Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do-budowa poddasza- już mieszkamy!!!

Bianca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękne! u nas będą dębowe -drzewo już jest.. no iwaham się nad kolorem, bo okna są Canadian, podłogi mix totalny -w salonie merbau (ale w nim nie będzie parapetu), w sypialniach, badi i dąb (deska 3warstwowa), a drzwi wewnętrzne będą orzech. Chyba zaostanę przy naturalnym debie, żeby już całkiem nie mieszac :roll: acha -zapraszam "do siebie", co prawda to wątek o projektach, ale tu postanowiłam wrzucac swoje wizje :) :

http://forum.muratordom.pl/post2428033.htm#2428033

Czekam na uwagi!

-zapraszam "do siebie", co prawda to wątek o projektach, ale tu postanowiłam wrzucac swoje wizje :) :

http://forum.muratordom.pl/post2428033.htm#2428033

Czekam na uwagi!

No w końcu żeśmy się doczekały twojego wątku!!!!! :p :)

A ja muszę dzisiaj podjąć ostateczną decyzję jaki ten bidet i wc...... :cry:

Jutro może odbiorę z hurtowni te moje nabytki, czy spotka mnie rozczarowanie?? Może nie??? Dam wam wieczorem znać.....

A tak przy okazji wkleję zdjęcie Bianki z wystawy....

wielkolud grzebie mi w pysiu

http://images34.fotosik.pl/207/f22c15cab60a4c13.jpg

stoję bardzo grzecznie, a co za to dostanę???

http://images25.fotosik.pl/189/43db937ac4b294c9.jpg

a teraz w nogi.....

http://images26.fotosik.pl/190/1e838c9a5622bc5e.jpg

Dzięki Bea7777.

Bianka dopiero drugi raz była na wystawie i za kazdym razem w innej klasie bo to od wieku zależy. Za trzy tygodnie znowu jedziemy i juz musi być w wyższej klasie, bo dwa lata skończy dwa dni przed wystawą. Przedostatnio zajeła trzecie miejsce a teraz bez lokaty zeszłyśmy.

Dzięki Bea7777.

Bianka dopiero drugi raz była na wystawie i za kazdym razem w innej klasie bo to od wieku zależy. Za trzy tygodnie znowu jedziemy i juz musi być w wyższej klasie, bo dwa lata skończy dwa dni przed wystawą. Przedostatnio zajeła trzecie miejsce a teraz bez lokaty zeszłyśmy.

Ja wiem , że klasa od wieku zależy ale np. klasa championów nie zależy ;) Ja z moim dogiem niemieckim zjechałam całą Polskę obskakując wszystkie możliwe wystawy. Ważne żeby psa przyzwyczaić do "pokazania sie", kilkugodzinnej jazdy i ringówki.

Bianca jest młoda i ma przed sobą całe psie życie. Oczywiście powodzenia życzę na ringu ;)

O ho ho!! Bea7777 do klasy championów to z Bianką raczej nie dojdę.... :roll:

Zbieram tylko oceny do Tego żeby Bianka może kiedyś mamusią została zgodnie z regulaminem ZK. Jeszcze nie wiem czy się zdecydujemy, ale dobrze mieć na wszelki wypadek. Poza tym fajnie jest się spotkać na wystawie ze znajomymi z forum. I zawsze to jakieś urozmaicenie dla Bianki.... 8)

Mój dog miał 2 certyfikaty na championa krajowego. Zarejestrowany w ZK jako jeden z 3 reproduktorów w woj łodzkim (w swoim umaszczeniu). Niestety zdechł mając niecałe 6 lat i potomków się nie doczekał :cry: :cry: Długo sie pozbierać nie mogłam. To tak jakby odszedł członek rodziny. Teraz mam yorka (niezły kontrast :lol: ) ale przebywa obecnie u moich rodziców ponieważ oni maja suczkę. Wychowywały sie razem i bardzo za sobą tęsknią i nie miałam serca ich rozdzielać kiedy sie po ślubie przeprowadzałam. Do tego u nas na podwórku biega owczarek męża i czasami tego malucha potrafił stratować podczas biegu do bramy. Tęsknię za moja psinką i odwiedzam go jak najczęściej mogę (rodzice mieszkaja ok 2 km od nas , a po przeprowadzce będą o wiele bliżej). A to spacerki, kosmetyka, strzyżenie... Ale on chyba jednak bardziej kocha suczkę niż mnie :evil: :lol: Poza tym to typowy kanapowiec. Najlepiej mu w łóżku i żeby tylko na dwór nie musiał wychodzic..

A ta wystawa to krajowa była czy międzynarodowa? I na jakiej dostała tą trzecią lokatę? Czy ma jakieś wady? Co sędziowie w opisie napisali? Może poprostu źle trafiłaś albo konkurencja była duża. Jesli masz możliwość to jezdzij z nia jak najczęściej na wystawy. Czasami zdarza sie tak, że pies który nigdy nie był brany pod uwagę po kilku latach ma tytuł championa. A wtedy szczeniaczki w cenie ;) Moi rodzice też swojej suki nie chcieli dopuszczać. Nie chcieli na niej zarabiać. Ale jak skończyła 1,5 roku dostała ciąży urojonej. To natura niestety... Teraz ma 5 lat i odchowanych 11 szczeniat (dwa mioty) i cos mi sie wydaje, że to nie koniec.

Ja nie mam z kim jeździć na wystawy, bo nie kieruję...... :roll: Dlatego jeżdżę tylko na te w pobliżu. Pierwsza była w Będzinie- krajowa, a teraz w Katowicach międzynarodowa, kolejna to Opole- też międzynarodówka. Bianka nie ma żadnych wad, tylko jest wyższa i masywniejsza od reszty ale mieści się w opisie wzorca rasy. Poza tym w modzie są tricolory a nie bi..... i to też ma wpływ, tak mi się wydaje.... Nie mam zamiaru jej rozmnażać zarobkowo dlatego też nie martwi mnie to że szczeniaczki będą musiały być tańsze bo Bianka nie będzie championem..... No zobaczymy, jak nam tym razem pójdzie :lol: :lol: :lol: