Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podoba Wam się ten projekt  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Podoba Wam się ten projekt

Recommended Posts

• 4 months później...
MODRZEW mnie sie nie bardzo podoba. Ogromna powierzchnia użytkowa, ale do sensownego używania, to raczej jest jej niewiele. Hol na dole - 16,6, hol na górze - 15,4, razem - 32m2 w plecy. Z kuchni do jadalni, to chyba na wrotkach trzeba będzie jeździć, bo daleko. Pokoje nad garażem, a pustka nad salonem - bez sensu, chyba, że ktoś lubi niepraktyczne rozwiązania.

A mnie się ten projekt podoba. Fakt, że spory, ale czy to wada?...

Co do tego co pisze Ewunia, to fakt, że umieszczenie kuchni i jadalni na dwóch krańcach domu nie jest wybitnie sensowne :-? Ale co do korytarzy to nie jest w/g mnie tak źle: ten na górze jest wykorzystany na...czytelnię, czy coś tam...a ten na dole to wbrew pozorom tylko kilka kroków. Mam u siebie identyczny metrarz korytarza w projekcie i w domu, który oglądałam "na żywo" byłam zdumiona, że taki jest mały i krótki a też byłam przekonana, że wrotki jak nic :p Jednak kiedy te kilka kroków /i to ze zgrabnym wymykiem biodra w celu ominięcia schodów/, należy poczynić z talerzem gorącej pomidorowej, żeby dostać się do jadalni, to już inna sprawa. Dlatego byłabym za przeniesieniem kominka pod schody i zamianą miejscami jadalni i salonu.

Ciekawa jestem tylko ile kosztuje ten dom pod klucz. Może ktoś wie?

• 3 months później...

witamy

dla nas to aktualnie faworyt. mamy dzialke z wjazdem od poludnia a taras chcemy mies po polnocnej stornie (polnocna granica dzialki to las) dlatego salon musi miec okna od PN i PD.

co do ceny to horyzont podaje ok 250,000 plus instalacje czyli pewnie w 300,000 powinien sie zamknac.

co do samego projektu to mamy zamiar powiekszyc go o drugi garaz i pomieszczenie za garazem. dzieki temu dach pozostanie w ksztalcie prostokata tylko bedzie troszke wiekszy

jesli ktokolwiek zbudowal lub budoje ten domek to bardzo prosimy pochwalic sie !!

pozdrawiamy

Przemek z Asia

• 2 months później...
  • 11 months później...
  • 8 months później...

Co? Nikt nie buduje tego domu?? Nie wierzę! Jest taki piękny i przestronny w środku!Spełnia nasze oczekiwania i w ogole.

Waldzik, nam się bardzo podoba ten projekt i chetnie byśmy zbudowali taki domek, jednak boimy się, że koszty budowy nas przerosną.

• 1 month później...

Witam, czy sa tu osoby które zbudowały lub budują dom wg projektu Modrzew (z domnahoryzoncie.pl) ? Zastanawiają mnie koszty jakie podają na stronie. czy zaniżają czy zawyżają?

Ile trzeba liczyć na stan "pod klucz" ?

pozdrawiam :)

• 2 weeks później...

Lori ja ma tylko pytanie -

jak u licha ma ci ktos powiedziec - czy kosztorys z pracowni jest zawyzony (a razczej zanizony) jak nawet nie piszesz z czego chcesz zbudowac ani w jakim rejonie?! :o

jak u licha ma ci ktos policzyc stan pod klucz? :o :o :o skoro nie okreslisz nawet co chcesz miec np. na podlodze? panele za 20 zeta od metra czy parkiet za 2000/m2? I tak samo z kafelkami, kuchnia i np zwyklym kibelkiem (ceny od 60 zlotych do 6 000)

Jezu.... dobrze ze chociaz nazwe projektu podalas :lol: :lol: :lol:

• 3 weeks później...