Mohag 19.10.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Ja juz w topiku o szarosciach napisalam apropo tego ze jakies kolory wyjda z mody: Czy szary wyjdzie z mody hmmm mysle ze nie, tak jak bez ... wyjdzie z mody jedynie kompozycja szarego czy bezu i struktura czy forma z jakiej to cos w tym kolorze jest wykonana. Mam w mieszkaniu od 12 lat szara lazienke z biala podloga, plytki sa proste zwykle matowe .... to jest najwdzienczniejsza lazienka jaka mialam. Przyjdzie mi na niebieski, wystarczy zmienic reczniki, dodatki, walnac pasek bordury tapetowej miedzy plytkami a sufitem i juz jest niebiesko... chcesz czerwono - nie ma problemu... zolto o juz sie robi Teraz zrobilam tez szara, tz jasniutko szara z antracytem... ale ona jest juz specyficzna... plytki 40x20 i "paseczki". Mysle ze za pare lat taka wielkosc i struktura bedzie juz przezytkiem Dlatego zostawilam sobie mala furtke w formie wkomponowanych kropek i wszystko bedzie podciagane pod forme kropkowa a nie pod obecny kolor ....... jak juz szary tz ten szary mi sie opatrzy, to poprostu powiesze przy suficie pare bordowych kulek, w dwoch olejnych (bialo-antracytowych) obrazach, domaluje bordowe kropy... wymienie reczniki na bordo i bedzie git moge jeszcze ktoras ze scian uraczyc kropkami w roznej wielkosc odpowiedniego koloru. _________________ To sie tyczy wszystkich kolorow, bo kolor jako taki zawsze zostaje tylko kolorem i ktos moze lubic taki albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 19.10.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Bianca gratuluję, że już wykańczacie i zazdraszczam że hej... Łazienka będzie super a hol - świetne zestawienie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 20.10.2008 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Bianca gratuluję, że już wykańczacie i zazdraszczam że hej... Łazienka będzie super a hol - świetne zestawienie kolorów. No na razie to tylko tyle mamy bo kasa nadal w banku na nas czeka, aż ją dostaniemy.. Chciałam żeby ten kolor gresu ułożonego w środku był bardziej beżowy, lecz nie było w kolekcji i jest taki. Ale w końcu to "tylko" podłoga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 20.10.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Bianca, zajrzałam do CIebie i faktycznie - Twoja łazienka będzie inna niż większość. Tak mnie dziś refleksje u małejmi wzięły po obejrzeniu raelizacji jej wykonawacy - że teraz wszyscy robią podobnie, u mnie tez jest dość podobnie. Ciekawe jak mi sie będą moje wnętrza podobać za parę lat, zważywszy,że tyle różnych płytek mi się podobało i kolorów Ja tylko sobie pomyślalam bo coś wspominalaś o fugach, że fugi bym nie robiłą ciemniejszej tylko pod kolor jasnych płytek, a na podłodze pod podłogę. Choć pewnie trudno będzie znaleźć taki pasujący odcień... ale ja osobiście nie lubie pokratkowanych ścian, no chyba że Ty lubisz... A kolor - na zdjęciu podłoga wygląda na bardziej niebieską, ale to się może jeszcze zmienić jak zapełnisz lazienkę inaczej tez będzie w sztucznym świetle a inaczej w dziennym HOl będzie super. A jak zamierzasz zrealizowac pomysł z folią na oknie??? Bo ja chcę zrobić coś takiego na parawanie od wanny tylko na razie wśród znajomych szukam bezskutecznie kogoś z ploterem tnącym. Czy sa jeszcze jakieś inne możliwośći i może wiesz ile taka przyjemnośc kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 20.10.2008 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Ja tylko sobie pomyślalam bo coś wspominalaś o fugach, że fugi bym nie robiłą ciemniejszej tylko pod kolor jasnych płytek, a na podłodze pod podłogę. Choć pewnie trudno będzie znaleźć taki pasujący odcień... ale ja osobiście nie lubie pokratkowanych ścian, no chyba że Ty lubisz... A kolor - na zdjęciu podłoga wygląda na bardziej niebieską, ale to się może jeszcze zmienić jak zapełnisz lazienkę inaczej tez będzie w sztucznym świetle a inaczej w dziennym Witam cie onna. u mnie cię jeczsze chyba nie było... A o ciemnych fugach na ścianach to nie kojarzę nic.... Ale bez obaw.... Fuga na ścianę w łazience jest już kupiona Atlas jasnoniebieska ( w rzeczywistości to bladziutkoniebieskawa jest) a na podłogę Mapei turkus (kurna ta cena ) nawet fajnie mi spasowała więc twoje upodobania i gusta się zgadzają z moimi w tym temacie. A co do folii na szybę to firma co nam robi różne pierdoły reklamowe do pracy robi takie usługi wg zamówienia i dlatego cena jest za każdym razem różna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A ja mam pytanie odnosnie parapetów. Jaka jest ich szerokość ? Mamy fajne dechy, które idealnie pasowałyby na parapet ale są wąskie - ok 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 20.10.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A ja mam pytanie odnosnie parapetów. Jaka jest ich szerokość ? Mamy fajne dechy, które idealnie pasowałyby na parapet ale są wąskie - ok 25 cm. Bea -szerokością dech się nie przejmuj -parapety i tak są klejone (w naszym przypadku przynajmniej), jako jedna "deska" za bardzo by pracowalo pod wpływem słońca, czy np wody z kwiatka. Nasz stolarz robił ostatnio obmiar parapetów (w sypialniach bedą dębowe, w łazienkach i sieni marmur), i na 3szt parapetów zabrał 8grubych dech o szer. ok 40cm Tłumaczył, że musi powycinąc sęki i inne "brzydactwa" i z najpiękniejszych fragmentow sklei parapety. No zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 20.10.2008 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A ja nie mam klejonych z dech tylko specjalnie nacinane od spodu żeby się nie wypaczały. Szerokość ich była chyba 30cm, dlatego że mamy ściany na 44cm +tynk więc okno też jest jakieś 24cm wgłąb wnęki okiennej i stąd taka szerokość. Ty Bea zmierz u siebie poprostu ile macie wnękę plus z 1,5cm na frez który wchodzi pod okno i tyle ile chcesz żeby wystawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 23.10.2008 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dzisiaj podpisaliśmy aneks do umowy i w przyszłym tygodniu powinna być już kasa na koncie.To oznacza że już w grudniu będę mieszkać na górze!!! Jutro mam urlop i jadę załatwiać drzwi i do sądu o wpis do KW i we wtroek przyjadą podłączyć prąd. Fajny dzień.... Z tej okazji wyciągnęłam coś z piwniczki.... http://comps.fotosearch.com/comp/ICN/ICN222/francja-szampan-okolica_~F0015679.jpg Więc pijcie do woli... http://comps.fotosearch.com/comp/ICN/ICN222/francja-szampan-okolica_~F0015681.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 23.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 GRATULUJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.10.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 no widzisz, nasze kciuki pomogły a tak poważnie.. to bardzo się cieszę, że już niedługo będziecie u siebie i piękna podłoga w holu, dobrze, że nie zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 23.10.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Z tej okazji wyciągnęłam coś z piwniczki.... http://comps.fotosearch.com/comp/ICN/ICN222/francja-szampan-okolica_~F0015679.jpg Fajna piwniczka. Chyba wolałabym tam się przeprowadzić niz na poddasze Gratuluję nastepnego kroku do spełnienia marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.10.2008 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dzięki dziewczyny!! Kciuki się przydały i pomogły!! Aneks podpisany na starych warunkach sprzed tej katastrofy giełdowej... Tylko teraz pytanie kiedy pieniądze się pojawią na koncie, bo podobno banki z wypłatami sobie w konia lecą.... Ale krok do przodu już jesteśmy i troszkę kamień z serca nam spadł... Można nadal planować prace i je powoli wprowadzać w życie. Nie wspominam off course że cena franka idzie w górę. Ale gdybyśmy musieli wynajmować gdzieś mieszkanie to i tak wysokość naszej raty starczyłaby na dużo mniejszy standard a i tak nigdy nie bylibyśmy u siebie, no nie? Grunt to optymizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 24.10.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jasne , że tak Wewontku u Pati pisałysmy ostatnio na temat naszych poddaszy, kosztów związanych z ich wykończeniem i o tym co w zamian za to mogłybyśmy mieć np. w bloku. Teraz mam prawie 100 m2 + 60 m strychu na graty, w bloku mogłabym kupić za te pieniażki m3 (myslę, że byłoby to jakieś 50 - 55 m2) bez podwórka, garażu i komórki. Ale w gratisie dorzucili by pewnie przemiłych sąsiadów za każdą ze ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 24.10.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Tak nie ma to jak na swoim a nie w jakimś wielkim blokowisku. Swój podwórek, ogród a latem imprezki na świeżym powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 24.10.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 GRATULACJE BIANKA!TO SPECJALNIE DLA CIEBIE KOCHANA!PRZEDPOKOJ SUPER - SLICZNIE ULOZONY DEKOREK!!!BUZIAKI, TAK BARDZO SIE DLA WAS CIESZE!!! http://www.bodyinmotion.pl/grafika/co_jesc/winko.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.10.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 GRATULUJĘ KASKI BIANCO!!!!http://www.nocny-patrol.pl/images/img_art/patroloweArt/koktajl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.10.2008 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Dzięki i jeszcze raz dzięki!! A kaska dopiero będzie. Dzisiaj byłam z sądzie a potem kupiłam płytki na podłogę do kuchni i baterię bidetową i umywalkową z KFA. A pan Zenek ułożył już dzisiaj schody .. i nie mogę iść zrobić nowych zdjęć zafugowanej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.10.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 a słyszałyście jakie numery teraz banki robią? podpisują umowy, przyznają kredyt -a kasy nie wypłacają! a dzisiaj w Zetce mówili o getinBanku, który przyznał facetowi kredyt w CHF, a potem chcieli mu "wcisnąć" złotówki (różnica w raciwe 1500zł ) -kure...two Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 24.10.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 O jaaa... Teraz to faktycznie strach brać kredyt. Wczoraj w tvn (chyba) mówili, że facet złozył wniosek o kredyt na zakup dzialki, przyznali mu kaskę a on podpisał przedwstepną umowę kupna i wpłacił zaliczkę w wys 30.000. W przeciagu tygodnia miał wpłacić reszte pieniążków bo inaczej zaliczka przepada. I co?? Bank nie przelał mu kasy... bo cos tam.. I trzydziesci tysi szlag trafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts