marjucha 11.11.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Marjucha Gratuluje . Bardzo ladne murowanie. I dobrze , ze polubiles murarke , bo wciaz duzo przed Toba. Moj Majster mowi , ze najbardziej z budowania to sie Jemu murowanie podoba Mi nie bardzo , bo ja bloczki nosilam , to lekko nie bylo Ladnie naprawde ladnie , bardzo jestem z Ciebie dumna Ty się chyba ze mnie nie śmiejesz, co Mi nie miał kto bloczków nosić, ale nie było źle. Teraz jeszcze trochę budowania a potem załatwianie formalności do kredytu. Nie będzie łatwo, bo trzeba zrobić podział działki i trzeba poszukać jakiegoś sprytnego obejścia prawnego dla PZP gminy. Jedno wyjście już mam, ale może jeszcze coś innego znajdę Bo do kredytu to chyba miuszę być właścicielem działki, co? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 16.11.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 marjuchapostaraj się nasypać do środka przed zimą i ubić, to dodatkowo osiądzie do wiosny. Może to być ważne przy twoim gruncie. Co do drenów to bym odkopał sprawdził czy wszystkie trzy odpływy są sprawne. Jeżeli je nie poprzerywano to powinny działać. Mogą się przydać do deszczówki i odprowadzenia wody z drenu dookoła chatki. Zawsze mniej wody i co 3 odpływyw to nie jeden. Warto sprawdzić by potem korzystać. PS. Przy planowaniu szamba (jeżeli je bedziesz miał, albo innych zbiorników podziemnych pamiętaj, że przy twoim stanie wysokich wód gruntowych taki zbiornik będzie miał tendencję do zachowywania się jak spławik. Pusty zbiornik może wyskoczyć ci z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 16.11.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 marjucha postaraj się nasypać do środka przed zimą i ubić, to dodatkowo osiądzie do wiosny. Może to być ważne przy twoim gruncie. Co do drenów to bym odkopał sprawdził czy wszystkie trzy odpływy są sprawne. Jeżeli je nie poprzerywano to powinny działać. Mogą się przydać do deszczówki i odprowadzenia wody z drenu dookoła chatki. Zawsze mniej wody i co 3 odpływyw to nie jeden. Warto sprawdzić by potem korzystać. PS. Przy planowaniu szamba (jeżeli je bedziesz miał, albo innych zbiorników podziemnych pamiętaj, że przy twoim stanie wysokich wód gruntowych taki zbiornik będzie miał tendencję do zachowywania się jak spławik. Pusty zbiornik może wyskoczyć ci z ziemi. Przed zimą na pewno zasypię. Zrobię to prawdopodobnie za trzy tygodnie. Wszystkie odpływy są poprzerywane zaraz za działką. Szamba mieć nie będę, bo zaraz za działką w drodze jest kanalizacja i tam będę "przyłączony" Na działce planowałem studnię chłonną, ale przy tym gruncie to nie ma sensu. Innych zbiorników nie planuję. Pozdrawiam i dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.11.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Tak sobie czytam i nadziwić się nie mogę ile ty masz samozaparcia... Swoją drogą to dziwne, że żadna kobitka jeszcze Cię nie złapała w swoje sieci i nie zamotała węzłem małżeńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.11.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Tak sobie czytam i nadziwić się nie mogę ile ty masz samozaparcia... Swoją drogą to dziwne, że żadna kobitka jeszcze Cię nie złapała w swoje sieci i nie zamotała węzłem małżeńskim Powoli to samozaparcie kończy mi się na ten rok Znaczy się co? Dobra partia jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.11.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Tak sobie czytam i nadziwić się nie mogę ile ty masz samozaparcia... Swoją drogą to dziwne, że żadna kobitka jeszcze Cię nie złapała w swoje sieci i nie zamotała węzłem małżeńskim Powoli to samozaparcie kończy mi się na ten rok Znaczy się co? Dobra partia jestem No śmiem tak nieśmiało sugerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.12.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Marjucha Zostawilabym ten klej do wiosny. Teraz jak zimno jest trzeba zrobic to co niezbedne , jakies ule[szacze lepiej w cieplym Inaczej sie mysli Ogolnie -brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 01.12.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Marjucha Zostawilabym ten klej do wiosny. Teraz jak zimno jest trzeba zrobic to co niezbedne , jakies ule[szacze lepiej w cieplym Inaczej sie mysli Ogolnie -brawo Ja też bym chętnie zostawił, ale nie chcę mi się wiosną tego odkopywać, bo zasypać muszę Mam mokrą działkę i to wiosną opóźniłoby prace, a chciałbym ruszyć wcześnie, jeśli dostanę kredyt. Póki co przymrozków nie ma, więc może będzie dobrze, a jak nie to będę miał co robić Trochę zmęczony jestem tą pogodą i ciągłym śledzeniem prognozy. To ciągłe dopasowywanie swojego życia do wyczekiwanego jednego cieplejszego dnia trochę wkurza nawet mnie, a co dopiero musi sobie myśleć Ania, że ciągle coś mam do zrobienia. No, ale dzielna jest i nie marudzi za dużo Ech, gdyby projektant nie ściemniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.12.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Przyszłam dzień dobry powiedzieć Z uporem maniaka obstaję przy swoim twierdzeniu: Marjucha jesteś debeściak!!!!!!! Życzę przede wszystkim dodatnich temperatur, żebyś mógł zrobić wszystko, co zaplanowałeś na ten czas i trochę odpoczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.12.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Marjucha - szacunek! Ja to bym w życiu takich ścian nie wymurowała sama! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 01.12.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Marjucha, ty tak zupełenie sam?? bez żadnego pomocnika??? Podziwiam, nawet mój teść nie jest taki twardziel jak TY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 01.12.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Młody tak trzymaj Jak się komuś odwidzi, to wiesz P.S. Filuje na Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.12.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dzielnie sobie radzicie marjucha zazdroszcze ci tych czarnych gorek wokol domu nie chcesz sie ich pozbyc ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.12.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dzielnie sobie radzicie marjucha zazdroszcze ci tych czarnych gorek wokol domu nie chcesz sie ich pozbyc ??? Właśnie nad tym myślę jak to zrobić i jak najmniej zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.12.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Młody tak trzymaj Jak się komuś odwidzi, to wiesz P.S. Filuje na Cię Ups. To muszę uważać A komu ma się odwidzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dzielnie sobie radzicie marjucha zazdroszcze ci tych czarnych gorek wokol domu nie chcesz sie ich pozbyc ??? Właśnie nad tym myślę jak to zrobić i jak najmniej zapłacić dowiem sie ile kosztowalby mnie transport a tak przy okazji ......nie potrzebujesz gliny ??? mam na zbyciu ...... tak tylko pytalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.12.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Marjucha, ty tak zupełenie sam?? bez żadnego pomocnika??? Podziwiam, nawet mój teść nie jest taki twardziel jak TY No niezupełnie, bo czasami ktoś wpadnie i pomoże Na przykład Ania zamiast na aerobik to weźmie szpadel i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Marjucha - szacunek! Ja to bym w życiu takich ścian nie wymurowała sama! Super! Wymurowałabyś jakbyś musiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.12.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Przyszłam dzień dobry powiedzieć Z uporem maniaka obstaję przy swoim twierdzeniu: Marjucha jesteś debeściak!!!!!!! Życzę przede wszystkim dodatnich temperatur, żebyś mógł zrobić wszystko, co zaplanowałeś na ten czas i trochę odpoczął Udało się. Były dodatnie temperatury i zrobiłem co chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.12.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dzielnie sobie radzicie marjucha zazdroszcze ci tych czarnych gorek wokol domu nie chcesz sie ich pozbyc ??? Właśnie nad tym myślę jak to zrobić i jak najmniej zapłacić dowiem sie ile kosztowalby mnie transport a tak przy okazji ......nie potrzebujesz gliny ??? mam na zbyciu ...... tak tylko pytalam Chyba nie potrzebuję bo tak około 30% w tej czarnej "kupce" to glina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts