Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do-budowa poddasza- już mieszkamy!!!

Bianca

Recommended Posts

Cześć wszystkim.Jestem tu nowa.Jak widzę wątek ucichł.Ja mam taki właśnie dylemat i może ktoś mi doradzi.Jesteśmy 1,5 roku po ślubie-mieszkamy kątem u rodziców .Pytanie jest następujące-mam dylemat czy dobudować piętro do domu rodziców czy zabrac się za budowę nowego domu?Działkę powiedzmy ze mamy.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.Zależy jakie macie relacje z rodzicami ;) dobudowa wyjdzie taniej znacznie oraz mniej kłopotow z zalatwianiem podlaczaniem mediów poniewaz juz tam są tylko trzeba zwiekszyc przesył.poza tym taniej wychodzi duuużo przy comiesiecznych rachunkach i ogrzewaniu a i dziecko mozna w kazdej chlili podrzucic na przechowanie ;)

• 1 year później...

Witam

jestem tutaj nowa... zastanawiamy się aktualnie z Mężem nad dobudową poddasza. Rodzinka Nam się powiększa i przydałoby się nieco więcej miejsca. Ale trzeba mierzyć siły na zamiary.... najpierw musimy dowiedzieć się czy Nas na to stać... dlatego ogromna prosba do Ciebie Bianco i do osób ktore już się rozbudowały/dobudowały o jakich kostach mówimy? nie mówię tu o jakichś bardzo szczegółowych wyliczeniach... nasz domek to taki typowy kwadraciok... 11x10 m... z plaskim dachem... mowimy o kwocie rzedu 100 tys czy bliżej 200???? CHoć trochę naswietlcie mi tą sprawę prosze. Mowimy na razie o dobudowaniu plus media... reszta pozniej :)