DarioAS 07.04.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 a kiedy następna wystawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 07.04.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Celuj w krajówki Bianca i tak jest śliczna i wcale championem byc nie musi. A że duża jest to dobrze, przynajmniej jest po czym głaskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 08.04.2008 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Aniu już 26 kwietnia startujemy w Opolu, a muszę Biankę troszkę odchudzić.... hihi. Bea dzięki za radę. Na pewno wystąpimy jeszcze w Ustroniu bo to rzut beretem od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.04.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 jak tam idzie odchudzanie?? mam nadzieję, że niezbyt drastycznie, bo Bianka nie wygląda na zbyt krągłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.04.2008 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Widać postępy Aniu w Biankowym odchudzaniu..... Ale ja nie o tym ...... w końcu dotarły utensylia łazienkowe i pozbyłam się obaw że coś do siebie nie będzie pasowało i że mi się nie spodoba, bo wszystko jest super. Także jest umywalka na 80cm i bidecik z deską i klapą i wc. Jak mi wpadnie znowu extra kasa to kupię sobie armaturkę.. i tak krok po kroczku ........ Ale dalej czekamy na tynkowanie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 12.04.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 UUU - nie wiedzialam, Bianca to taki piesek pokazowy - bede za Was trzymac kciuki 26! Co sie dzieje z tym waszym tynkowaniem? Wkleisz jakies zdjecia moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 12.04.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Lipowa P. nie mam za bardzo czego focić ostatnio.Prace stoją, ale dzisiaj właśnie przywieżli drewienko na zrobienie ocieplenia nad sufitami (które kiedyś tam będą dopiero) i deski do tynkowania otworów drzwiowych, więc coś niebawem ruszy. I całe szczęście bo już nudą wionie w moim wątku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 13.04.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Zrobimy wszystko, co by nudą nie wiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.04.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 nio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.04.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 ....a ja jestem i czytam, ale nie zawsze mam czas odpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 16.04.2008 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Dziewczyny, ja przecież nie mam pretensji tylko mi chodziło o to że wieje nudą bo u nas nic nie robią i nie mam się czym chwalić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 16.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Eeee ja myslę, że cos by sie znalazło ;) U Ciebie i tak zawsze więcej niz u mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.04.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 ale czemu nic nie robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 16.04.2008 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Bo tynkować mogą dopiero jak mi w piątek ostatecznie załączą gaz, a nie mogli przyjść ci od gazu bo nie miałam kibelków żeby od razu mogli sprawdzić czy wysokość podłączy jest odpowiednia w łazience i dobrze że już kupiłam tą ceramikę bo oczywista za nisko są te podłączenia rur i bidet i wc po położeniu kafelek musiałabym wpuścić w pogłogę co przeczy sensowi podwieszania ich na stelażach i takie tam jeszcze fajne pokręcone rzeczy .... Teraz w piątek podciągną mi tą rurę z gazem , pospawają co mają spawać, poprawią mi wysokość tych przyłaczeń instalacji wodnej i kanalizy i po nich może wchodzić majster i tynkować mieszkanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.04.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 czyli już się ruszy jak już zaczna tynki to poleci, przynajmniej u mnie od tynków to już szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 18.04.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam! Przegladam Twoj watek z duzym zainteresowaniem m.in. dlatego, ze zmiany, ktore wprowadzilas w konstrukcji domu baaardzo przypominaja te, ktore ja chce przeprowadzic w swoim. A najwazniejsza z nich to gruntowna przebudowa gornego pietra/poddasza. To, co mi spedza sen z powiek to likwidacja stropu. Ty masz to juz za soba a ja wciaz sie zastanawiam jak to technicznie wyglada. Czy wyburzanie stropu jest bezpieczne i nie narusza konstrukcji domu, boje sie np., ze spadajace odlamki stropu moga uszkodzic nizszy strop/podloge. Jak Twoi fachowcy to wykonali i ile czasu zajmuje: demontaz w calosci istniejacego dachu, wyburzenie stropu, wzniesienie scianek kolankowych, wiezba i nowy dach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.04.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam serdecznie baileys. U nas przed rozbudowa jak widzialas byl dach jednospadowy i istnial tam stryszek w postaci malej nadbudowy i do ostatniej chwili nie wiedzilismy w jakim stanie jest strop i jaka metoda jest wykonany! Ale mimo to zdecydowalismy sie na poddasze. Jak sie okazalo po rozebraniu kawalka dachu strop jest w dobrym stanie i wystarczylo go jedynie lekko wzmocnic i w zadnym wypadku nie wyburzalismy stropu!! Rozbiorka wykonywana byla powoli kawalkami, bardzo ostroznie, aby wlasnie nie oslabic konstrukcji budynku i dlatego wplynelo to negatywnie na czas wykonywania modernizacji np. ta nadbudowka byla rozbijana pojedynczo cegla po cegle i nic nie mialo prawa uszkodzic dolnego stropu. Wszystkie elementy starej wiezby byly opuszczane bezpiecznie i skladowane w jednym miejscu, a gruz z rozbiorki scian byl wysypywany specjalna rura na przyczepe, ktora go wywozila od razu. Jedyna strata to zbity klosz lampy zewnetrznej Drewna ze starej wiezby zostalo bardzo duzo i w dobrym stanie i mamy na razie czym palic kilka ladnych zim, bo jak inaczej sie tego pozbyc? I najmniej sympatyczna sprawa w tym wszystkim to wlasnie czas wykonania. U nas z powodow pogody i malej liczby rak do pracy trwalo to bite trzy miesiace. Liczac czas od pierwszego dnia robot do rozliczenia sie z majstrem po skonczeniu ich czesci robot. Ale generalnie nie liczyl sie tak bardzo dla nas czas jak jakosc wykonanej pracy. Stresy mielismy tylko z powodu deszczow i ostrych wiatrow, a robota nie wymagala zadnych poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 19.04.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Bianca wielkie dzieki za odpowiedz! U mnie wiec sytuacja wyglada nieco inaczej - moje poddasze nadaje sie od razu do wykonczenia ale jednoczesnie chce zmienic ksztatl bryly budynku a zeby to osiagnac musze wyburzyc troche scian zewnetrznych i strop, ktory pokrywa polowe poddasza - w calosci lub (mam nadzieje) tylko jego czesc. Dzikei temu zabiegowi dom bedzie nizszy (teraz wyglada jak nie przymierzajac kamienica ) i moge zrobic tzw jaskolki, ktore nadadza calosci nieco nowoczesniejszy wyglad. 3 miesiace na taka robote to strasznie dlugo i najprawdopodobniej bede zmuszona zatrudnic kogos do porzadnego nadzorowania prac, bo buduje z zagranicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 24.04.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Jak tam przygotowania przed wystawa w sobote? Macie obydwie stresik Trzymam za Was kciuki dziewczyny i nawet nie myśl, że nam zdjęć z pokazu nie pokażesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.04.2008 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ha ha , szanowna LP bardziej mam stresa że Bianka nie wysiedzi w samochodzie zamknięta w klatce Ale jedziemy ze znajomą i muszę uszanować jej życzenia. Na razie ćwiczę zamykanie jej w klatke na kilka minut i jak na te kilka prób to ładnie się zachowywała.Trochę zbiłam jej tłuszczyk i jeszcze delikatną kosmetykę fryzury jej zrobię i w drogę. Trzymajcie kciuki wyłącznie za pogodę, bo wystawa już w plenerze. A moje podejście do medali już znacie, więc nie jadę po żaden, tylko żeby ocena ładna była. A na temat prac remontowo- budowlanych to mam poprawione Geberity, wysokość powinna być już odpowiednia, teraz czekamy na tynki. Podobno jeszcze w kwietniu, ale niewiele do końca zostało i nie oczekuję cudów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts