Bianca 24.08.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Aby dwa młode małżeństwa czuły się komfortowo w jednym domu potrzeba trochę więcej przestrzeni niż mamy obecnie. Postanowiliśmy więc z mężem pomyśleć o czymś własnym. Ponieważ na nasze nieszczęście okres tanich gruntów minął bezpowrotnie nie było szans na działkę i dom. No to została dobudowa poddasza. Powierzchnia niemała ponad 110m2. I tak to się zaczęło... w styczniu anno domini 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.08.2007 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Papiery załatwiał mąż bo ma większą siłę przebicia i... chody.W kwietniu były już wszystkie pozwolenia, projekt adaptacji , ustalenia, od stycznia zamówiona ekipa czekała na znak - tylko kasy malutko, więc do banku i....teraz 30 lat ciężkiej pracy nas czeka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.08.2007 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Dla lepszego obrazu sytuacji wrzucę kilka wizualizacji tego o czym mowa!Oto nasze poddasze http://images24.fotosik.pl/68/dadc679969be795f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.08.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 I teraz mogę niektórych zaskoczyć ponieważ.... Mam juz wszystko wymyślone. Od paru lat kupuję miesięczniki o urządzaniu wnętrz i co nieco juz w nich wypatrzyłam, więc to co mi się podobało wklejałam do mojego specjalnego zeszytu. Polecam pomysł bo dzięki temu mam już wybrane modele zabudowy do kuchni, ceramiki łazienkowej ( kabinę jeszcze rozważam), armatury, ustalone meble do dokupienia oraz ustaloną kolorystykę wnętrz. To tyle! Nie odkryje na raz wszystkich kart.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minias 24.08.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 hmmm...jaka tajemniczość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.08.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Oto nasz dom przed rozpoczęciem prac:http://images23.fotosik.pl/67/ceaa899eba30f299.jpgEkipa weszła na dach 6 sierpnia i jakiś czas trwała rozbiórka dachu i starego stropu.W tym tygodniu wyglądało to po kolei tak:http://images13.fotosik.pl/47/74a04bb2696ca7ce.jpghttp://images28.fotosik.pl/67/83e0925bf294146d.jpgA dzisiaj są już ściany kolankowe i część ściany szczytowej od strony południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 25.08.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witaj Siostro Ponoć komentarze mają być tu, więc piszę W sytuacji, kiedy ceny działek wariują, taka rozbudowa domu to całkiem niezły pomysł. Poddasze stwarza możliwości do naprawdę niebanalnego urządzenia wnętrz - wręcz do tego prowokuje I teraz mogę niektórych zaskoczyć ponieważ.... Mam juz wszystko wymyślone. Od paru lat kupuję miesięczniki o urządzaniu wnętrz i co nieco juz w nich wypatrzyłam, więc to co mi się podobało wklejałam do mojego specjalnego zeszytu. Polecam pomysł bo dzięki temu mam już wybrane modele zabudowy do kuchni, ceramiki łazienkowej ( kabinę jeszcze rozważam), armatury, ustalone meble do dokupienia oraz ustaloną kolorystykę wnętrz. Pomysł jest świetny Sama go stosuję Tylko nie prowadzę zeszytu, a kopiuję sobie na dysk różne rzeczy znalezione w internecie - aranżacje, meble, sprzęty itp. To na pewno ułatwi wykończeniówkę - choć mnie jeszcze do niej baaaardzo daleko... Całkiem spore mieszkanie Wam wyszło na tym poddaszu - i "ustawne". To teraz zdawaj relację z postępów prac, a jeśli możesz, to uchyl rąbka tajemnicy i zdradź, jaką masz wizję wykończenia wnętrz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.08.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 WITAM SERDECZNIE!! To teraz ja będę miała gdzie zaglądać . Domek niczego sobie, to poddasze będzie miało duuuużo przestrzeni do wykorzystania. Trzymam kciuki i powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rsbbb 29.08.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam mnie to dopiero wszystko czeka, na poczatek mam pytanie czy na podstawie "starego" projeku mozna na nim zrobic adaptacje poddasza czy trzeba tworzyc nowy projketdzieki za opd pozdrawiam rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.08.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Bianca, co słychać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 31.08.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Wstawiam nową fotę wykonaną początkiem tygodnia. Od tego czasu na zewnątrz widać tylko że przybyło trochę ścian szczytowych, są już otwory okienne z nadprożami , a teraz rosną ściany wewnątrz i murują się kominy.http://images26.fotosik.pl/72/67140825ac4f75db.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 31.08.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Hej Bianka będę śledzić budowę twojego poddasza, bo mnie też to czeka. Życzę powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.09.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 no widzisz, jak idzie szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 01.09.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 kolejna adaptacja bardzo fajnie bede opserwowac a ile bedziesz miec metrow?? bo nie doczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.09.2007 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 kolejna adaptacja bardzo fajnie bede opserwowac a ile bedziesz miec metrow?? bo nie doczytałam Dziękuję wszystkim za odwiedziny, a powierzchnia po obwodzie podłogi to 110m2, wiadomo przez skosy to troche mniej wychodzi. Największa jest sypialnia: 21m2 gabinet: 11.5m2 salon:16.5m2 kuchnia:10m2 łazienka:8m2 pokój:12.3m2 holl ze schodami: 18.3m2 balkon:ok.7m2 to wymiary już z uwzględnieniem skosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 01.09.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 łłałłł jak u mnie wszystko wyjdzie to 20metrow bedzie miec salon i to z aneksem!!! super maprawde wyjdzie wygodne mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.09.2007 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 To dodam jeszcze że na parterze jest do wykorzystania jeszcze z 80m2 z czego ok 20m2 ma holl, 20m2 garaż ale niestety jest tam niżej sufit i nie ładnie to się prezentuje, ale kiedyś się tak budowało - inne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 02.09.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 To dodam jeszcze że na parterze jest do wykorzystania jeszcze z 80m2 z czego ok 20m2 ma holl, 20m2 garaż ale niestety jest tam niżej sufit i nie ładnie to się prezentuje, ale kiedyś się tak budowało - inne przepisy. no teraz musisz mieć minimum 2,50 ale to logiczne a moim zdaniem nawet troche za mało bo przy 20m2 pokoju 2,50 wsysokości to już za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.09.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 jak tak z innej bajki... Bianca pytałam już raz o tego pieska, ale chyba nie zauważyłaś. To Twój czy zapożyczony z netu? Tak bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 03.09.2007 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 DarioAS Piesek (Broń Boże) nie pożyczony - to moja córcia Tu miała dwa miesiące: http://images27.fotosik.pl/56/0cd32c096efdae72med.jpg Tutaj jest już trochę starsza - 10m-cy: http://images27.fotosik.pl/34/4bb8a82f8e3d69bc.jpg Tutaj ma roczek: http://images28.fotosik.pl/34/95361b3cac43ca8a.jpg A tu 14 miesięcy: http://images23.fotosik.pl/34/fef4600316fdbbd8.jpg Przylepa okropna z niej jest, ale swój charakterek też ma ostry (jak każdy beagle) i dlatego tak mi się podoba!!! Nauka jej wymaga niesamowitej konsekwencji co wobec tych jej pięknych, proszących oczu jest prawie niewykonalne. Żywiołowa, zadziorna indywidualistka i.... oczywiście na imię ma Bianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts