Lipowa Panienka 08.11.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Przykro mi z powodu okien Bianca Trzymam kciuki moze partacze sie wykaza jednak i wstawia te okna troche szybciej? Ja tez mam deszczowke w lazience na dole - kupilam w Castoramie, ale nie wiem jeszcze jak sie sprawuje...mamy tylko inna sluchawke od dolnego prysznica... Byl problem z zalozeniem, ale juz jest na miejscu, gdzie byc powinna...(zdjecia sa u mnie na stronce jak masz ochotke popatrzyc) Fajne wymiary brodzika - nie widzialam jeszcze takich! Daj znac jak poszlo z oknami !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 08.11.2007 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja nie rozumiem, o co Ci chodzi Tyle miesięcy już się budujesz (gratulacje ) i ciągle Ci się wydaje, że coś można zrobić dobrze od razu ?? A po co?? Trzeba spartolić, następnego dnia (albo za tydzień) przyjść poprawić, potem jeszcze coś tam dodać, czego nie było od razu - taka kolej rzeczy. Normalka No właśnie tak mi się wydawało i wiedziałam że z momentem odejścia ekipy Pana Krzyśka , która nam budowała dobre czasy się skończą , bo on dwa razy albo trzy zawsze zapytał czy tak ma być czy koncepcja się nie zmieniła? Jak coś to zawsze doradził żeby było lepiej a nie taniej i szybciej. Poza tym mogłam zostawić pieniądze na górze i byłam spokojna, pocztę odbierał jak nas nie było, psa pilnował żeby nie spitolił przy otwieraniu bramy itp. Jedyna wada to troszkę za mała ekipa, ale wiemy jakie czasy są teraz. A dzisiaj przyszli wymontowali te okna i zamontowali niżej w otworach i skasowali dwie stówy... bo trudno dojść kto zawalił bardziej oni czy nie oni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 08.11.2007 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Taki układ będę miała w łazience. Ścianka obok prysznica będzie najprawdopodobniej z luksferów. http://images31.fotosik.pl/38/d48e539fa0518b24.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 08.11.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 A dzisiaj przyszli wymontowali te okna i zamontowali niżej w otworach i skasowali dwie stówy... bo trudno dojść kto zawalił bardziej oni czy nie oni.... Nóż się w kieszeni otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 08.11.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No i na pewno więcej nie zaufamy już nikomu tak bardzo jak panu budującemu. Szkoda że ta lekcja nas trzepła ro kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 09.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Bardzo mi przykro ze tak sie stalo kochana Bianco Ale wiesz, ja mysle, ze na kazdej budowie i w kazdym projekcie znajdzie sie taki pan od okien czy od elektryki itp, ktory spartoli, nie pojawi sie, zawali termin itp. - ja chociaz nie budowalam swojego domu tez dostalam po kieszeni (nieuczciwy stolarz) - i nie zaufam juz zadnemu "fachowcowi". Obowiazuje zasada ograniczonego zaufania - z naciskiem na jego brak kompletny oraz jesli cos ma byc dobrze wykonane to tylko przeze mnie Pozdrawiam i czekam na zdjecia okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.11.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Hej, hej - jak tam turkusowe szaleństwo ? Proszę mi tu na rano jakieś zdjątka zapodać, bo teraz-zaraz znikam, ale rano to jakiś ilustrowany reportaż na śniadanko bym obejrzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 09.11.2007 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 To takie coś znalazłam na podłogę, ale zaznaczam z góry że odwzorowanie koloru jest marne, bo w rzeczywistości ona jest ciutkę bardziej turquoise i na ściany nawet też się coś znalazło, ale to już w ogóle na stronie wygląda na szare, więc nie wklejam. Oczywiście sprawdza się porzekadło że najciemniej pod latarnią i szukałam u innych wytwórców płytek, ale o naszej rodzimej fabryce płytek Pilch, co mam ją z 2 km od domu to zapomniałam i tam znalazłam OK jutro pojadę tam jeszcze raz (po wizycie p. Zenka-kafelkarza) z moim mużem to zrobię zdjęcia - może to jakoś wyjdzie. Ogólnie jutro ogłaszam dzień fotografa, bo zaległości narobiłam że ja pitolę. http://www.pilch.pl/img/plytki/tango/niebieski/kafelki/pop/2_PR_652E_TANGO_niebieski.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.11.2007 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 No, jak ja trzymam kciuki, to musi być dobrze Czekam jutro (tzn. dzisiaj, jak przetrzeźwieję ) na efekty sesji zdjęciowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 10.11.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Moje , nasze okna: http://images29.fotosik.pl/110/27805da203b17daf.jpg Oto dach w pełnej krasie (nawet trochę przyprószony śniegiem) http://images32.fotosik.pl/39/c85c20806104e8f4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.11.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 No no no Bardzo ładne masz okna I dach Dach już masz nad głową - to najważniejsze Można mieszkać Czekam na te płyteczki obiecane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 11.11.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Bianca ale postępy No to teraz czekamy na zdjęcia wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.11.2007 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Niestety to tak szybko nie nastąpi bo tynki które będą nam robić w grudniu muszą się odpowiednio sezonować,ale..... już wczoraj był u nas pan od układania płytek i myślę że luty to realny termin na początek wykończenia! Dzięki aasieńkoaaa za systematyczne odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 11.11.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Bianca ale u Ciebie robota zasuwa Super okienka no i daszek oczywiście tez. Fajnie, że juz masz cały nad głową bo ja dopiero w połowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 11.11.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Ale fajnie domek wyglada z oknami Naprawde to jest duzyyyy dom! Dachoweczka super - macie juz dach nad glowa ! A jak to bedzie z zewnatrz? Bedziecie ocieplac i tynkowac caly budynek w przyszlosci, zeby wszystko stanowilo calosc dla oka? Naprawde to calkiem inny dom teraz - bardzo sie ciesze, ze oknienka juz sa Propos' tych plytek z Pilcha - pamietasz jak sie ciebie pytalam gdzie zakupy robisz katowice czy bielsko - myslalam wtedy dokladnie o Pilchu no bo ty Jasienca i Pilch Jasienica ... ale jak piszesz najciemniej jest pod latarnia Do lutego zleciiii - to juz tylko 3 miesiace - masz czas na poszukiwanie mebelkow i wyposazenia - no i na podrasowanie konta ) W Lipowej juz pada snieg az milo - a jak tam u Was? Zasypuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.11.2007 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Ale fajnie domek wyglada z oknami Naprawde to jest duzyyyy dom! Dachoweczka super - macie juz dach nad glowa ! A jak to bedzie z zewnatrz? Bedziecie ocieplac i tynkowac caly budynek w przyszlosci, zeby wszystko stanowilo calosc dla oka? Naprawde to calkiem inny dom teraz - bardzo sie ciesze, ze oknienka juz sa Wiele zależy od szwagra czy będzie reflektował na wspólne finansowanie. Mamy grube ściany, takze nie będziemy już ocieplać. Marzy mi się otynkować go na ładny krem tynkiem akrylowym, żeby był jednolity. Jeśli nie będzie chciał to otynkujemy swoją część w miarę podobnie jak dół. Propos' tych plytek z Pilcha - pamietasz jak sie ciebie pytalam gdzie zakupy robisz katowice czy bielsko - myslalam wtedy dokladnie o Pilchu no bo ty Jasienca i Pilch Jasienica ... ale jak piszesz najciemniej jest pod latarnia Szczerze to jeszcze ostatkami nadziei pędzona szukam Cersanitu Congo Verde, ale tu u nas nie ma a ja go chcę zobaczyć żeby potem nie żałować Do lutego zleciiii - to juz tylko 3 miesiace - masz czas na poszukiwanie mebelkow i wyposazenia - no i na podrasowanie konta ) Ja tam i tak nie planuję przenosin wcześniej niż na lato, aby na spokojnie urządzić naszą stodółkę.Przez te 3 miesiące i tak się będzie tam ciągle coś działo. Kable od prądu już są porozciągane po podłodze Jutro mają przyjechać z Pszczyny i zrobić resztę instalacji Za tydzień wróci pan Krzysiek i zrobi nam wyleweczkę i obrobi okna Po 20.11 znowu elektryk robi resztę prądu Po 10.12 wchodzą robić tynki z agregatu Ocieplenie wełną też jest przewidziane w swoim czasie(może w tym roku?) Grunt to że nic już nam nie zalewa ścian bo od wilgoci wyszła nam pleśń W Lipowej juz pada snieg az milo - a jak tam u Was? Zasypuje? Pada, pada. Wczoraj w takiej śnieżycy małż z pomocnikiem robili odpływ dla systemu rynnowego, żeby woda przy domu nie stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 11.11.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 No ja regularnie odwiedzam Twój dziennik I kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.11.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Bianca ale u Ciebie robota zasuwa Super okienka no i daszek oczywiście tez. Fajnie, że juz masz cały nad głową bo ja dopiero w połowie Bea to tylko się tak wydaje że robota zasuwa, ale mi się to tak dłużyło. Patrząc na to codziennie nie widziałam zbytnich postępów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.11.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 No ja regularnie odwiedzam Twój dziennik I kibicuję A ty coś swojego stawiasz czy tylko tak towarzysko na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 11.11.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 No ja regularnie odwiedzam Twój dziennik I kibicuję A ty coś swojego stawiasz czy tylko tak towarzysko na forum? Na razie tylko towarzysko i w roli obserwatora. Budowę (i ślub ) planuję na 2009 rok i tęz będziemy dobudowywać poddasze. Dlatego już teraz chcę zobaczyć jak robią to inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts