Bianca 23.10.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 No to się doczekałaś na gamę kolorów:Nr.1 - pokój dzienny- salonhttp://images33.fotosik.pl/14/7c31fff70bf3966b.jpgściany w kolorze oberżyny i zimnego błękitu + dodatki w kolorze limonkiLUBhttp://images34.fotosik.pl/14/366e8d796a43bf48.jpgściany w kolorze oberżyny + dodatki w oliwce i limoncepodłoga panele kolor chłodny średni brąz Nr.2 - łazienkahttp://images32.fotosik.pl/14/fb7b428ca02265e9.jpgpodłoga najciemniejsza i w górę coraz jaśniejsze kafelki w kolorach akwamaryny i turkusu oraz dla kontrastu czystobiałe dodatki Nr.3 - kuchniahttp://images33.fotosik.pl/14/0f634f09f6b08a16.jpgmeble i podłoga czekoladowe, waniliowe ściany i dodatki tekstylne w lodowym lub delfickim błękicie Nr.4 - holhttp://images32.fotosik.pl/14/d70a3541c8adaef8.jpgściany zielony groszek, podłoga płytki ciepły beż, dodatki świeże żółcie Nr.5 - sypialniahttp://images33.fotosik.pl/14/44571e3b11656cb2.jpgściany błękitne, dodatki cimniejszy niebieski, biały i ecrupodłoga jak w salonie Nr.6 i Nr.7 to gabinet męża tyle wiem że niebieski i pokój przyszłego dziecka - brak pomysłu jeszcze I jak Ci się podoba???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 23.10.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jak dla mnie to hol i kuchnia strzelone w 10. Uwielbiam takie zestawienie kolorów. Cieplutkie i jasne mieszkanko, takie o którym marzę Łazienka troszkę zimna ale jak pójdą dodatki to też pewnie będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 23.10.2007 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jak dla mnie to hol i kuchnia strzelone w 10. Uwielbiam takie zestawienie kolorów. Cieplutkie i jasne mieszkanko, takie o którym marzę Łazienka troszkę zimna ale jak pójdą dodatki to też pewnie będzie super. Bea nie martw się łazienkę ocieplę mebelkami i dodatkami z drewna, zależy mi żeby wszystkie kolory były czyste i żywe. W salonie też postaram się o równowagę tych ciemnych kolorów - nie chcę robić ciemnej jaskini z domu. Sypilnie teraz mamy w błękitach i mój OM bardzo ją lubi (mam nadzieję że nie tylko za kolor )więc to był pierwszy wybór który był oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 23.10.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 DarioS gdzie się podziewasz? Czekam na komentarz. Bea już pochwaliła co jej się podoba, a przemilczała to co nie (tak dyplomatycznie) . Teraz czekam na ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 23.10.2007 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Dzisiaj chłopaki wybrały cały piach ze stropu z pomiędzy belek. Biedaki robiły na takim ziąbie do 17. Było tego dwie glębokie przyczepy Pozamiatali tak pięknie że mi gały wyszły do tego usunęli niepotrzebne już rzeczy że się taka przestrzeń zrobiła. Muszę ich kiedyś tu zareklamować bo ekipa porządna. Poziom podłogi obniżył się o dobre 15 cm. Na to pójdzie styropian, instalacje i wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.10.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 DarioS gdzie się podziewasz? Czekam na komentarz. Bea już pochwaliła co jej się podoba, a przemilczała to co nie (tak dyplomatycznie) . Teraz czekam na ciebie.... spałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.10.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 pokój dzienny bardziej mi leży w drugiej wersji, hol będzie super. To podoba mi się najbardziej. Reszta też dobrze zgrana. Powiem tak.. Niebieskie odcienie utrzymane w chłodnej tonacji, to nie mój świat. Oczywiście, jak oglądam pomieszczenia w takich kolorach, to bardzo mi sie podobają, są eleganckie i "czyste". I u kogoś mnie taki zestaw kolorów może zachwycić. Ale u siebie bie zrobiłabym tego, zresztą już zauważyłaś, że jedyny niebieski w domu, jaki mam to u Dawidka i na dodatek starałam sie, żeby miał jak najcieplejszy odcień . Kiedyś miałam i kuchnię i łazienkę w takich kolorach, to mi się tam na dłuższą metę siedzieć nie chciało. Wiało chłodem i zimnem od tych miejsc.. Ale gościom się podobało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.10.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 w sumie sypialnia może być ciekawa... a w kuchni będą jakie meble? czekoladowe, tzn. ciemna czekolada? bo venge to też mi się kojarzy z ciemną, gorzką czekoladką.. ważne, że nie jest to oklepana kolorystyka i myślę, że z Twoimi pomysłami i gustem dom będzie wyglądać wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.10.2007 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Już spieszę uzupełnić informacje. A więc meble będą mniej więcej takiego koloru: http://www.marzenie.com.pl/img/slawpol/new/5dm.gif chyba z BRW (nika country ciemny brąz), bo oni mają drewniane fronty w rozsądnej cenie Do ścian w kolorze wanilii powinno to ładnie grać i ściereczki w biało- niebieską kratkę, żeby kapnąć trochę kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.10.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Bianca śliczne fronty. Taki kolor, jak chciałam, tylko, że nic z tego nie wyszło.. Mój stolarz akurat nie dysponował takim odcieniem, a kuchnia musi być na wymiar bo mam porąbane ściany. Naprawdę mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.10.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Moją obecną sypialnię można zobaczyć u dżempel. Mam w niej (z racji wielkości pomieszczenia) dwie duże szafy, bieliżniarkę, komodę, łóżko 180x200 i dwie szafki nocne z linii Hemnes z Ikei - patynowana sosna i dzięki temu ten pokój ociepla się kolorem drewna i podobnej podłogi. Ale szanuję inne upodobania kolorystyczne i nie będę dyskutować ani przekonywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.10.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dzięki Aniu, ja sobie też tak na razie planuję, ale wszystko się okaże jak zrobimy sufit czy mi wyspa nie wyjdzie pod skosem i będę wtedy musiała płytę przenieść pod ścianę, a żeby zapełnić tą kuchnię wstawię większy niż planowałam stół i krzesła. Chcę tą kuchnie poskładać z gotowych już szafek i nie wiem czy mi się uda, byc może kilka rzeczy będę musiała mieć na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 25.10.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Najważniejsze żeby dobrze sie czuć we własnym domku. I w nosie z gośćmi, którym sie wystrój nie podoba. Mam nadzieję ze tego nie czytają Ja w swojej firmie mialam ściany koloru "brudny błękit"(+ kremowo - różowe dodatki). Strasznie mnie przytłaczały (szczególnie jesienią i zimą) i szybko je przemalowałam. I tylko z tego powodu nie chce miec takiego kolorku w domu. Może wam żle sie kojarzy inny kolor więc według maksymy : "jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził" urządzajmy domki dla siebie. To nam ma byc miło wracac do nich po pracy. I do cholerki nie muszą sie podobać innym. Ale sie rozpisałam Uciekam na podwórko bo właśnie przywieźli mi blachę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.10.2007 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Eee no pewnie że podstawa to żeby nam się podobało i basta! Dla mnie całkowicie odpada styl "laboratoryjny" i obydwa "ludwiki" (XIV i XVI). Bardzo mi leży za to w guście styl śródziemnomorski, a więc prowansalski i grecki, zarówno kolorystyka jak i wygląd oraz skandynawska prostota i schludność. Może wy się coś wypowiecie co wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ja tam wszystko lubię o ile jest urządzone schludnie i stylowo, a nie każdy to potrafi. Oczywiście u innych mogę wszystko podziwiać i to naprawdę szczerze, bo jestem miłośniczką pięknych wnętrz, rozsądnie urządzonych. Zachwycił mnie zwłaszcza ostatnio dom Motyczki, LP, @ni, no i Kirkis. I jeszcze kilka, ale akurat te sobie przypomniałam. Że nie wspomnę o kuchni Edyryta. Wspaniała . A jednak u siebie nic z tego nie mam . No... Mój dom niestety odbiega od tego, co mi (i pewnie większości) się podoba, ale u siebie czuję się za to jak u siebie. I to jest najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 zapomniałam napisać, że widziałam Twoją sypialnię, ale się nie przyglądłam aż tak idę obadać jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.10.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 no tam to jest taka robocza fotka wklejona, nie widać szaf i komody....i olbrzymiego okna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 no, dużo tej sypialni to tam nie widać tylko najważniejszy element... ale za to jaki... a co masz na tej ścianie, to chyba nie farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 25.10.2007 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 tapeta z efektem lekkiej przecierki w bladożółte listeczki a widać tylko łóżko bo o tym była u dżempel mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.10.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 no... o wielkości o ile dobrze pamiętam... was (nas ) to tylko jedno interesuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts