedoceniane drewniane okiennice

Recommended Posts

Chyba są też takie rozwiązania dla leniuszków :). Takie sterowanie z wewnątrz, ale za dopłatą ;)

Hm... Kiedyś okiennice były bardziej popularne i ludzie byli zadowoleni. A zresztą - trochę ruchu i rześkie powietrze przed snem nikomu nie zaszkodzi :lol:

no kiedyś ludzie też byli zadowoleni z syreny lub trabanta i co z tego ?

mamy XXI wiek i ja osobiście lubię kiedy okna mogę zasłonić bo chce np. mieć ciemno , za mocno świeci słońce l,jest wichura itd. przyciśnięciem pilota z fotela lub chcę , żeby roleta ma się podnieść automatyczni w niedzielę o 9-tej w sypialni :lol:

trochę zawracacie kijem wisłę ale róbta co chceta :wink:

ja wychodzę z założenia , że dom ma być komfortowy i mam w nim wypoczywać a nie latać i ciągle coś robić :)

• 2 weeks później...
www.staszewski.pl

U mnie okiennica na okno 120/150 kosztuję 1150zł - http://www.sitak.pl

Dziękuję :)

Już wysłałem im materiał do wyceny.

Wysłałem materiał i nawet odwiedziłem, bo to całkiem blisko Wrocławia :). Mam na myśli firmę Sitak. Okazuje się, że mogą zrobić również okna, wszystkie drzwi, a nawet bramę garażową. Nie wiem z czego to wynika, ale to pierwsza firma, która chce się podjąć produkcji bramy garażowej z drewna. A kilka już zweryfikowałem.

Natalia - jeszcze raz dziękuję za polecenia :)

• 3 months później...

Odświerzam wątek, bo ja też jestem zainteresowana okiennicami. Dla mnie domek ma byc nie tylko komfortowy, ale przede wszystkim ciepły, przytulny, taki, żeby zawsze miło się do niego wracało. A taki charakter czynią własnie detale takie jak między innymi okiennice. Ja narazie trafiłam na firmę http://www.staszewski.pl i ich realizacje bardzo przypadły mi do gustu. Napewno zrobię u nich wycenę, ale na to jeszcze troszkę mam czasu. I o ile cena nas nie powali to okiennice bedą w naszym domku :lol:

Rael_ww jak wypadła twoja wycena?

• 8 months później...
POZBUD robi naprawdę niezłe okiennice. Ostatni rozmawiałem handlowcem, wprowadzili nowe ceny ponieważ kupują specjalna maszynę do produkcji. Ale tylko na Roto czyli tanio i tak nie będzie. Ale coś za coś. 6 lat gwarancji za to jest na powlokę lakierniczą.

Ja też chciałbym mieć u siebie okiennice i nie bardzo rozumiem dlaczego to jest takie drogie!! Przeglądam sobie różne strony z cennikami i włos mi się jeży. Ja chyba zrobię tak jak moja teściowa : pogadam sobie ze znajomym stolarzem, który weźmie parę dech, ładnie je ohebluje, do tego jakaś pianka plus zawiasy. Jak gościu zrobił to teściowej to była jakaś śmieszna kwota. OKiennice są od tysięcy lat i zwykle było to kilka dech plus zawiasy - mi się takie podobają. Nie rozumiem jak coś tak nieskomplikowanego może być tak drogie. Przecież to parę desek plus zawiasy i puszka farby ew. lakieru!

Pozdr.