marjucha 31.01.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Marjucha no co u Ciebie tak cicho ? Czyżbys nic nie robił??? Nieee, no u Ciebie to niemożliwe, na pewno ciężko pracujesz i nie masz czasu na forumowanie, czy tak??? Pozdrawiam No, na brak pracy nie narzekam. Trochę podczytuje ale mniej piszę Teraz się decyduje na piec i kominek, bo chcę wybrać odpowiednie kominy I zastanawiam się nad rodzajem gazobetonu na ściany. I kombinuje kasę do czasu otrzymania kredytu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 31.01.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Na GL-a 150 wstępnie zamówiłem 1075 szt bloczków Siporexu 24 cm (zamierzam podwyższyć ścianke kolankową o 1 bloczek) , oraz 1040 bloczków M6 (liczyłem 7 warstw) + na wejście.Tarasy z bloczków na razie nie liczyłemU Ciebie ile wyszło warstw M6 : 6 czy 7.Jeszcze tak z ciekawości ile zużyłeś worków cementu na murowanie ścianek fundamentowych ?Wybacz ,że zadaję tyle pytań ale wolę wiedzieć więcej na początku niż pózniej się zdziwić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 31.01.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 U mnie wyszło 5 warstw bloczków na ścianie fundamentowej.Co do pustaków na ściany to ile Ci wyszło ogółem na cały dom łącznie ze ścianami nośnymi wewnątrz budynku?Co do cementu to nie pamiętam, ale między 10 a 15 worków po 25 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 31.01.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Wyliczyłem sobie na 1075 bloczków BK czyli 153,5 m2 ścian. Mam nadzieję ,że starczy bo wg. projektu jest ok.148 m2 ścian dla GL-a 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.02.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Wiosna idzie, dzikie gęsi wracaja to i ochota do pracy wraca Wybierz się razem z żona na tę siłownię, co to Jej fundujesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 09.02.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Wiosna idzie, dzikie gęsi wracaja to i ochota do pracy wraca Wybierz się razem z żona na tę siłownię, co to Jej fundujesz Pozdrawiam Braza, Ania nie jest moją żoną Na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.02.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Wiosna idzie, dzikie gęsi wracaja to i ochota do pracy wraca Wybierz się razem z żona na tę siłownię, co to Jej fundujesz Pozdrawiam Braza, Ania nie jest moją żoną Na razie Ja tam z Policji Moralnej nie jestem Nie ważne, czy jest, czy nie - budujecie razem to i na siłownię razem pochodźcie, co by kondychę poprawić!! Do tych bloczków się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 09.02.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Co tam ciekawego piszczy w trawie na budowie ? Materiał na ściany już kupiłeś lub zamówiłeś ? Dzisiaj nasz geodeta wstępnie wytyczył naszego GL-a 150 wytyczył na działce . Trochę to trwało - prawie 2 godzinki biegania po działce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 15.02.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Co tam ciekawego piszczy w trawie na budowie ? Materiał na ściany już kupiłeś lub zamówiłeś ? Dzisiaj nasz geodeta wstępnie wytyczył naszego GL-a 150 wytyczył na działce . Trochę to trwało - prawie 2 godzinki biegania po działce . Materiału trochę zamówiłem i przyjedzie dzisiaj. W marcu kupię rury kanalizacyjne, zamówię żwir i ruszam dalej z budową. Luty sobie jeszcze odpuszczę, bo mam sporo innych rzeczy na głowie i nie chcę się znowu zapędzić w podejmowanych pracach, bo to się później odbija na mnie samym Od wczoraj wróciła do mnie zima , więc chyba dobrze, że dam sobie jeszcze na wstrzymanie A kiedy Ty wkleisz jakieś zdjęcia do swojego dziennika? Takie wstępne wytyczenie to ważna rzecz i zdjęcia trzeba wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 15.02.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Mariucha napisał :A kiedy Ty wkleisz jakieś zdjęcia do swojego dziennika? Takie wstępne wytyczenie to ważna rzecz i zdjęcia trzeba wkleić Jak zrobię zdjęcia to wkleję . Masz rację ,że jest to ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 20.02.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Mariucha widzę ,że masz ten sam dylemat co ja : jakie kominy wybrać. Piszesz ,że chcesz kupić 2 kominy Schidla Rondo Plus. Ja się właśnie zastanawiam : Schidla , innej firmy czy mutowany. Do jednego komina nie podłącze raczej 2 urządzeń typu piec i kominek i myślę tak - Piec Gazowy - System , Kominek - ceglany - co o tym myślisz ? A może jednak wspólny ? Hmm dylemat .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 21.02.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Mariucha widzę ,że masz ten sam dylemat co ja : jakie kominy wybrać. Piszesz ,że chcesz kupić 2 kominy Schidla Rondo Plus. Ja się właśnie zastanawiam : Schidla , innej firmy czy mutowany. Do jednego komina nie podłącze raczej 2 urządzeń typu piec i kominek i myślę tak - Piec Gazowy - System , Kominek - ceglany - co o tym myślisz ? A może jednak wspólny ? Hmm dylemat .... Dlaczego nie? Są kominy na przykład dwukanałowe i to może być rozwiązanie. Ja zmieniłem trochę układ pomieszczeń i u mnie kotłownia to pomieszczenie najbliżej garażu. Warto już teraz przemyśleć co się do tych kominów podłączy i jakiej mocy, żeby dobrać odpowiednie przekroje przewodów dymowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 21.02.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Właśnie rozmawiałem wczoraj na temat kominów . Zaproponowali mi Avant Plus + Rondo . Cena za oba wraz z pustakami wentylacyjnymi ponad 7000 zł . Sporo. Zastanawiam się jak rozwiązać ten dylemat : 1 komin systemowy do pieca , ceglany do kominka . Co o tym sądzisz ? Jeszcze muszę podzwonić o ceny innych systemów ale jak sądzę ,cena będzie niewiele niższa . Dodatkowo mam dylemat z piecem . Jak na razie nie mam gazu i myślę o jakimś uniwersalnym kominie węglowo- groszkowo- gazowym. Tylko jaki i jakie średnicy. Właśnie to są moje dylematy ? Może coś możesz poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Marjucha, a może tak dla odmiany jakieś zdjęcia byś zapodał, hęę?? Tylko gadasz i gadasz, jakieś kominy, przekroje BTW, cudny avatar, co to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 22.02.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Marjucha, a może tak dla odmiany jakieś zdjęcia byś zapodał, hęę?? Tylko gadasz i gadasz, jakieś kominy, przekroje BTW, cudny avatar, co to?? A jakie zdjęcia, skoro nic się nie zmieniło? Chyba, że jakieś moje W avatarze zdjęcie, które bardzo mi się spodobało, podczas "łażenia" po necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.02.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Marjucha, a może tak dla odmiany jakieś zdjęcia byś zapodał, hęę?? Tylko gadasz i gadasz, jakieś kominy, przekroje BTW, cudny avatar, co to?? A jakie zdjęcia, skoro nic się nie zmieniło? Chyba, że jakieś moje W avatarze zdjęcie, które bardzo mi się spodobało, podczas "łażenia" po necie Twoje przede wszystkim potem ostatecznie może być budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 22.02.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Marjucha, a może tak dla odmiany jakieś zdjęcia byś zapodał, hęę?? Tylko gadasz i gadasz, jakieś kominy, przekroje BTW, cudny avatar, co to?? A jakie zdjęcia, skoro nic się nie zmieniło? Chyba, że jakieś moje W avatarze zdjęcie, które bardzo mi się spodobało, podczas "łażenia" po necie Twoje przede wszystkim potem ostatecznie może być budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.02.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 no proszę Cię, taki duży chłopiec, żeby się wstydził??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 22.02.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 no proszę Cię, taki duży chłopiec, żeby się wstydził??? No tak już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 29.02.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Co tam ciekawego słychać na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts