Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do-budowa poddasza- już mieszkamy!!!

Bianca

Recommended Posts

No to się doczekałaś na gamę kolorów:

Nr.1 - pokój dzienny- salon

http://images33.fotosik.pl/14/7c31fff70bf3966b.jpg

ściany w kolorze oberżyny i zimnego błękitu + dodatki w kolorze limonki

LUB

http://images34.fotosik.pl/14/366e8d796a43bf48.jpg

ściany w kolorze oberżyny + dodatki w oliwce i limonce

podłoga panele kolor chłodny średni brąz

Nr.2 - łazienka

http://images32.fotosik.pl/14/fb7b428ca02265e9.jpg

podłoga najciemniejsza i w górę coraz jaśniejsze kafelki w kolorach akwamaryny i turkusu oraz dla kontrastu czystobiałe dodatki

Nr.3 - kuchnia

http://images33.fotosik.pl/14/0f634f09f6b08a16.jpg

meble i podłoga czekoladowe, waniliowe ściany i dodatki tekstylne w lodowym lub delfickim błękicie

Nr.4 - hol

http://images32.fotosik.pl/14/d70a3541c8adaef8.jpg

ściany zielony groszek, podłoga płytki ciepły beż, dodatki świeże żółcie

Nr.5 - sypialnia

http://images33.fotosik.pl/14/44571e3b11656cb2.jpg

ściany błękitne, dodatki cimniejszy niebieski, biały i ecru

podłoga jak w salonie

Nr.6 i Nr.7 to gabinet męża tyle wiem że niebieski i pokój przyszłego dziecka - brak pomysłu jeszcze

I jak Ci się podoba????

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak dla mnie to hol i kuchnia strzelone w 10. Uwielbiam takie zestawienie kolorów. Cieplutkie i jasne mieszkanko, takie o którym marzę ;) Łazienka troszkę zimna ale jak pójdą dodatki to też pewnie będzie super.

Bea nie martw się łazienkę ocieplę mebelkami i dodatkami z drewna, zależy mi żeby wszystkie kolory były czyste i żywe.

W salonie też postaram się o równowagę tych ciemnych kolorów - nie chcę robić ciemnej jaskini z domu.

Sypilnie teraz mamy w błękitach i mój OM bardzo ją lubi (mam nadzieję że nie tylko za kolor :wink: )więc to był pierwszy wybór który był oczywisty.

Dzisiaj chłopaki wybrały cały piach ze stropu z pomiędzy belek. Biedaki robiły na takim ziąbie do 17. :o Było tego dwie glębokie przyczepy :o Pozamiatali tak pięknie że mi gały wyszły :o :o :o do tego usunęli niepotrzebne już rzeczy że się taka przestrzeń zrobiła. Muszę ich kiedyś tu zareklamować bo ekipa porządna. Poziom podłogi obniżył się o dobre 15 cm. Na to pójdzie styropian, instalacje i wylewka.

pokój dzienny bardziej mi leży w drugiej wersji, hol będzie super. To podoba mi się najbardziej.

Reszta też dobrze zgrana.

Powiem tak..

Niebieskie odcienie utrzymane w chłodnej tonacji, to nie mój świat.

Oczywiście, jak oglądam pomieszczenia w takich kolorach, to bardzo mi sie podobają, są eleganckie i "czyste".

I u kogoś mnie taki zestaw kolorów może zachwycić.

Ale u siebie bie zrobiłabym tego, zresztą już zauważyłaś, że jedyny niebieski w domu, jaki mam to u Dawidka i na dodatek starałam sie, żeby miał jak najcieplejszy odcień :wink: .

Kiedyś miałam i kuchnię i łazienkę w takich kolorach, to mi się tam na dłuższą metę siedzieć nie chciało. Wiało chłodem i zimnem od tych miejsc..

Ale gościom się podobało :) .

w sumie sypialnia może być ciekawa...

:wink: :wink:

a w kuchni będą jakie meble?

czekoladowe, tzn. ciemna czekolada?

bo venge to też mi się kojarzy z ciemną, gorzką czekoladką..

ważne, że nie jest to oklepana kolorystyka i myślę, że z Twoimi pomysłami i gustem dom będzie wyglądać wspaniale :roll:

Już spieszę uzupełnić informacje. A więc meble będą mniej więcej takiego koloru:

http://www.marzenie.com.pl/img/slawpol/new/5dm.gif

chyba z BRW (nika country ciemny brąz), bo oni mają drewniane fronty w rozsądnej cenie :wink:

Do ścian w kolorze wanilii powinno to ładnie grać i ściereczki w biało- niebieską kratkę, żeby kapnąć trochę kolorku.

Moją obecną sypialnię można zobaczyć u dżempel. Mam w niej (z racji wielkości pomieszczenia) dwie duże szafy, bieliżniarkę, komodę, łóżko 180x200 i dwie szafki nocne z linii Hemnes z Ikei - patynowana sosna i dzięki temu ten pokój ociepla się kolorem drewna i podobnej podłogi. Ale szanuję inne upodobania kolorystyczne i nie będę dyskutować ani przekonywać :wink:

Dzięki Aniu, ja sobie też tak na razie planuję, ale wszystko się okaże jak zrobimy sufit czy mi wyspa nie wyjdzie pod skosem :cry: i będę wtedy musiała płytę przenieść pod ścianę, a żeby zapełnić tą kuchnię wstawię większy niż planowałam stół i krzesła. Chcę tą kuchnie poskładać z gotowych już szafek i nie wiem czy mi się uda, byc może kilka rzeczy będę musiała mieć na zamówienie.

Najważniejsze żeby dobrze sie czuć we własnym domku. I w nosie z gośćmi, którym sie wystrój nie podoba. Mam nadzieję ze tego nie czytają ;) Ja w swojej firmie mialam ściany koloru "brudny błękit"(+ kremowo - różowe dodatki). Strasznie mnie przytłaczały (szczególnie jesienią i zimą) i szybko je przemalowałam. I tylko z tego powodu nie chce miec takiego kolorku w domu. Może wam żle sie kojarzy inny kolor więc według maksymy : "jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził" ;) urządzajmy domki dla siebie. To nam ma byc miło wracac do nich po pracy. I do cholerki nie muszą sie podobać innym. Ale sie rozpisałam ;) Uciekam na podwórko bo właśnie przywieźli mi blachę. Pozdrawiam.

Eee no pewnie że podstawa to żeby nam się podobało i basta! :wink:

Dla mnie całkowicie odpada styl "laboratoryjny" i obydwa "ludwiki" (XIV i XVI).

Bardzo mi leży za to w guście styl śródziemnomorski, a więc prowansalski i grecki, zarówno kolorystyka jak i wygląd oraz skandynawska prostota i schludność. Może wy się coś wypowiecie co wam się podoba? :wink:

ja tam wszystko lubię :lol: :lol: :lol:

o ile jest urządzone schludnie i stylowo, a nie każdy to potrafi.

Oczywiście u innych mogę wszystko podziwiać i to naprawdę szczerze, bo jestem miłośniczką pięknych wnętrz, rozsądnie urządzonych.

Zachwycił mnie zwłaszcza ostatnio dom Motyczki, LP, @ni, no i Kirkis. I jeszcze kilka, ale akurat te sobie przypomniałam.

Że nie wspomnę o kuchni Edyryta. Wspaniała :roll: .

A jednak u siebie nic z tego nie mam :lol: :lol: .

No...

Mój dom niestety odbiega od tego, co mi (i pewnie większości) się podoba, ale u siebie czuję się za to jak u siebie.

I to jest najważniejsze :wink: