DarioAS 06.10.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Bea same wypadki po Tobie chodzą.. Tylko się nie daj Co racja to racja, tak trafić w te 168 cm, to już by mi prawie nic do szczęścia nie brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.10.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Co racja to racja, tak trafić w te 168 cm, to już by mi prawie nic do szczęścia nie brakowało ja prawie trafilam, ktos sie pomylil na 1 cm ale to mozna naciagnac tylko ze do szczescia zawsze cos tam brakuje, chociaz czlowiek nie narzeka... ale to z przekory bo wszyscy narzekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 06.10.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Jak tylko cykne jakies fotki to na pewno sie pochwalę. Mam nadzieję, że to koniec wiszącego nad naszą chałupką fatum. A tymczasem jeśli mozecie to napiszcie coś na temat metrażu swojego poddasza bo moje jakies takie malutkie mi sie wydaje ( w tej chwili to jedno pomieszczenie bez ścian działowych, bez dachu, przykryte folią, na środku trzy kominy).U nas jest tak:- pokój dzienny z kuchnią - 38 m2 (skos na ścianie o długości 6,5 m)- sypialnia - 17 m2- pokój - 11 m2 - gabinet - 9 m2- łazienka 10 m2- hall - 6 m2- wiatrołap 5 m2- tarasik - 5 m2Całkowita powierzchnia poddasza oszacowana jest na 128,2 m2 (razem z klatką schodową) Ścianka kolankowa na wysokości 144 cm, dach dwuspadowy. Nad poddaszem uzyskamy stryszek (max wysokość 2 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 07.10.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Na temat wzrostu się nie wypowiadam bo zawsze mam wszystko za długie: spodnie, rękawy w swetrach i bluzkach, nie wspomnę o tak modnych niegdyś rybaczkach, które mi się kończyły na kostką Bea7777 to trzymam kciuki żeby szybciutko ci się udało to zadaszyć nim zima do nas dotrze.A tak w ogóle to też niezła hawira ci się tam na górze szykuje.... A propos kominów to u mnie niestety życie zweryfikowało trochę plany architekta i komin od pieca, który miał być w przedpokoju musiał przewędrować o 180* i znalazł się w razem z piecem w kuchni, co mi wcale nie przeszkadza bo nie będzie na pewno tego regalika który jest w projekcie między kuchnią a salonem i to przejście się zrobiło za bardzo szerokie, więc dodatkowe 40 cm ściany z lewej strony trochę to równoważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.10.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Bea malutkie Ci się wydaje... A moje ma tylko 100 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.10.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 no i co słychać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 10.10.2007 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 A jakoś się ciągnie.... Tylko się zimno w domu zrobiło, bo kończą kominy ponad dachem i nie można jeszcze palić, bo zbiornik wyrównawczy w lecie odcieliścmy i się zagapiliśmy z montażem. Teraz czekamy na fachowca co nam go przyspawa z powrotem. Wczoraj podmurowali podpory pod płatwie, jutro dalej komin (ten główny w tej chwili ma już 3 metry szerokości i jakieś 5 wysokości a dopiero ledwo wystaje ponad dach). W piątek dokończą dwie ścianki działowe, których jeszcze brakuje. Czekamy też na drugą transzę kredytu, bo okna chcemy zamówić jak najszybciej. Dachówka położona w dwóch rzędach od dołu, ale teraz priorytetem jest komin, bo pozamarzamy jak tak dalej pójdzie Wracam tak póżno do domu że jest już zupełnie ciemno, więc jakieś zdjęcia postaram się porobić w sobotę po pracy. Bianka w nocy też marznie i ryje się do nas do łóżka i po chwili jest już gorąca jak piecyk, całe szczęście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 10.10.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Bianca - trzymaj sie ciepło i to dosłownie. U nas też lodówka w domu. Kominy dopiero od poniedziałku murują, a dziś rano wyrwali nam drzwi wejściowe i mamy zamiast nich tylko starą szmatkę. Wstawią je dopiero jutro. W tej chwili w sypialni jest 15 stopni. Śpie w skarpetkach a dzis zastanawiam się nad bluzą z kapturem. Byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.10.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 o rrrrany Nie moje klimaty . Ja to chyba bym się wyprowadziła tymczasowo albo co. Jestem ciepłolubna i nie dam rady normalnie funkcjonować, jak mi zimno. Ani skarpetki ani ciepła bluza by mi nie pomogły . Szczere współczucia dla Was obydwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.10.2007 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Huuuuuura!!!!Kasa już na koncie, jutro idziemy zapłacić za okna i za trzy tygodnie powinny być.Zamontowali zbiornik i już dzisiaj palimy.Byli od montażu komina do pieca dwufunkcyjnego i cholera powiedzieli że niepotrzebnie taki duży kazał ich szef wybudować. Kurna!Ania a co ty myślisz że ja lubię zimno? Tu się grubo mylisz bo ja to chętnie bym gdzieś na jesień i zimę wyjechała. Uwielbiam ciepełko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.10.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 jedziemy razem??? wrócimy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.10.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Co powiesz na Chile? Kraj baaardzo zróżnicowany pod względem i wyglądu(pustynie,lodowce,wulkany,gejzery,ocean) i klimatu(od pustynnego po polarny), poza tym tam jest teraz wiosna, a jak u nich się skończy lato to u nas się prawie będzie zaczynać Zabierz Dawidka do ochrony, bo jako blondynka to byś tam miała niesamowite powodzenie u mężczyzn , a kobiety też by się na ciebie gapiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 13.10.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Hej hej moje Panie - ja tez z Wami jedyne co moge napisac to, to ze obojetne czy blondynka czy brunetka - w Chile jest dziko i kazdy i tak sie bedzie gapic, zaczepiac i komentowac Kolezanka wlasnie wrocila - podroz 2 miesieczna Wenezuela i Chile - wlos sie na glowie jezy od jej historii Glosuje za Karaibami - palmy, plaza, slodkie nic nierobienie mezowie/narzeczeni/chlopaki kocza remonty my wracamy na gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 14.10.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Wiem,że dziki kraj, ale moja przyjaciółka studiowała tam dwa lata i wróciła cała i zdrowa z bagażem w postaci 5 kotów, niezapomnianych wspomnień i pięknych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 14.10.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 A ja tam musze być na miejscu. Nie wyobrażam sobie wyjechac teraz. Wydałabym chyba cały "budowlany fundusz" na telefony..Już widze jak cała ekipa konsultuje ze mna budowe dzwoniąc przez roaming do Chile .Odpoczniemy jak się wprowadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 14.10.2007 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Tylko ciekawe jakby póżniej się miały efekty telefonicznych ustaleń do stanu zastanego po powrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 14.10.2007 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Tak jak obiecałam daję wam na "pożarcie" znowu kilka fotek:- ujęcie balkonu z ładnie się prezentującą nadbitką w kolorze cremehttp://images22.fotosik.pl/185/b552bbbcf3d9507cmed.jpg- i zbliżenie owej http://images29.fotosik.pl/102/0760c9ce3029d7d0.jpg- look sypialnihttp://images11.fotosik.pl/99/0e15a4d32055b200med.jpg- look na klatkę schodową z niskimi oknamihttp://images22.fotosik.pl/185/e5f80b9125bcb475.jpg- look na przyszlą kuchnię z salonu http://images29.fotosik.pl/102/c28ded70e88dab58med.jpg- look na przyszły salon z kuchnihttp://images24.fotosik.pl/102/92333f1aebd6b79fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 15.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Bianca- domek supcio, coraz bardziej domkowy sie robi Będziemy miec prawie taki sam salon, tez pod skosem. Czy mogłabys podać jego wymiary i wysokość ścianki kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 15.10.2007 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Z tego co pamiętam twoje wymiary salonu+ kuchni to 38m2 a u Nas 38,66m2 (5,36m x 4,55m + kuchnia 4mx4m )więc prawie identycznie Wysokość ścianki kolankowej będzie ok 110cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 15.10.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 O rany! Jak ona przywiozla te kociaki? Powaznie - jestem bardzo ciekawa Domek nabiera ksztaltow - juz sie nie moge doczekac az zaczniesz dzialac w srodku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts