przemo. 23.08.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 witam chciałbym sie zacząć budować posiadam ziemie rolna zaniedlugo ja przekfalifikuję na budowlana ale chodzi mi oto iż na tej dzialce znajduja sie porzeczki,maliny,truskawki,ziemniaki itd. i chodzi jak mam wszystko to usunąc zebym puzniej mi jak trawe zasieje to zeby tarwa rosla a nie jakies maliny czy cos tam. szczególnie mi chodzi jak usaunac maliny i porzezcki czy po usunieciu zasiac zborze?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 23.08.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 porzeczki wykarczować - albo zostawić sobie kilka truskawki podkopać i wyrwać - nie odrosną - ziemniaki po zbiorze znikną, tylko dokładnie bulwy wybrać bo może ich trochę za rok wyrosnąć... no i problem z malinami- usuwać ostrożnie wykopując wszystkie korzenie - gdy tego nie zrobisz powstanie masa odrostów. czy siać zboże.. jeśli bardzo chcesz coś zasiać to zboża ozime, albo co lepsze rośliny motylkowe - ale to wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 23.08.2007 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Boże, jak ja bym chciała mieć na mojej działce porzeczki, truskawki, maliny, (ziemniaki może mniej - choć też by się przydały na pieczonkę), a nie tylko chwastnicę i perz oraz osty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.08.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ja tam też wolę jeść owoce niż trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minias 24.08.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Moim zdaniem maliny potraktować herbicydem np. Roundapem, lub Rolfost -czy coś takiego. Z tryskawkami nie bedziesz miał żadnego problemu, bo trzeba je tylko powyrywać, a porzeczki wykarczować-tak jak pisano wyżej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo. 24.08.2007 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts