Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze dla Marjuchy:)

rrmi

Recommended Posts

Marjucha no co u Ciebie tak cicho :roll: ? Czyżbys nic nie robił??? Nieee, no u Ciebie to niemożliwe, na pewno ciężko pracujesz i nie masz czasu na forumowanie, czy tak???

Pozdrawiam :D

No, na brak pracy nie narzekam.

Trochę podczytuje ale mniej piszę :roll:

Teraz się decyduje na piec i kominek, bo chcę wybrać odpowiednie kominy :roll:

I zastanawiam się nad rodzajem gazobetonu na ściany.:roll:

I kombinuje kasę do czasu otrzymania kredytu :roll:

Pozdrawiam :wink:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na GL-a 150 wstępnie zamówiłem 1075 szt bloczków Siporexu 24 cm (zamierzam podwyższyć ścianke kolankową o 1 bloczek) , oraz 1040 bloczków M6 (liczyłem 7 warstw) + na wejście.Tarasy z bloczków na razie nie liczyłem

U Ciebie ile wyszło warstw M6 : 6 czy 7.

Jeszcze tak z ciekawości ile zużyłeś worków cementu na murowanie ścianek fundamentowych ?

Wybacz ,że zadaję tyle pytań ale wolę wiedzieć więcej na początku niż pózniej się zdziwić !

• 2 weeks później...
Wiosna idzie, dzikie gęsi wracaja to i ochota do pracy wraca :D Wybierz się razem z żona na tę siłownię, co to Jej fundujesz :D

Braza, Ania nie jest moją żoną :roll:

Na razie :wink: 8) :D

Ja tam z Policji Moralnej nie jestem :wink: :D Nie ważne, czy jest, czy nie - budujecie razem to i na siłownię razem pochodźcie, co by kondychę poprawić!! Do tych bloczków się przyda :D

Co tam ciekawego piszczy w trawie na budowie ? Materiał na ściany już kupiłeś lub zamówiłeś ?

Dzisiaj nasz geodeta wstępnie wytyczył naszego GL-a 150 wytyczył na działce . Trochę to trwało - prawie 2 godzinki biegania po działce .

Materiału trochę zamówiłem i przyjedzie dzisiaj.

W marcu kupię rury kanalizacyjne, zamówię żwir i ruszam dalej z budową.

Luty sobie jeszcze odpuszczę, bo mam sporo innych rzeczy na głowie i nie chcę się znowu zapędzić w podejmowanych pracach, bo to się później odbija na mnie samym :roll:

Od wczoraj wróciła do mnie zima :-? , więc chyba dobrze, że dam sobie jeszcze na wstrzymanie :wink:

A kiedy Ty wkleisz jakieś zdjęcia do swojego dziennika?

Takie wstępne wytyczenie to ważna rzecz i zdjęcia trzeba wkleić :wink: :D

Mariucha widzę ,że masz ten sam dylemat co ja : jakie kominy wybrać. Piszesz ,że chcesz kupić 2 kominy Schidla Rondo Plus. Ja się właśnie zastanawiam : Schidla , innej firmy czy mutowany. Do jednego komina nie podłącze raczej 2 urządzeń typu piec i kominek i myślę tak - Piec Gazowy - System , Kominek - ceglany - co o tym myślisz ? A może jednak wspólny ? Hmm dylemat ....

:o

Mariucha widzę ,że masz ten sam dylemat co ja : jakie kominy wybrać. Piszesz ,że chcesz kupić 2 kominy Schidla Rondo Plus. Ja się właśnie zastanawiam : Schidla , innej firmy czy mutowany. Do jednego komina nie podłącze raczej 2 urządzeń typu piec i kominek i myślę tak - Piec Gazowy - System , Kominek - ceglany - co o tym myślisz ? A może jednak wspólny ? Hmm dylemat ....

:o

Dlaczego nie?

Są kominy na przykład dwukanałowe i to może być rozwiązanie.

Ja zmieniłem trochę układ pomieszczeń i u mnie kotłownia to pomieszczenie najbliżej garażu.

Warto już teraz przemyśleć co się do tych kominów podłączy i jakiej mocy, żeby dobrać odpowiednie przekroje przewodów dymowych.

Właśnie rozmawiałem wczoraj na temat kominów . Zaproponowali mi Avant Plus + Rondo . Cena za oba wraz z pustakami wentylacyjnymi ponad 7000 zł . Sporo. Zastanawiam się jak rozwiązać ten dylemat : 1 komin systemowy do pieca , ceglany do kominka . Co o tym sądzisz ?

Jeszcze muszę podzwonić o ceny innych systemów ale jak sądzę ,cena będzie niewiele niższa . Dodatkowo mam dylemat z piecem . Jak na razie nie mam gazu i myślę o jakimś uniwersalnym kominie węglowo- groszkowo- gazowym. Tylko jaki i jakie średnicy. Właśnie to są moje dylematy ?

Może coś możesz poradzić ? :wink:

Marjucha, a może tak dla odmiany jakieś zdjęcia byś zapodał, hęę?? :roll:

Tylko gadasz i gadasz, jakieś kominy, przekroje :o :-? :wink:

BTW, cudny avatar, co to?? :D

A jakie zdjęcia, skoro nic się nie zmieniło? :wink:

Chyba, że jakieś moje 8)

W avatarze zdjęcie, które bardzo mi się spodobało, podczas "łażenia" po necie

Marjucha, a może tak dla odmiany jakieś zdjęcia byś zapodał, hęę?? :roll:

Tylko gadasz i gadasz, jakieś kominy, przekroje :o :-? :wink:

BTW, cudny avatar, co to?? :D

A jakie zdjęcia, skoro nic się nie zmieniło? :wink:

Chyba, że jakieś moje 8)