Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co mam zrobic aby móc postawic dom???

globdruk

Recommended Posts

Witam wszystkich!mam takie pytanie ktore pewnie juz wiele razy pojawialo sie na forum no allee :cry: Posiadam działke 26 arow okreslana mianem PASTWISKA TRWALE klasa IV. Na mapce z planu zagospodarownia przestrzennego istnieją literki PS.I nie wiem co mam z tym teraz zrobic?tzn. czy musze czekac na nowy plan zagospodarowania czy moge w inny sposob starac sie o pozwolenie na budowe domku?? plan zostal wykonany w 2006 roku wiec na nowy trzeba bedzie dlugo czekac!nadmienie ze 2 dzialki graniczace ze mna: z ktorych jedna bezposrednio granicząca jest przeksztalcona na budowlana a na drugiej powstje juz nowy domek..Prosze bardzo o rade co moge z tym zrobic??Czy musze ją przeksztalcic na budowlaną co wiąże sie z dluuugim oczekiwaniem! :-?

• 2 weeks później...
No niestety tak jak pisalem, bede musial czekac az zbierze sie wiecej chetnych do zmian dzialek na...i wtedy zostana naniesione zmiany,lub kiedy bedzie nowy plan... noo ale kiedy to bedzie to nikt nie wie!!!!!!Mam pytanko czy ktos sie orientuje jak jest z tym przeksztalecniem dzialki "punktowo "w planie zagospodarowania??wiem ze wiaze sie z tym koszty , no allee - cos za cos!gmina musi mi taki wnisek rozpatrzec?aha i czy ktos ma wzor takiego wniosku? z góry dziekuje :) [/b]