Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czesc. to mnie zaskoczyłeś, że lakier jest super - po cenach patrzyłem, ze się plasuje poniżej średniej i już się bałem. Mam jeszcze pytanie odnosnie ilości warstw - chciałem aby za dopłatą z mojej strony dodatkową warstwę lakieru - ale powiedzieli, że przy 3-ej warstwie może zacząć pękać na łączeniach? - prawda to czy fałsz? :).
https://forum.murator.pl/topic/85513-dziwne-zachowanie-parkietu-d%C4%99bowego/page/4/#findComment-2142607

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie sprawa się wreszcie zakończyła. Stanęło na kolejnej wymianie kilku klepek, szlifowaniu i olejowaniu całego parteru. Trwało 2 dni, odbyło się na raty z przenoszeniem mebli. teraz wreszcie wygląda porządnie. Olejowanie jest jednak łatwiejsze od lakierowania, użytkować można po kilku godzinach, tyle że śmierdzi. Całą operację przypłaciłam przeziębieniem, bo trzeba było intensywnie wietrzyć, żeby jakoś normalnie spać, a pogoda była nieciekawa. W sumie można powiedzieć, że Dąbex nie ucieka od problemów.
https://forum.murator.pl/topic/85513-dziwne-zachowanie-parkietu-d%C4%99bowego/page/4/#findComment-2142769

...to mnie zaskoczyłeś, że lakier jest super - po cenach patrzyłem, ze się plasuje poniżej średniej i już się bałem. Mam jeszcze pytanie odnosnie ilości warstw - chciałem aby za dopłatą z mojej strony dodatkową warstwę lakieru - ale powiedzieli, że przy 3-ej warstwie może zacząć pękać na łączeniach? - prawda to czy fałsz?...

Woda jest trendy chemia je beeee!!! :D Dlatego cena może być zwodnicza i nie zawsze droższe jest lepsze. :wink: Po prostu Europa idzie w kierunku rozwiązań ekologicznych: podejrzewam, że cena lakierów chemicznych powoli zacznie przypominać wyprzedaż. Wcale nie zdziwiłbym się jakby za rok może dwa weszła nowa norma DIN, która przekreśli te lakiery ze względu na coś tam (ale nie ze względu na ich jakość).

Quick jest trudnym lakierem. Dlatego nie dziwie się, że parkieciarze nie chcą kłaść aż 3 warstw. A jak im 3 warstwa nie wyjdzie, to kto im zapłaci za ponowne nakładanie lakieru? TY??? :o

P.S.

A tak ogólnie zaliczony jesteś do klientów czepliwych, więc z założenia wszystko będzie na nie (bez względu na pieniądze jakie zaproponujesz). :p

https://forum.murator.pl/topic/85513-dziwne-zachowanie-parkietu-d%C4%99bowego/page/4/#findComment-2143613

:) - może i jestem czepliwy - ale czy uważasz, że klient kupując nowy samochód w salonie i widząc poobijane drzwi będzie chciał odebrać ten wózek?

A tak nawiasem to wycyklinowali i polakierowali już - ufffff - narazie śpię u znajomych na podłodze z paneli (Witeksa - czy jakoś tak) niby OK tylko nie podoba mi sie pogłos jak się chodzi ;). Zobacze jak teraz będzie sie sprawował parkiecik. A nawiązując do czepliwości to teraz zostawili o wiele więcej takich wystających gródek niż poprzednio ;( - mówią, że podczas użytkowania one poznikają - oby. Narazie wietrzę i grzeję czekając na wyschnięcie ;).

Mam nadzieję, że moja "przygoda" dobiega do końca - a następnym razem nie wezmę juz parkietu lakierowanego chemią - zdecyduje się chyba jednak na olejowane ;) - łatwiej później doprowadzić do użytku ;) - no ale nie wyglada tak fajnie jak polakierowany ;( - zawsze coś kosztem czegoś.

https://forum.murator.pl/topic/85513-dziwne-zachowanie-parkietu-d%C4%99bowego/page/4/#findComment-2149479