Bianca 15.10.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 O rany! Jak ona przywiozla te kociaki? Powaznie - jestem bardzo ciekawa Ano samolotem przyleciały: raz jeden, raz drugi a potem jeszcze trzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 16.10.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Oj, to Ty dużą kuchnie masz. U nas kuchnia 3x3 ( ale bez skosów), a salon niecale 30m ( 6,5 x 4,5 ) ze skosami (kolankowa na 144 cm). Troszkę taki tramwajowaty wyjdzie ale innej opcji nie było. PS. Psiak na fotce piękny... a fu żeby nie uroczyć Ja dziś w nocy odbierałam z mamą poród naszej suczki. 5 maluchów powiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 16.10.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ja sobie nie wyobrażam tego jak Bianka zostanie mamą, bo nie będę w stanie się rozstać z żadnym szczeniakiem. To będzie prawie tak jak by to były moje wnuczęta.... A kiedyś nas to czeka, jeszcze tylko dwie oceny bardzo dobre na wystawach.... Bea7777 jaki by nie był ten salon to najważniejsze pozostaje niezmienne - otóż będzie on Nasz i tylko Nasz. Niech będzie nawet w kształcie jajka U mnie dzisiaj zamontowali sześć okien dachowych, tak jak przypuszczałam nic przez nie nie widzę, ale do klamki dosięgam Dachówka pozostała jeszcze trochę do ułożenia, kominy pięknią się nad dachem swoim klinkierowym brązowo-czarnym wyglądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.10.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 normalnie nie mam ostatnio czasu, żeby nawet dwa zdania skrobnąć . Piękna ta podbitka, aż żałuję, że takiej nie zrobiłam. Naprawdę. To drzewo czy plastik? Robi się domek, robi... Miło popatrzeć, powspominać... U mnie równy rok temu było tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 17.10.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 normalnie nie mam ostatnio czasu, żeby nawet dwa zdania skrobnąć . Piękna ta podbitka, aż żałuję, że takiej nie zrobiłam. Naprawdę. To drzewo czy plastik? Robi się domek, robi... Miło popatrzeć, powspominać... U mnie równy rok temu było tak samo... I tak mi miło że tu czasem do mnie zaglądasz... Podbitka też mi się podoba , a jak sobie wyobrażę wykończoną elewację to miodzio... To drewno chronione kilkoma warstwami lakierobejcy Sadolin Extra kolor 99. Tylko na deski okapowe poszedł kolor palisander pod kolor rynien. W sumie kupiliśmy 3 puszki 5l bazy + 15 puszek 2,5l koloru krem. Malowała nam wszystko ekipa W sumie koszt to ok. 3500zł. razem z drewnem. Domek się robi szkoda że pogoda się psuje, bo u nas w piątek ma być opad śniegu a dzisiaj było z 20*C w słońcu Jeszcze do ułożenia troszkę dachówki zostało i okien nie mamy wstawionych(aż do końca miesiąca mamy czekać....) Ja chciałabym się na Wielkanoc przenieść na górę Dobra koniec narzekania!! Trzymajcie się zdrowo i ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.10.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 a środek kto będzie robił? U nas robiony jest od kwietnia i dopiero teraz widać koniec . Ale pracowników to u nas jak wiesz nie ma za wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 18.10.2007 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Teraz będzie wchodził elektryk i instalator, potem ocieplenie i wygłuszenie stropu i znowu wchodzi nasza ekipa robić wylewkę. W tym momencie urywa nam się łańcuszek wykonawców, bo nie mamy nikogo znajomego kto by mógł nam zrobić ocieplenie dachu i regipsy , a sami to tak ten tego.... - jakoś nie bardzo to widzę Nie ukrywam że chcę to zakończyć jak najprędzej, bo potem czeka mnie faza, która mi się śniła po nocach czyli urządzanie.... Potrzebujemy też dobrego kogoś co umie układać płytki i panele. Malować to nawet lubimy oboje z mężem, więc to sami będziemy robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.10.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 no, to najprzyjemniejszy etap Masz już gotową kolorystykę? Coś czuję, że pójdziesz w czernie, biele i czerwienie, a jak nie to w neutralne beże.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 18.10.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Ha, ha tu cię zaskoczę bo nie trafiłaś z żadnym kolorem. Może w weekend wkleje moje propozycje na kolorki, a Wy mi powiecie jak się podoba, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.10.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 to tak Ci powiem, że się cieszę, że nie trafiłam Napisałam tak, bo tak ma większość ludzi w domach, do znudzenia czasami.. To aż się nie mogę doczekać co planujesz w tym swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 20.10.2007 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Zaje*****.... Wczoraj se ekipa zrobiła wolne, a była ładna pogoda, a dzisiaj.... spadł śnieg!!!A ja nie mam jeszcze tej pie****** dachówki położonej!!! Ku***!!!No normalnie jak tu się nie wkurzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Trzymaj się kochana. Musimy być cierpliwe i nie możemy się załamywać. Pomyśl jak za rok będziesz się z tego śmiała. I opowiadać znajomym bedzie co - jak ciężkim trudem okupowane było to piękne teraz poddasze U nas dopiero więźbę ustawiają. Małż wziął wolne co by ekipę poganiać. W środę dopiero blachę nam przywiozą a kominy ok wtorku murują. Nadal cimno (folia w oknach) zimno i do domu daleko... Śnieg nie pada ale leje deszcz od wczoraj z małymi przerwami. Nie śpimy po nocach bo trzeba z góry wodę wylewać która na folii zalega (dziś w nocy zamarzła). Ale damy radę!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 20.10.2007 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Bea7777 to ja cię powinnam pocieszać!!! Jak dajesz sobie radę w takim zimnym domu? Ty się trzymaj ciepło i niech ten twój OM pogania ekipę coby ci dach sklecili szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 jeszcze troszkę kobietki, jeszcze troszkę.. trzymam nadal kciuki za Wasze poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Ja to się cholerka boję, że w alkoholizm wpadniemy zanim zrobią na tyle dużo żeby choć palić w piecu można było. W dzień nas nie ma ale wieczorkiem to zamarzamy. Szybka ( wręcz błyskawiczna )kąpiel, lampka wina (lub coś mocniejszego) i do łóżka. Żeby mi to tylko w krew nie weszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 22.10.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jutro znowu ma padać u nas Ekipa będzie chyba wybierać ze stropu piach, aby już coś mieli robić jak zła pogoda. Dzisiaj znowu trochę dachówki przybyło i kominki wentylacyjne zamontowane. Zimny wiatr hula po górze i do nas na dół też dociera. W środę ma być 10 stopni więc może znowu pojadą z dachem. W ogóle to trochę nam zabraknie dachówki i gąsiorów kilka sztuk, więc jutro Grzesiek jedzie do Żywca dokupić póki są. Bea7777 nie martw się - picie na rozgrzewkę nie szkodzi!!! A jak zmarzniesz to możesz się zaziębić, więc pijcie na zdrowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 22.10.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Bianca czekam na kolorystykę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 22.10.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Sorki, wybory mnie pochłonęły i taca, którą się nieskromnie pochwalę - o tutaj : http://forum.muratordom.pl/agnieszki-budujace-ilez-nas-ach-ilez,t109046-1620.htm zdjęcia kolorów cyknę i wrzucę przy okazji - wolę w dziennym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 22.10.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Hej Bianca, Ty to utalentowana Bestyjka jestes - duzo roboty, ale jaki efekt! Bardzo ladna tacka - juz widze na niej sniadanko serwowane prosto do lozeczka z pachnaca kawusia - mniam, mniam ... PozdrawiamP.S. Ja tez sie ciesze z tej ostatniej niedzieli. Ale tez bardzo, bardzo sie boje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.10.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 no, widzę, że się gorąco udzielasz w innym wątku... zdolniacha z Ciebie a tak przy okazji, to się pochwalę, że ja też się gorąco udzielałam w niedzielę... i cieszę się z wyników byle do przodu... za to w poniediałek wstać nie mogłam, taka byłam i zmęczona i śpiąca po całej poprzedniej dniówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts