Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do-budowa poddasza- już mieszkamy!!!

Bianca

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak pieknie i slodko! Rowniez lubie lavende i takie klimaty. Szkoda tylko, ze masz tak malo miejsca dla swojego zamilowania.

:roll: nie uważam że mam mało miejsca, to tylko prawy kącik na moim długaśnym balkonie :wink:

Wobec tego sorry Bianca, ze sescji zdjeciowej ktora nas uraczylas, przepieknej zreszta, nie mialam moznosci ujrzec Twojego jak piszesz - dlugasnego balkonu, wydawalo sie mi, ze masz tylko ten sliczny zakatek :oops:

Jak pieknie i slodko! Rowniez lubie lavende i takie klimaty. Szkoda tylko, ze masz tak malo miejsca dla swojego zamilowania.

:roll: nie uważam że mam mało miejsca, to tylko prawy kącik na moim długaśnym balkonie :wink:

Wobec tego sorry Bianca, ze sescji zdjeciowej ktora nas uraczylas, przepieknej zreszta, nie mialam moznosci ujrzec Twojego jak piszesz - dlugasnego balkonu, wydawalo sie mi, ze masz tylko ten sliczny zakatek :oops:

Nic się nie stało :wink: Specjalnie zaaranżowałam taka przestrzeń do zdjęć, bo balkon jeszcze nie wykończony,więc po co ma szpecić.... :roll: :lol:

eeee, no pewnie, że zaglądam, jak tylko wchodzę na forum :wink:

Tylko ostatnio rzadko na forum jestem :roll: :wink:

Do zimy pewnie... :lol: :lol: :lol:

Bianco, Ty masz artystyczną duszę, juz Ci to mówiłam, podziwiam Twoje wszelakie dzieła, ten kącik na balkonie jest boski, ta lawenda pasuje tam idealnie :p :p

A może wkop tą Hakuro do ziemi??

Nie widziałam, żeby ktoś ją trzymał w doniczce :wink:

Bianco, Ty masz artystyczną duszę, juz Ci to mówiłam, podziwiam Twoje wszelakie dzieła, ten kącik na balkonie jest boski, ta lawenda pasuje tam idealnie :p :p

:

To po cichu powiem że kupiłam jeszcze trzy doniczki lawendy :lol: i dla odmiany zamiast hakuro kupiłam jałowiec (jak on też padnie to sie poddaję) :lol:

A dzisiaj pobawiłam sie znowu troszke z szafką i pokażą Wam pośredni efekt, bo już blisko końca, ale jeszcze troszkę brakuje...

PRZED

http://images43.fotosik.pl/158/51c76a889b0e4f63.jpg

PRAWIE PO

http://images37.fotosik.pl/154/0f5d08143f41a4c8.jpg

I jeszcze kwiatki, kwiatki,kwiatki... :)

http://images46.fotosik.pl/159/460f6faf719fccc6med.jpg

http://images47.fotosik.pl/159/eeb9457f390e2d2amed.jpg

Ladna szafeczka i jakie bedzie miala zastosowanie?

Ciekawa jestem jak przyjmuje sie jalowiec i czy powinno sie go przycinac, bardzo je lubie, rowniez o nich myslalam ale zaczekam jeszcze ... co napisze Bianca odnosnie "przyjecia i pielegnacji" :wink:

Pieeeekna jest Twoja lavenda! a takze ten krzaczek z pieknym niebieskim kwiatostanem ... nie wiem nazwy :oops:

Po pierwsze:

Ania - wierzba na dole wypuszcza listki :lol: na razie liliputki, ale jak tylko będzie o widać to dam fotosa.... 8) :D na razie jeszcze nie żeby nie zapeszyć.... :roll:

Po drugie:

Olga - szafkę jak zobaczył po odpakowaniu mój m to się ze mnie nabijał, że jest taka, ale ja już wtedy widziałam ja taką jak jest teraz (właśnie przed chwilą skończyłam malować pilastry i listwy) 8)

Beata - fakt faktem jest że sporo się przy niej narobiłam, ale dobrze wiemy, że to co się zrobi osobiście jest nam najdroższe :) za odnowienie profesjonalne bym się nie wypłaciła.... :roll:

Fairy Dream - przeznaczeniem tej bieliżniarki będzie na razie pomieszczenie moich zasobów do wyrobu wszelakich rzeczy, czyli pudełka z farbami do decu, pudełka z tkaninami, pudełka z haftami i takie tam... :wink:

Jałowiec na razie żyje :D Ale hakuro potrzebowała miesiąca żeby się poddać :-? więc na razie go obserwuję.

Krzaczek to hortensja, a lavendy mam już 11 krzaczków :) i jeszcze mi mało. Ostatnio dorzuciłam gałązkę do gulaszu, co M przyjął z godnym politowania wzrokiem i zapytał czy wiem że niektóre roślinki są trujące?

Tak, wiem. Lavenda się do nich nie zalicza. :D

Ze bez herbatki nie ma dla mnie dnia wiec czuje sie zaproszona :) mniemam, ze jest to - lavendowa?

Bedziesz miec ladna - bielizniarke, czekam na koncowy efekt :)

Nooo wlasnie! hortensja, cos mi majaczylo w glowie... forsycja (?) :-? eh, szkoda slow!

Lavenda ma wszelakie zastosowanie u mnie to - herbatka i pachnaca lavenda sypialka.