KSERO 17.09.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 A u nas był taki fajny kurcze Pan, który miał za zadanie zlikwidować to co wystaje z takim okienkiem prostopadłym do ściany i w tamto miejsce uzupełniając blachę wstawić okienko połaciowe 1,4X0,9. Okazało się, że dach troszkę krzywy jest i troszkę będzie nierówno. Pan orzekł, że różnica to ok 3cm i zapytała czy to poprawiamy tzn bo można by robić całkiem nowy dach i takie tam, ale jak pani nie przeszkadza, to można zostawić, a po wykończeniu niewiele będzie widać. No i zrobił cacuszko wykończenia koło okna, blachę wykorzystał tą, którą wcześniej jego syn delikatnie zdjął. Dołożył łaty tam, gdzie niefortunnie zostały otworki po starych gwoździach i w te miejsca przykręcił dodatkowe wkręty z uszczelkami, które przyniósł z własnego domu w kieszeni, bo dekarzem jest i czasem troszkę tego i owego mu zostaje. I dodatkowo specjalnym kołnierzem uszczelnił miejsce koło "prądowego" stojaka bo to "takie trefne miejsce". I jeszcze powiedział, żeby włazu na dach gotowego nie kupowć, to mi za 50 zł zrobi całość włazu tzn klapę i otwór i wszystko to fajnie zabezpieczył, żeby się broń Boże woda nie lała. Panowie mnie chyba lubią JAKAŚ SZCZĘŚCIARA JESTEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokonewka 21.09.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Nie zaglądałam tu czas pewien, a widzę, że robota aż furczy! Cieszę się razem z Wami, ciekawa jestem, jak tam z tą deklarację koszenia będzie, i u Was, i u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandrzak 21.09.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Pokonewko droga ano furczy. furczy i klekocze. niby idzie, raz po raz sie cofa, bywa, że kuleje ...ale do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandrzak 04.10.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 A u nas był taki fajny kurcze Pan, który miał za zadanie zlikwidować to co wystaje z takim okienkiem prostopadłym do ściany i w tamto miejsce uzupełniając blachę wstawić okienko połaciowe 1,4X0,9. Okazało się, że dach troszkę krzywy jest i troszkę będzie nierówno. Pan orzekł, że różnica to ok 3cm i zapytała czy to poprawiamy tzn bo można by robić całkiem nowy dach i takie tam, ale jak pani nie przeszkadza, to można zostawić, a po wykończeniu niewiele będzie widać. No i zrobił cacuszko wykończenia koło okna, blachę wykorzystał tą, którą wcześniej jego syn delikatnie zdjął. Dołożył łaty tam, gdzie niefortunnie zostały otworki po starych gwoździach i w te miejsca przykręcił dodatkowe wkręty z uszczelkami, które przyniósł z własnego domu w kieszeni, bo dekarzem jest i czasem troszkę tego i owego mu zostaje. I dodatkowo specjalnym kołnierzem uszczelnił miejsce koło "prądowego" stojaka bo to "takie trefne miejsce". I jeszcze powiedział, żeby włazu na dach gotowego nie kupowć, to mi za 50 zł zrobi całość włazu tzn klapę i otwór i wszystko to fajnie zabezpieczył, żeby się broń Boże woda nie lała. Panowie mnie chyba lubią JAKAŚ SZCZĘŚCIARA JESTEM no, u nas teraz też jest FAJNY PAN ))))))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandrzak 04.10.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 No to rzeczywiście kaplica Nic tylko rozbierać dach. To jest najgorsze jak tacy "fachowcy" biorą się za poważne prace. Widział taki kiedys tak robi się dach albo pomagał kumuś i już mu się wydaje że może sam położyć dach. Ręce opadają. jeszcze tylko rynny z jednej zstrony i gąsiory - i dach będzie jak Bozia przykazała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.10.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 aleksandrzak no z takimi pomocnikami to wszystkie prace pójdą pięknie i gładko. A mają jakieś wolne terminy? bo o dobrego fachowca to teraz ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandrzak 05.10.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 aleksandrzak no z takimi pomocnikami to wszystkie prace pójdą pięknie i gładko. A mają jakieś wolne terminy? bo o dobrego fachowca to teraz ciężko hehehe mają po powrocie z przedszkola. ...tylko, że niskopienni są i raczej do wysokości lamperii pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 aleksandrzak no z takimi pomocnikami to wszystkie prace pójdą pięknie i gładko. A mają jakieś wolne terminy? bo o dobrego fachowca to teraz ciężko hehehe mają po powrocie z przedszkola. ...tylko, że niskopienni są i raczej do wysokości lamperii pracują Wezmę to pod uwagę przy pracach niskopiennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokonewka 24.10.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Jeśli pytanie jest aktualne, to ja bym była za zielonym, jakimś takim zgaszonym. Wyczytałam gdzieś, że ładnie wychodzą kolory mające domieszkę szarości. Niebiesko-szary też może być ) W połączeniu na przykład z jakimiś kremowymi meblami i bardziej błękitnymi zasłonami... hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 30.10.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 z literackiego punktu widzenia szkoda mi Pana Zbyszka - na pewno by było dużo ciekawych opowieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandrzak 06.11.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 z literackiego punktu widzenia szkoda mi Pana Zbyszka - na pewno by było dużo ciekawych opowieści no tak opowieść z pewnością ucierpi... ale, ale - jeszcze muszę opisać okoliczności rozstania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 06.11.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 No no to robota ruszyła pełną parą - jak dach przyszedł od razu zrobiło się miło i przyjemnie :) zapowiada się ciekawie, muszę tu częściej zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.11.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Dołożę roboty okopowe. Po zdjęciach widać, że nie robione. Jak będziecie mieli chwilę czasu to należy okopać fundament, otynkować/orapować poniżej linii zanurzenia i zaizolować na czarno i nastyropianowo. Na razie wodę z rynien odprowadzać maksymalnie daleko zalecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandrzak 10.11.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Dołożę roboty okopowe. Po zdjęciach widać, że nie robione. Jak będziecie mieli chwilę czasu to należy okopać fundament, otynkować/orapować poniżej linii zanurzenia i zaizolować na czarno i nastyropianowo. Na razie wodę z rynien odprowadzać maksymalnie daleko zalecam. serdeczne dzięki za cenną uwagę zaraz doniosę mężowi, aby dopisał do listy zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.11.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 No nareszcie jakiś nowy wpis w dzienniczku No ja rozumiem że szuflowanie zajmuje Wam teraz dużo czasu ale mogłabyś czasami coś skrobnąć. Dlaczego daliście w dziecięcym pokoju luksfery a nie normalne okno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandrzak 29.11.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 No nareszcie jakiś nowy wpis w dzienniczku No ja rozumiem że szuflowanie zajmuje Wam teraz dużo czasu ale mogłabyś czasami coś skrobnąć. Dlaczego daliście w dziecięcym pokoju luksfery a nie normalne okno?? Okno też jest. ściana z luksferami graniczy z działką sąsiadów. Niby nie mieli nic przeciwko oknu, ale... warto dmuchać na zimne, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.11.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Oczywiście!!!!Sąsiadom zawsze może się odwidzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts