Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do-budowa poddasza- już mieszkamy!!!

Bianca

Recommended Posts

Cześć LP! Dawno cię nie było...

To ceramika z Cersanitu i dlatego, że to nowe to jeszcze nie mają na sklepach, a ja chciałam w realu to obejrzeć czy kształt i rozmiar mi odpowiada, ale wezmę i zamówię sobie u znajomej w hurtowni, bo w sumie wychodzi podobnie jak w sklepie internetowym.

Lipowa panienko z pogodą to cię chyba nie ucieszę jak napiszę, że zimno i pada deszcz. Podobno podobnie ma być w święta :cry: A człowiek tak czeka na te kilka wolnych dni i masz ci los w domu przyjdzie siedzieć!! :evil:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bianca, to już lepiej chyba zamówić przez internet - zawsze możesz zwrócić w ciągu 10 dni bez podania przyczyn :wink: A ze znajomą to różnie może być, chyba że się od razu jasno umówisz.

Choć uważam, że lepiej zobaczyć takie rzeczy, całą ceramikę zamawiałam nie widząc na żywo :roll: Z różnych przyczyn :lol: I ze wszystkiego jestem zadowolona :wink:

Hej Bianca. Ceramika , którą wybrałaś tez mi bardzo przypadła do gustu ale niestety nie mogłam jej nigdzie zobaczyc "na żywo" i z racji tego , że ten etap jeszcze hennn przede mną dałam sobie spokój :wink: Apropos pogody to u nas w centrum zimno i przelotnie pada a słyszałam ploteczkę że święta mają byc "białe". U nas prace poooowoooooli :lol: posuwaja się do przodu. Mąż skończył podbitkę i zaczął ocieplać. Od dwóch dni drapiemy się bez przerwy :lol: Postaram się jak najszybciej wstawić fotki.

hej witam serdecznie ..śledzę Twoją budowę i podoba mi się mnie też to czeka więc sobie tu pozaglądam :)

A zaglądaj Ileczko jeśli chcesz i kiedy chcesz. U nas teraz jeszcze martwy sezon bo jakoś przestało się nam trochę śpieszyć z różnych przyczyn rodzinnych i czekam aż prace nabiorą tempa żebym mogła świeże zdjęcia powstawiać. :wink: :wink: :wink:

A z ceramiką to jeszcze mam dwa tygodnie czasu żeby się zdecydować gdzie zamówić, bo potem przychodzą dokończyć mi instalację i chcę żeby już dokładnie pod te moje pierdoły dopasowali położenie śrób mocujących w stelarzach i odpływów (żeby potem jakieś problemy nie wyszły po położeniu płytek :evil: )

Aha nie napisałam Wam ostatnio że kabina prysznicowa co miała być w tamtym tygodniu będzie dopiero w ............czerwcu. :evil: :evil: Bo mają zbyt dużą ilość zamówień i nie wyrabiają się. Pogadałam sobie z panią z dz. obs. klienta żeby potem mi nie powiedzieli w czerwcu że będzie w październiku. :roll: :roll: Smutno mi bo się już cieszyłam że jedno z głowy będę miała. :-?

Witam Bianco.Przesledziłam Twój wątek z ciakawością i mam pytanie odnośnie ściany kolankowej.

Ja bede miała ta sciane podobnej wysokości jak jest u Ciebie ale obawiam się czy nie będe miała problemu z obsługa okien polaciowych( nie chcialabym uzywac do tego żadnych drążków itp) Napisz prosze jak Ty sobie z tym radzisz.

Dodam,że również nie należe do olbrzymów (162 cm) :D

pozdrawiam serdecznie

Z otwieraniem i zamykaniem okien nie mam problemu, klamka jest na odpowiedniej wysokości, jedyne czego mi brakuje to te kilka centymetrów wzrostu, żeby sobie przez te okienka wyglądać aczkolwiek w każdym pomieszczeniu gdzie są okna połaciowe mam dodatkowo duże okno zwykłe, które dostarcza mi kontakt wzrokowy ze światem i poczucie że nie jestem w "klatce", gdyby nie to nie byłabym zadowolona z tak wysoko zamontowanych połaciówek. U nas okno jest jeszcze dopasowane do ułożenia dachówek, a chodziło nam o to żeby zamontowali je bez przycinania dachówek u dołu okna, akurat wypadło trzy dachówki od dołu dachu.

Jeszcze jedno mi się nasuwa na myśl mianowicie mycie tych okien i tutaj już bez krzesełka się nie obejdzie.... :wink: :roll:

Z świątecznego korzystam zwyczaju,

By przesłać życzeń tyle, ile kwiecia w maju

I życzyć wam naprawdę z całą serdecznością

By święta napełniły wam duszę radością

Czegóż jeszcze Wam życzę?

Zdrowia i dostatku!

Szóstki w Totka, a także ogromnego spadku!

Siedmiomilowych butów i czapki niewidki,

Spełniającej życzenia małej złotej rybki

Kury ze złotym jajem, Lampy Aladyna,

Sezamu Ali Baby i szczodrego dżina,

Niebieskich koralików, zwierciadeł magicznych,

Dywanów latających i talentów licznych.

Samych miłych perspektyw, uwag błyskotliwych,

Wielu ludzi przyjaznych, niewielu życzliwych.

Masy sukcesów małych, wielkich, gigantycznych,

Poklasku i uznania i awansów licznych.

Mieszkania w Nowym Jorku, willi w Kopenhadze,

Przytulnej garsoniery gdzieś tam w Czeskiej Pradze,

Rezydencji we Włoszech, w Alpach małej chatki,

A w południowych Indiach plantacji herbatki.

Super rancho w Meksyku, pałacu w Pekinie

I innego schronienia w wybranej krainie.

Rejsu dookoła świata, gdzieś w nieznane wypraw,

Ekscytujących doznań, smaku nowych przypraw.

Może nagrody Nobla w jakiejś kategorii,

I życia w stanie choćby lekkiej euforii.

Do tego wiele zdrowia, kondycji, miłości,

Dużo radości z życia i wiecznej młodości.

Bianca, ja mam dla ciebie propozycję nie do odrzucenia...

nie uważasz, że już najwyższy czas przenieść się do naszej galerii???

Będziemy mieli Cię zawsze pod ręką, bo wiesz jakoś ciągle zapominam, że tu jesteś :wink:

(ale nie na długo)

no, nie daj się prosić...