Gość 06.03.2002 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Witam, Przymierzam sie do nowej instalacji co w swym mieszkaniu.Jak wiadomo sercem instalacji jest kocioł. Moje mieszkanie to 72 m.kw. Kocioł ma być dwufunkcyjny i na gaz z sieci.Wiadomo, że każdy chwali to czym hadluje, więc trudno dowiedzieć się czy lepszy "Junkers", "Vaillant", "Duval", a może jeszcze coś innego. Dodam, że na kocioł nie chciałbym wydać więcej niż 3,5 do 4 tys. zł. Pozdr. Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 06.03.2002 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Polecam przede wszystkim kocioł z zamkniętą komorą spalania.Ja kupiłem okazyjnie Beretta z zamkniętą komorą spalania za 3200zł. Niestety jeszcze nie zamontowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 wojptak - nie mieszaj człowiekowi w głowie bo nie wiadomo,czy ma warunki techniczne do zamontowania takiego kotła. Liderami na rynku są Junkers i Viessmann. Vaillant to d. NRD i jego jakość, jest jeszcze Buderus i Saunier Duval z poważniejszych firm to jest takich co dysponują serwisem mniej więcej w całej Polsce i trzymają jakość. W tej cenie wśród firm z opisywanej tu górnej półki na pewno coś wybierzesz. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 06.03.2002 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Michał poczytaj poprzednie wątki na FORMUM i nie sugeruj, że Vaillant to byłe NRD i jego jakość jest zła.Według mnie wszystkie obenie produkowane piece gazowe są na jednakowym jakościowym poziomie różnica jest w cenie i technice i oczywiście reklamie samego produktu. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Dzięki, Vissman i Buderus, to wiedziałem, ale za te pieniądze które mogę wydać to dostaję dosyć ubogie kotły (jakości nie podważam)Co do Junkersa, to dosyć atrakcyjna cena "Eurolina" i bogctwo wyposażenia "Eurostara", ale spotkałem się z rórznymi opiniami na temat awaryjności."Duval" pdobno bosyć dobry nie za drogi i bezawaryjny.A co powiecie o "Vaillancie" Pozdr. Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2002 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Piotr, czytałeś na Forum wątki czy znasz z autopsji? Bo ja znam niezadowolonych a miejsce produkcji to mówi sam producent.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 07.03.2002 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Michał czytałem na FORUM strona 6 i 10 jak również znajomy ma Buderusa, który średnio raz na miesiąc się psuje. Być może są jakieś osoby na forum, które mają dobre zdanie o Buderusie i obronią dobre imię tej marki, bo przecież wyjątki od reguły zdarzają się często. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 08.03.2002 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 Polecam termet Termico przyzwoita cena w środku ma dokładnie to samo co wszystkie inne. Pracuje u mnie juz trzeci sezon i nie pamiętam nawet,że mam taki piec.Mam jeszcze inne piece np.prymitywny ELka chodzi w pomieszczeniu w którym nie powinno być pieca (wilgoć ,kurz).Pracuje dziesiaty sezon nigdy nie było awarii.Junkers fabrycznie nowy w ciągu dwóch lat psuł sie dwa razy.Serwis termetu jest chyba tak samo rozpowrzechniony jak innych marek. Do mieszkania radzę wziąść piec turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2002 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 Nie ma urzadzenia które się nie psuje . Promy kosmiczneteż spadają . Ale są też ludzie zadowoleni nawet z Poloneza .Liczy się jakość, czas serwisu,i dostępność/cena części zamiennych ( zazwyczaj tylko 1 rok gwarancji na piec )W naszych warunkach sprawdzają się piece z niezbyt zaawansowanąelektroniką - dużo do życzenia pozostawia jakość gazu,wody i ciśnienie wody.Polecam kotły z autodiagnostyką oraz wymiennikamii palnikami zrobionymi ze stali szlachetnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nowym kotłem DUVAL "TEMATEC" jak nie przekręciłem nazwy. Na stronie Duvala nic nie pisze, a diler powiedział mi, że to bardzo dobry kocioł, montowany od grudnia zeszłego roku.Boję sie trochę, że to nowość i jeszcze nie sprawdzona, ale kusi mnie bardzo atrakcyjna cena (2620 zł.) Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS. 13.03.2002 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 A co powiecie o Junkersie "Eurostar" Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 13.03.2002 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2002 Witam,Ja mam kocioł dwufunkcyjny Vailanta ,używam go już trzeci sezon i jestem bardzo zadowolona.Nic sie nie psuje i chodzi jak zegarek.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 14.03.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 A jaką powierzchnię masz do ogrzania i ile punktów poboru wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS. 14.03.2002 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Witam,moje mieszkanie to 74 m.kw. 6 pomieszczeń w tym podłogówka w łazience. Pozdr. Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS. 14.03.2002 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Zapomniałem dodać, że w kazdym pomieszczeniu po 1 grzejniku, a dodatkowo kocioł ma dawać ciepłą wodę (zlewozmywak, umywalka, wannna, prysznic) oczywiście nie wszedzie na raz. Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 15.03.2002 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2002 Moje mieszkanie ma 64 m2,dwa punkty poboru wody(kuchnia i łazienka)oraz ogrzewanie podłogowe w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk 16.03.2002 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2002 Używamy Eurostara(junkers) prawie od 1,5 roku. Ogrzewamy nim domek ok. 150 m2 z jedną łazienką. Wogóle się nie psuje. Jest banalnie prosty w obsłudze. Mamy do niego dołączony programator + czujnik pogodowy. Za gaz (ogrzewanie+cwu) zapłaciliśmy 2450PLN za rok.Powodem wyboru właśnie tego pieca był fakt posiadania takiego przez znajomych mieszkających w podobnym domku i zadowolonych.Mieszkamy na Dolnym Sląsku- junkers ma tu dużo punktów servisowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS. 17.03.2002 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2002 Dzięki za opinie na temat Eurostara Junkersa.Chyba się na niego zdecyduję, bo firma instalacyjna, którą chcę wybrać daje mi go 20% taniej. Dodam, że montują również Vissmany, a u właściciela firmy w mieszkaniu wisi właśnie Eurostar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS. 18.03.2002 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Miazgociag napisał "Junkers fabrycznie nowy w ciągu dwóch lat psuł sie dwa razy." O jaki model kotła chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 18.03.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Wpadła mi w ręce oferta Saunier Duval - dwufunkcyjny różne moce 12,7 do 45, z 90 litrowym zasobnikiem c.w.u., z panelem sterowania i mnóstwem innych bajerów - coś pięknego, ale nie znam jeszcze kosztu (nawet przybliżonego). Może ktoś się nimi już interesował? To byłoby najlepsze rozwiązanie dla domów, w których nie ma miejsca na kotłownie, a jest kilka punktów poboru wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts