Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Masz babo domek - komentarze do dziennika aleksandrzak

Heath

Recommended Posts

A u nas był taki fajny kurcze Pan, który miał za zadanie zlikwidować to co wystaje z takim okienkiem prostopadłym do ściany i w tamto miejsce uzupełniając blachę wstawić okienko połaciowe 1,4X0,9. Okazało się, że dach troszkę krzywy jest i troszkę będzie nierówno. Pan orzekł, że różnica to ok 3cm i zapytała czy to poprawiamy tzn bo można by robić całkiem nowy dach i takie tam, ale jak pani nie przeszkadza, to można zostawić, a po wykończeniu niewiele będzie widać. No i zrobił cacuszko wykończenia koło okna, blachę wykorzystał tą, którą wcześniej jego syn delikatnie zdjął. Dołożył łaty tam, gdzie niefortunnie zostały otworki po starych gwoździach i w te miejsca przykręcił dodatkowe wkręty z uszczelkami, które przyniósł z własnego domu w kieszeni, bo dekarzem jest i czasem troszkę tego i owego mu zostaje. I dodatkowo specjalnym kołnierzem uszczelnił miejsce koło "prądowego" stojaka bo to "takie trefne miejsce". I jeszcze powiedział, żeby włazu na dach gotowego nie kupowć, to mi za 50 zł zrobi całość włazu tzn klapę i otwór i wszystko to fajnie zabezpieczył, żeby się broń Boże woda nie lała. :p

Panowie mnie chyba lubią JAKAŚ SZCZĘŚCIARA JESTEM :p

• 2 weeks później...
A u nas był taki fajny kurcze Pan, który miał za zadanie zlikwidować to co wystaje z takim okienkiem prostopadłym do ściany i w tamto miejsce uzupełniając blachę wstawić okienko połaciowe 1,4X0,9. Okazało się, że dach troszkę krzywy jest i troszkę będzie nierówno. Pan orzekł, że różnica to ok 3cm i zapytała czy to poprawiamy tzn bo można by robić całkiem nowy dach i takie tam, ale jak pani nie przeszkadza, to można zostawić, a po wykończeniu niewiele będzie widać. No i zrobił cacuszko wykończenia koło okna, blachę wykorzystał tą, którą wcześniej jego syn delikatnie zdjął. Dołożył łaty tam, gdzie niefortunnie zostały otworki po starych gwoździach i w te miejsca przykręcił dodatkowe wkręty z uszczelkami, które przyniósł z własnego domu w kieszeni, bo dekarzem jest i czasem troszkę tego i owego mu zostaje. I dodatkowo specjalnym kołnierzem uszczelnił miejsce koło "prądowego" stojaka bo to "takie trefne miejsce". I jeszcze powiedział, żeby włazu na dach gotowego nie kupowć, to mi za 50 zł zrobi całość włazu tzn klapę i otwór i wszystko to fajnie zabezpieczył, żeby się broń Boże woda nie lała. :p

Panowie mnie chyba lubią JAKAŚ SZCZĘŚCIARA JESTEM :p

no, u nas teraz też jest FAJNY PAN :))))))))))))))))))

No to rzeczywiście kaplica :cry:

Nic tylko rozbierać dach.

To jest najgorsze jak tacy "fachowcy" biorą się za poważne prace. Widział taki kiedys tak robi się dach albo pomagał kumuś i już mu się wydaje że może sam położyć dach. Ręce opadają.

jeszcze tylko rynny z jednej zstrony i gąsiory - i dach będzie jak Bozia przykazała :-)

aleksandrzak no z takimi pomocnikami to wszystkie prace pójdą pięknie i gładko.

A mają jakieś wolne terminy? :lol: bo o dobrego fachowca to teraz ciężko :lol:

hehehe mają :) po powrocie z przedszkola. ...tylko, że niskopienni są i raczej do wysokości lamperii pracują :D

Wezmę to pod uwagę przy pracach niskopiennych :lol:

• 3 weeks później...

Jeśli pytanie jest aktualne, to ja bym była za zielonym, jakimś takim zgaszonym. Wyczytałam gdzieś, że ładnie wychodzą kolory mające domieszkę szarości.

Niebiesko-szary też może być :)) W połączeniu na przykład z jakimiś kremowymi meblami i bardziej błękitnymi zasłonami... hę?

Dołożę roboty okopowe. :roll:

Po zdjęciach widać, że nie robione.

Jak będziecie mieli chwilę czasu to należy okopać fundament, otynkować/orapować poniżej linii zanurzenia i zaizolować na czarno i nastyropianowo.

Na razie wodę z rynien odprowadzać maksymalnie daleko zalecam.

Dołożę roboty okopowe. :roll:

Po zdjęciach widać, że nie robione.

Jak będziecie mieli chwilę czasu to należy okopać fundament, otynkować/orapować poniżej linii zanurzenia i zaizolować na czarno i nastyropianowo.

Na razie wodę z rynien odprowadzać maksymalnie daleko zalecam.

serdeczne dzięki za cenną uwagę :-)

zaraz doniosę mężowi, aby dopisał do listy zadań.

• 3 weeks później...
No nareszcie jakiś nowy wpis w dzienniczku :D

No ja rozumiem że szuflowanie zajmuje Wam teraz dużo czasu ale mogłabyś czasami coś skrobnąć. :lol:

Dlaczego daliście w dziecięcym pokoju luksfery a nie normalne okno??

Okno też jest.

ściana z luksferami graniczy z działką sąsiadów. Niby nie mieli nic przeciwko oknu, ale... warto dmuchać na zimne, prawda? ;)