Olkalybowa 25.08.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Jakby Ci się chciało to napisz proszę jaki metraż mają poszczególne pomieszczenia, bo nie chce mi sie wchodzić na stronę Atrium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 25.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 ale masz super zieloną brykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 25.08.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Jakby Ci się chciało to napisz proszę jaki metraż mają poszczególne pomieszczenia, bo nie chce mi sie wchodzić na stronę Atrium to ja już sobie zobaczyłam, wkleję dla innych ciekawskich PARTER 1. przedsionek 3,45 2. hall z komunikacją 8,95 3 . pokój 12,60 4 . pokój 8,25 5. łazienka 3,35 6. kuchnia z jadalnią 8,85 7. pokój dzienny 20,40 8. kotłownia 2,95 RAZEM: 68,80 9 . garaż 21,25 PODDASZE 1. hall z komunikacją 4,15 2. pokój 9,65 3. pokój 10,15 4. pokój 11,30 5. łazienka 9,40 6. pom. gospodarcze 8,65 RAZEM: 53,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 25.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 marjucha, mogłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 25.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/c045.gif czekam JUŻ Mówisz,że na Beacie stanęło tak? Bardzo dobry pomysł z przejściem z pomieszczenia nr4 do garażu , nie będziesz musiał zapierniczać na około. Zaciskam kciuki za dalsze pisanie . No dobra stanęło na Ani, ale budować będę Beatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Znalazłam Marjucha, może jakiś odnośniczek, taki tyciu, tyciu Parę pytań: 1. Czy zostawiasz balkon? 2. Jaki wygląd zewnętrzny przewidujesz? Będziesz coś zmieniał? Domek bardzo sie mi podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 25.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Jakby Ci się chciało to napisz proszę jaki metraż mają poszczególne pomieszczenia, bo nie chce mi sie wchodzić na stronę Atrium to ja już sobie zobaczyłam, wkleję dla innych ciekawskich PARTER 1. przedsionek 3,45 2. hall z komunikacją 8,95 3 . pokój 12,60 4 . pokój 8,25 5. łazienka 3,35 6. kuchnia z jadalnią 8,85 7. pokój dzienny 20,40 8. kotłownia 2,95 RAZEM: 68,80 9 . garaż 21,25 PODDASZE 1. hall z komunikacją 4,15 2. pokój 9,65 3. pokój 10,15 4. pokój 11,30 5. łazienka 9,40 6. pom. gospodarcze 8,65 RAZEM: 53,30 Już chciałem to wpisać w dzienniku, ale jak nie to nie A tak naprawdę to dzięki Olka U góry troche więcej bo ścianę kolankową podniosłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 25.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 marjucha, mogłam? Mogłaś, mogłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 25.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 ale mogę wykasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 25.08.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 marjucha, mogłam? Mogłaś, mogłaś. uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 25.08.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Znalazłam Marjucha, może jakiś odnośniczek, taki tyciu, tyciu Parę pytań: 1. Czy zostawiasz balkon? 2. Jaki wygląd zewnętrzny przewidujesz? Będziesz coś zmieniał? Domek bardzo sie mi podoba Balkon zostaje, bo w zasadzie to mi się podoba i pasuje do mojej koncepcji. Wygląd zewnętrzny będzie zbliżony. Dach w kolorze brązowym, a elewacja w jakimś odcieniu bieli, ale bez deski elewacyjnej. P.s. Mi też się podoba, ale zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.08.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 marjucha fajny ten domek ale ja juz o tym przeciez wiedzialam a jak wyglada u ciebie sprawa ze stronami swiata ? p.s. co wy se tak slodzicie ? he ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 25.08.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 marjucha fajny ten domek ale ja juz o tym przeciez wiedzialam a jak wyglada u ciebie sprawa ze stronami swiata ? p.s. co wy se tak slodzicie ? he ? Słodzimy bo się lubimy Wejście od zachodu, taras od południa, garaż od północy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 26.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Marijucha powodzenia, u nas tez było mokro a mamy....piwnice pod całym domem ale musielismu zrobic podwójny drenaż wokół domu. Opłacało sie, sasiedzi co roku wybieraja wode a u nas suchutko ale jak chcesz szczegóły to muszę z meżem pogadać. Tez troche robilismy sami i mimo że juz mieszkamy ponad 2 lata to mamy nieskończone poddasze, ale zawsze jesteśmy u siebie i nie musimy wynajmować Jeszcze raz powodzenia, a domek fajniutki i nawet podobny do naszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.08.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Dzięki Ullerowa. Jak będę robił wymianę gruntu to ławy będę się znajdowały 60cm poniżej istniejącego górnego poziomu działki, a jednocześnie powyżej wód gruntowych. Ściana fundamentowa podniesiona około 70 cm powyżej poziomu działki i po zakończeniu stanu zero, planowanego w tym roku, wszystko zostanie obsypane ziemią, aby ława była poniżej poziomu przemarzania. Rury drenażowej nie mam gdzie odprowadzić, więc drenaż odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.08.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Budynek gospodarczy super . W samodzielnym budowaniu jest fajne to,że jak coś spartolisz np. trochę krzywo położysz płytki to i tak jesteś z siebie zadowolony bo jak na pierwszy raz wyszło całkiem nieźle. Zupełnie inne ma się odczucia jak zlecasz komuś ich położenie i ten ktoś położy je krzywo. Wściekasz sie,że jest nie tak jak sobie wymarzyłeś i że jeszcze za to zapłaciłeś . Co za Olka? Znam ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.08.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Budynek gospodarczy super . W samodzielnym budowaniu jest fajne to,że jak coś spartolisz np. trochę krzywo położysz płytki to i tak jesteś z siebie zadowolony bo jak na pierwszy raz wyszło całkiem nieźle. Zupełnie inne ma się odczucia jak zlecasz komuś ich położenie i ten ktoś położy je krzywo. Wściekasz sie,że jest nie tak jak sobie wymarzyłeś i że jeszcze za to zapłaciłeś . Co za Olka? Znam ją? Oj znasz To samodzielne budowanie ma przynieść duże zmęczenie i jeszcze większe zadowolenie. Jedna rzecz mi nie daje spokoju. W przyszłym roku chcę uruchomić redyt i zastanawiam się czy bank nie wyznaczy mi jakiegoś krótiego czasu na zakończenie budowy? Jak to u Was było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.08.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Bank pytał nas o harmonogram prac. Musieliśmy podać przybliżony okres (miesiąc) wykonania poszczególnych etapów, aby móc rozliczać się w terminie z transzy. To my określaliśmy na kiedy planujemy zakończenie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.08.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Bank pytał nas o harmonogram prac. Musieliśmy podać przybliżony okres (miesiąc) wykonania poszczególnych etapów, aby móc rozliczać się w terminie z transzy. To my określaliśmy na kiedy planujemy zakończenie budowy. To super. A od którego momentu każą płacić raty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 26.08.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Nie pamiętam od kiedy spłacaliśmy kredyt albo od momentu zakończenia budowy, albo od momentu wypłaty ostatniej transzy. Dobrze pamiętam jednak to,że pierwsze pół roku spłacaliśmy same odsetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts