Bea7777 30.09.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Budujemy z bloczków keramzytowych, lekkie i bardzo ciepłe.Z zewnątrz styropian 20cm. Na dach pójdzie blachodachówka. A Ty z czego stawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 01.10.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 My stawiamy z Porothermu szerokości 44cm bez ocieplania, na dach dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 05.10.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 no...deszczyk znowu...U was też??Mam nadzieję, że już nie zaszkodzi. Jak tam sprawy dachowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 05.10.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 DarioS ty jako pierwsza mnie tu wspierałaś i dzięki za twoje trwające nadal zainteresowanie! Dach mamy prawie cały zafoliowany, częściowo pokryty dachówką. Jutro może zamieszczę obecne zdjęcia. Miejscami niestety zdąrzyła się jakoś woda przedostać bo nam kapie, ale to nie jest nic poważnego. Cała jestem w skowronkach że to jakoś idzie ku końcowi. Była kontrola z banku - zobaczymy co wywnioskują z tych zdjęć.... Byli też pomierzyć okna i muszę jechać wybrać kolor w przyszłym tygodniu. Tylko potrzebuję jakoś wyrwać trochę czasu. Nie mam za bardzo się więcej nad czym rozpisywać, bo dopiero na etapie wykończeniówki rzeczy dzieją się w odlotowym tempie (tak jak u ciebie Dario) a teraz muszę jeszcze jakoś wytrzymać - potem zakasam rękawy i pojadę z robotą aż pójdzie dym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 05.10.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 pójdzie, pójdzie. To czekam, aż pochwalisz się oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 05.10.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Hej,O jakich oknach myslisz? Drewniane czy plastiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Lipowa panienko niestety ograniczone fundusze pozwalają mi tylko na plastiki, ale wybiorę w obustronnym kolorze drewna, żeby chociaż wygląd miały trochę "drewniany" Parapety z zewnątrz będą brązowe a w środku to jeszcze nie zdecydowałam czy drewno czy kamień. Trochę mnie trzyma też ogólny wygląd budynku po przebudowie bo przecież góra z dołem musi jakoś razem współgrać a na razie się nie zanosi żeby oni też mieli zamiar wymieniać okna bo koszty to są ogromne(we wszystkich pokojach teraz mamy okna długości 3 metrów + drzwi balkonowe w salonie, naszej sypialni i kuchni, a w łazience okno ma 2 metry dł.). Dzisiaj zakładają rynny, żeby nam fundamentów nia zalewało Wybierałam też dzisiaj wysokość na jakiej mi zamontują okna dachowe. No i przy moim wzroście to niewiele przez nie sobie popatrzę ale przynajmniej salon i wyspę w kuchni będę miała porządnie doświetloną na czym bardziej mi zależało. No kobiałki to tyle z newsów z mojego podwórka. Idę śledzić wasze dokonania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 A jednak dzisiaj pojechałam wybrać kolor okien i na razie tylko taką fotkę mogę wkleić:http://www.aluplast.com.pl/foto/kolory/dab-ciemny/jasne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 ładne. Co to za kolor?Wygląda na ciemny orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rsbbb 06.10.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Mam bytenie do Bianki czy murłata jest wsparta na wieńcu w twoim domu jezeli nie to jak byś mogła zrób zdjecie jak jest wsparta wieźba z scianami kolankowymi coś nie moge sie dogadać w kwesti tego połączenia z moim architeketem jeżeli oczywiście bedziesz miala czas dzieki wielkie pozrdawiam rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Tak u mnie murłata jest mocowana na wieńcu, a jak to widzi u ciebie twój architekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 ładne. Co to za kolor? Wygląda na ciemny orzech. Dario byłaś blisko- to jest ciemny dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rsbbb 06.10.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 jestem dopiero początkujacy w temacie poddaszy, ale mój architekt twierdzi ze nie trzeba wienca cała konstrukcja bedzie opierac sie na dece nie wiem jak to wyglada i dlatego pytam, jak byś mogła to prośłbym o zdjecie od wew jak to jest rozwiązane u Ciebiedziekipozdrawiamrs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 06.10.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Super kolor okien! Bardzo mi sie podobaja! Parapety drewniane wygladaja bardzo fajnie - cieplo, sama mam kamien ale mi sie nie podoba Ile masz wzrostu Bianca Ciekawia mnie te twoje okna na poddaszu Lipowa Panienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 jestem dopiero początkujacy w temacie poddaszy, ale mój architekt twierdzi ze nie trzeba wienca cała konstrukcja bedzie opierac sie na dece nie wiem jak to wyglada i dlatego pytam, jak byś mogła to prośłbym o zdjecie od wew jak to jest rozwiązane u Ciebie dzieki pozdrawiam rs A jakbyś mógł jeszcze napisać jaka jest wysokość twojej ścianki kolankowej to by mogło coś wyjaśnić Zdjęcie mojej murłaty nie wiem czy ci coś da bo ona jest już obmurowana Super kolor okien! Bardzo mi sie podobaja! Parapety drewniane wygladaja bardzo fajnie - cieplo, sama mam kamien ale mi sie nie podoba Ile masz wzrostu Bianca Ciekawia mnie te twoje okna na poddaszu Lipowa Panienka Też jestem raczej za drewnianymi ale to się jeszcze okaże co mi strzeli do głowy bo mam jeszcze trochę czasu. A mój wzrost to 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 oj, to musisz mieć nisko okna, nisko Ja znowu jestem wielkolud I czasami mi z tym też ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 E nie ma się czym przejmować.... A okna w ścianach mam normalnie na 85cm od podłogi. Tylko te dachowe tak wyszły bo mogły być niżej ale... w przedpokoju nie mam okna i jak te w salonie będą wyżej to powinny go trochę doświetlić naturalnym światłem bo nie mam przewidzianych drzwi pomiędzy holem a salonem( jak widać na projekcie i przejście ma ok 130cm). I chciałam zaoszczędzić majstrowi cięcia dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 06.10.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Bianca okienka są super. Ja niestety musze mieć białe bo takie sa na dole. Super że juz dachówkę Ci układają. To teraz wykończeniówka przed Toba (nie moge sie tego etapu doczekac). U nas wczoraj padał deszczyk, rano wstaje, otwieram pokój i widzę jak dywan płynie w moją strone Co sie później okazało pękła rura. Sprzątania kupa a do daszku jeszcze daleko. Na razie suszą się ławy i filary pod taras. Dopiero za tydzień ruszają z więźbą. DarioAS - ja też wielkolud jestem. Najlepiej to trafić tak w 165-168 cm wtedy wszystko pasuje. Pozdrawiam wszystkich do - budowujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Bea7777 może i ty ulegniesz namowom i pochwalisz się swoim przedsięwzięciem, może jakieś zdjęcia wrzucisz? Czekam na odp. A na razie współczucia z powodu rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts