marjucha 24.09.2008 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Pozdrówka zostawiam i wyrazy uznania - jak zwykle. Dziękuję i odpozdrófkuje(albo jakoś tak) Zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.09.2008 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Dzidek!!! Sorki za ten tytuł, a Ty wiesz jakie są Twoje parametry? P.S. Gratulki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.09.2008 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 później zacząłem robic narożniki zbrojenia(wiązałem dodatkowe, wygięte pod kątem 90o pręty fi 10), żeby zachowac ciągłoś zbrojenia. Dzisiaj dalej będę to robił, a jak starczy czasu to zacznę szalunek balkonu. To , ze trzeba robic na zaklad pewnie wiesz . Mam nadzieje , ze tez zaginales koncowki ,robiac tzw. fajki /w Twojej okolicy moze sie to inaczej nazywac/ .Chodzi mi o wygiecie preta o 180stopni. W tych miejscach , ktore teraz robisz to dosc wazne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.09.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 później zacząłem robic narożniki zbrojenia(wiązałem dodatkowe, wygięte pod kątem 90o pręty fi 10), żeby zachowac ciągłoś zbrojenia. Dzisiaj dalej będę to robił, a jak starczy czasu to zacznę szalunek balkonu. To , ze trzeba robic na zaklad pewnie wiesz . Mam nadzieje , ze tez zaginales koncowki ,robiac tzw. fajki /w Twojej okolicy moze sie to inaczej nazywac/ .Chodzi mi o wygiecie preta o 180stopni. W tych miejscach , ktore teraz robisz to dosc wazne . Chodzi Ci o narożniki zbrojenia? Robiłem na zakład, a dwie przecinające się belki zbrojeniowe łączę dodatkowo prętem zbrojeniowym fi 10, wygiętym pod kątem 90stopni i zachodzącym na każdą z belek na długości 1m. Tak kiedyś przykazał Kierownik Budowy i tak robię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.09.2008 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Chodzi Ci o narożniki zbrojenia? Robiłem na zakład, a dwie przecinające się belki zbrojeniowe łączę dodatkowo prętem zbrojeniowym fi 10, wygiętym pod kątem 90stopni i zachodzącym na każdą z belek na długości 1m. Tak kiedyś przykazał Kierownik Budowy i tak robię. Pozdrawiam I na tym 1metrowym zaginalismy koncowki w haczyki ,zeby sie nie rozjechalo w razie czego . Nie wiem w razie czego , ale gielam bo Stary kazal Z tym , ze u nas bylo ogolnie troche inaczej , bo my z 12 metrowych robilismy giecia na katy i laczenia z zakladem wypadaly zwykle nie na rogu , a gdzies dalej . Znaczy w naroznikach laczen nie mamy. Mamy taki slup z dziurami przy drodze i tam gielismy te dwunastki. Nasz kierbud mowil , ze tak ladnie nie widzial u nikogo wygetego i pytal jak nam sie to udalo. Domyslasz sie jak sie gnie 12 metrowy fi 12 ? Wygladalo to smiesznie , bo moj Stary gial a ja z koncowka tego bieglam po krzakach ,sila dosc duza byla , malo sie nie zabilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.09.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 To teraz sobie wyobraź jak lata mój brat, gdy wyginamy pręt fi16 pod żebra rozdzielcze I to nie w połowie pręta, ale tak, aby końcówki miały około 14 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.09.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Gięcie prętów... Rany, to aby na pewno forum budowlane... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.09.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Gięcie prętów... Rany, to aby na pewno forum budowlane... Pozdrowionka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.10.2008 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Te komentarze to jakby zaginely calkiem. Jaki masz rozstaw pomiedzy kolumnami ? Te szalunki w takim miejscu to jakby w powietrzu wisza . My calkiem zdrowo zesmy stempli nastawiali . Zalewj szybko jak sie da ,no to sam Wiesz akurat , bo pogoda calkiem do .upy Trzymam kciuki , kolejy duzy etap bedziesz mial za soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 01.10.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Te komentarze to jakby zaginely calkiem. Jaki masz rozstaw pomiedzy kolumnami ? Te szalunki w takim miejscu to jakby w powietrzu wisza . My calkiem zdrowo zesmy stempli nastawiali . Zalewj szybko jak sie da ,no to sam Wiesz akurat , bo pogoda calkiem do .upy Trzymam kciuki , kolejy duzy etap bedziesz mial za soba Przecież nie będę sztucznie reaktywował kometarzy U mnie rozstaw pomiędzy kolumnami to 250cm pomiędzy nimi i 130cm od ściany. Staram się jak mogę, żeby zakończyć strop jak najszybciej i przyszły tydzień to ostateczny termin, jeśli do soboty się nie uda, a pewnie się nie uda . Poza tym w weekend i tak pracuję Wczoraj odbyłem też rozmowę w sprawie więźby i termin oczekiwania to max. tydzień, więc nie byłoby źle, gdybym się wziął do pracy zrobił co do mnie należy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.10.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Przylazłam oblookać, co się dzieje Jeśli będzie to dla Ciebie jakimś pocieszeniem, to powiem, że nie jesteś egzemplarzem pojedynczym w ślimaczym tempie załatwiania co poniektórych spraw. Idę z Tobą rąsia w rąsię, podoba Ci się taki układ??? Bo mi tak, zawszeć to w miłym towarzystwie łatwiej pewne rzeczy znieść, co nie Pozdrawiam i miłego ładowania baterii, był już na to czas najwyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 03.10.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 No to mam towarzystwo w moim powolniactwie Braza,był nawet pomysł, coby się na wypoczynek do Koszalina udać i przy okazji wziąć u Ciebie małą lekcję jazdy konnej . Wyjeżdżamy w poniedziałek a wracamy w środę. Niby trzy dni, ale zawsze coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A gdzie lecicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 03.10.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A gdzie lecicie ? Wylądujemy u babci pomiędzy Bytowem i Chojnicami. To będzie nasza baza wypadowa, a potem zdecydujemy gdzie będziemy się kręcić Ja nastawiam się na grzybki bo tam ich dużo, a ja lubię las i spacery po nim. Kwestia na co nastawia się Ania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2008 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Kwestia na co nastawia się Ania Skoro sie tak zaczerwieniles to chyba pomyslales o tym samym co ja Na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 03.10.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Kwestia na co nastawia się Ania Skoro sie tak zaczerwieniles to chyba pomyslales o tym samym co ja Na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.10.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Nie rozumiem skąd ten czas przeszły w Twojej wypowiedzi A na co stawia Ania to ja mam jednoznaczne skojarzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 03.10.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Nie rozumiem skąd ten czas przeszły w Twojej wypowiedzi A na co stawia Ania to ja mam jednoznaczne skojarzenie Gdzie ten czas przyszły? Ania uwielbia kręgle, a w Chojnicach jest bardzo tani tor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.10.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 No jak gdzie czas przeszły "Był nawet pomysł ..." to chyba właśnie czas przeszły, no nie???? Co tam Panie u Beaty słychać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 09.10.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 No jak gdzie czas przeszły "Był nawet pomysł ..." to chyba właśnie czas przeszły, no nie???? Co tam Panie u Beaty słychać???? Beata stoi tak jak stała. W sobotę dostanie strop w prezencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts