Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do-budowa poddasza- już mieszkamy!!!

Bianca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Otóż pierwszy raz się spotkałam że koszty przesyłki podają PO złożeniu zamówienia. I mam zgryz bo jest 3zł różnicy na sztuce między sklepem u nas a internetem to daje 120zł oszczędności na 40 szt; które potrzebuję. Rodzi się pytanie ile policzą za przesyłkę i czy dotrą do mnie w całości. :cry:( to mnie bardzo martwi)

Kurcze - ciezko z kupnem plytek przez net - ja bym sie chyba nie zdecydowala ... Nigdy nie wiesz jak to bedzie wlasnie z tym transportem :-?

Nie ryzykuj - bedziesz je miala od razu w lapce i prosto do domku, bez zmartwien...

Co z ta plesnia na scianach? To powazna sprawa - wiem cos o tym :roll: Ja walcze, ty walczysz :) Jak ja chcecie usunac?

Hej, hej. Sorki, że się wtrącę, ale ja kupowałam płytki przez internet i wszystko było w porządku :wink:

Jeśli kosztów przesyłki nie podają od razu - przy płytkach to zależy od ilości czyli wagi i odległości - to trzeba zadzwonić, a jeszcze lepiej mailem zapytać, ile wyniesie tyle i tyle sztuk takich i takich płytek do takiego a takiego miejsca, to podadzą cenę przed zakupem. Sprawdziłam też w regulaminie sklepu - mają klauzulę, że trzeba sprawdzić całość dostawy przy kurierze i ew. sporządzić protokół rekl. Dostałam też mailem informację, że umowę z firmą kurierską mają spisaną tak, że kurier musi czekać na sprawdzenie całości dostawy. W sumie dość dobrze to zabezpieczone jest. Kupowałam 22 m2 płytek - żadna nie uszkodzona :wink: Za dostawę z Rybnika do W-wy płaciłam 200 za te 22 m2 :wink:

Zażyczyli sobie 110zł za przesyłkę tych listw, więc zrezygnowałam z internetowego zakupu, bo 10zł różnicy przy zakupie w sklepie to już pestka, a przynajmniej się nie muszę martwić jakie dojdą.

Aaaa i znalazłam na wystawce to cholerne Congo Verde w hurtowni nieopodal, muszę tam pojechać tylko kiedy?

Zażyczyli sobie 110zł za przesyłkę tych listw, więc zrezygnowałam z internetowego zakupu, bo 10zł różnicy przy zakupie w sklepie to już pestka, a przynajmniej się nie muszę martwić jakie dojdą.

Aaaa i znalazłam na wystawce to cholerne Congo Verde w hurtowni nieopodal, muszę tam pojechać tylko kiedy?

No, to ładnie sobie zażyczyli :o To ja za przesyłkę mojego kibelka :oops: zapłaciłam coś ok. 50.

Do Congo Verde też się przymierzałam :D

No i tak....

Po pierwsze zamówiłam te listwy dekoracyjne z Opoczna w sklepie, a po drugie namierzyłam congo verde zaaprobowałam konfigurację z tymi dekorami i zamówiłam również już podłogę do łazienki. 8)

Instalacje się robią krok po kroku. Dzisiaj kanalizacja i przewód kominowy oraz dokończyli układać rurki c.o.

Poza tym przesunęli mi stelaż pod kibelek dalej od drzwi, bo jakoś tak mnie to trącało. Kosztowało mnie flaszeczkę czegoś dobrego... Bo już trzeci raz musieli go ustawiać :oops:

Z samego rana dostali opier.... za wczorajszy wybryk (usunęli mi wszystkie kliny spod okien i drzwi balkonowych i tejże przestały się zamykać- TYDZIEŃ po montażu!!!) :evil: Poleciały ku@#&^ z moich ust dla wzmocnienia efektu bo wygląd mam niezbyt groźny. :wink:

Majster od budowania grzecznościowo przyjechał i ustawił i zaklinował drzwi od nowa....już się zamykają.

Kupiliśmy wełnę na ocieplenie dachu - 4800zł , ale będziemy mieli cieplutko. :roll:

I zastanawiamy się czy warto ryzykować tynkowaniem i wylewkami przy takiej pogodzie.... :roll: Jeśli nie warto to będziemy mieć przestój do wiosny :cry:

• 2 weeks później...

Instalacja c.o i kanalizacyjna i wodna ukończona. :lol:

Strop wyłożony warstwą 13 cm styropianu i czeka sobie na lepszą pogodę żeby na nim zrobić wylewkę. Poczekamy do wiosny jak dalej tak nieładnie będzie, podobnie z tynkami. :evil:

Gdyby nie pogoda można by było od nowego roku wykańczać, ale cóż :roll:

Płytki do łazienki są już i czekają na swój czas :cry:

Już mi spieszno do wykończeniówki :lol: :lol: