Mohag 18.10.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Bianka, robi sie bardzo prosto... idziesz do castoramy, obika czy innego tam gdzie mieszaja farby i gdzie maja w tych plastikowych pudeleczkach paski probnikow farb. Bierzesz sobie taki pasek z turkusem, albo najlepiej pare z roznych firm.... przychodzisz do domu, kladziesz kafla podlogowego i szukasz koloru. Jak znajdziesz to przykladasz dekor i znajdujesz najasniejsze na dekorze i tez szukasz koloru... pozniej liczysz dwa w gore od ciemnego i dwa w dol od jasnego nieraz wyjdzie tylko jeden, bo plytki moga byc jasniejsze... ale zawsze trzeba brac tak miedzy pomiedzy hihi kachna, nie panikuj to nie lazienka zeby chlapac woda ja mam na calym pietrze plus kuchnia i jakos mi to snu z oczu nie spedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 18.10.2008 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Paski już dawno z castoramy wyniosłam. Jeszcze wtedy nawet nie zaczęliśmy budowy I dobrze bo teraz juz nie ma takich co sobie można zabrać To mi najwyżej pomożecie jak już co i za co będzie kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 18.10.2008 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Lazieneczka nabiera ksztaltow Bianca...bedzie slicznie. Obiecaj fotki po poniedzialku Obiecuję uroczyście, hi hi. A musowo to juz będą nowe fotki po fugowaniu białym montażu. A na zdjęciach wszystko to się takie małe i ciasne wydaje...( kachna nie mam na myśli tych stringów u tego pana w twoim wątku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Sama z ciekawości nie mogłam wytrzymać więc rozpakowałam płytki i ułożyłam żeby się przekonać czy ujdzie mi ta niekonsekwencja w doborze płytek z innych kolekcji na sucho. No i oceńcie same.... http://images31.fotosik.pl/383/ecf79e5cda52c113.jpg a tak się prezentuje listwa z bliższa... http://images50.fotosik.pl/21/7bf37573ff9ef84a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 19.10.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Bardzo fajny kontrast - podoba mi sie, naprawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.10.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Takiego turkusu sie nie spodziewalam chyba ze moj komp kolor przeklamuje... ale jezeli nie i turkus jest calkiem inny to tez... wcale nie jest tak zle, nie rozpaczaj i nie marudz bedzie git Sciany utrzymaj w tonacji tz odcieniu turkusu na dekorze (dwa tony jasniejsze od najciemniejszego ) Podloge walnij w KARO, niech to bedzie niezalezna czesc lazienki.... tz gora bedzie swoja i dol swoj Nie podbieraj juz nic wiecej pod podloge, tz dodatki - reczniki, rolete (nie wiem co chcesz na okno) podbierz pod turkus z dekoru..... niech ta podloga bedzie dekoracja sama w sobie, to ona bedzie tym dodatkiem do calego pomieszczenia - tym zlamaniem, ta plama. Ja bym tak zrobila, a Ty sie zastanow co z tym fantem zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Mohag taka marudząca to ja nie jestem, ale.... nie mogłam cholerka trafić nigdzie takiego idealnego odcienia jaki chciałam Idealny odcień miały drugie płytki ścienne z tej kolekcji Etnica tylko właśnie były tylko ścienne No więc jest co jest. W moich zamierzeniach urządzeniowych łazienki i tak pozostaje niezbyt duży kawałek jednolitej powierzchni więc zgram za wszelką cenę całą resztę. A w oknie zamiast rolet będzie wycinana w akantowo- arabeskowy wzór mleczna folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.10.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 To juz sie wyklarowalo a jakie zamierzenia urzadzeniowe masz w glowie? u mnie tez bedzie mleczna folia na oknie w lazience, ale z powycinanymi kropkami jak w dekorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Idę za ciosem, więc rzucam na pożarcie zamysł projektowy holu... To jest pierwsza zmiana w kolorystyce jaką wprowadziłam, bo miało być(jak może pamiętacie) w kolorach soczystej zieleni i bladej żółci, a będzie tak ..... http://images45.fotosik.pl/21/957388eb48baf4c2.jpghttp://images38.fotosik.pl/21/b1830674d2d555ef.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Oczywiście nie muszę dodawać że to dlatego iż nie mogłam znaleźć gresu odpowiedniego koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 To juz sie wyklarowalo a jakie zamierzenia urzadzeniowe masz w glowie? u mnie tez bedzie mleczna folia na oknie w lazience, ale z powycinanymi kropkami jak w dekorze no będzie duży brodzik 91x126 i szafka ze schowaną pralką i ręcznikami i mydełkami i zawiśnie bidet i wucet i jeszcze pod umywalką 80x45 będzie obudowana półka na cosik. a folia jak mi się znudzi to nakleję sobie nową, od strony okna łazienki sąsiadów nie mamy więc się tak bardzo ukrywać nie muszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 19.10.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 bardzo fajne połączenie kolorów w łazience;)podoba mi się ale to kompletnie nie mó klimacik..jakoś mam awersje to wszelkiego rodzaju odcieni turkusu, niebieskiego i granatu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 jakoś mam awersje to wszelkiego rodzaju odcieni turkusu, niebieskiego i granatu Pozdrawiam oj to całkiem odwrotnie niż ja... ale ja raczej mam duży wachlarz ulubionych kolorów... i lubię nietypowe zestawienia, które nie zawsze się innym podobają np. turkus z rudym pomarańczem i takie tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Bianco -hol PIĘKNY -naprawdę!!!!! http://images45.fotosik.pl/21/957388eb48baf4c2.jpg A tych podłogowych w łazience to prawie nie widzę nie masz zbliżenia albo jakiejś nazwy serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Dzięki kachna. A na podłodze mam Tango z Pilcha. Tu jest link, tylko raczej patrz na zdjęcie z aranżacją a nie na to co pod spodem bo te kolory są inne całkiem. http://www.pilch.pl/plytki/tango_niebieski.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Ogólnie teraz raczej kolory travertynu królują i odcienie beżu, a ja ten tego jakby tu .... no opatrzyło mi się to już tak jak imola antares, widziałam ją już w tylu łazienkach.... więc może nie będę miała u siebie modnych podłóg i na czasie, ale za to trochę inne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 więc może nie będę miała u siebie modnych podłóg i na czasie, ale za to trochę inne.... za pół roku to żadne nie będą "na czasie" ... ja miałam w pierwszym "rzucie" chęć na pomieszanie kontrastowe -czyli jasny beż+czekoladowy brąz -ale teraz się cieszę, że mi minęło byłam ostatnio w takiej łazience -i mi sie zupełnie nie podobało. Z kolei "moje" alabastrino wydawało mi się mdłe i takie "nijakie" -ale jak zobaczyłem je gdzieś na aranżacji a potem w wątku Utka76 -to się zakochałam -zobaczymy czy na dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A dzisiaj kupiłam sobie do kompletu kuchennych pierdolniczków paczkę serwetek z motywem czarnych oliwek, bo sobie tak zbieram Mam już tą tacę co zrobiłam decoupagem i komplet kubków z podkładkami korkowymi i te dwa obrazki na drewnie... wszystko z gałązkami oliwek. I jestem w trakcie haftowania obrazka z tymże motywem.... I muszę przystopować żeby nie przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 19.10.2008 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 więc może nie będę miała u siebie modnych podłóg i na czasie, ale za to trochę inne.... za pół roku to żadne nie będą "na czasie" ... ja miałam w pierwszym "rzucie" chęć na pomieszanie kontrastowe -czyli jasny beż+czekoladowy brąz -ale teraz się cieszę, że mi minęło byłam ostatnio w takiej łazience -i mi sie zupełnie nie podobało. Z kolei "moje" alabastrino wydawało mi się mdłe i takie "nijakie" -ale jak zobaczyłem je gdzieś na aranżacji a potem w wątku Utka76 -to się zakochałam -zobaczymy czy na dlugo tobie do tego alabastrino tyle kolorów pasuje że możesz co roku zmieniać kolor ścian i dodatków i masz świeży wygląd... ja już tak nie poszaleję z łazienką, ale na hol to mogę i krem walnąć i oliwkę i rudy i beż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 tobie do tego alabastrino tyle kolorów pasuje że możesz co roku zmieniać kolor ścian i dodatków i masz świeży wygląd... ja już tak nie poszaleję z łazienką, ale na hol to mogę i krem walnąć i oliwkę i rudy i beż... no też tak pomyślałam. Mieliśmy właśnie wziąść z alabastrino zielono-granatowy dekor, o ten: http://www.interglazura.pl/tubadzin/alabastrino_el5.jpg ale w sklepie facet nas do jasnego przekał -bo stwierdził, że raz: trudno dobrac dodatki, a dwa-moda na kontrasty może szybko minąć. A Ty się o swoje turkusy nie martw -bo niebieski do łazinki pasuje ZAWSZE -bo to "wodny" kolor ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts