Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze dla Marjuchy:)

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

później zacząłem robic narożniki zbrojenia(wiązałem dodatkowe, wygięte pod kątem 90o pręty fi 10), żeby zachowac ciągłoś zbrojenia.

Dzisiaj dalej będę to robił, a jak starczy czasu to zacznę szalunek balkonu.

To , ze trzeba robic na zaklad pewnie wiesz .

Mam nadzieje , ze tez zaginales koncowki ,robiac tzw. fajki /w Twojej okolicy moze sie to inaczej nazywac/ .Chodzi mi o wygiecie preta o 180stopni.

W tych miejscach , ktore teraz robisz to dosc wazne .

później zacząłem robic narożniki zbrojenia(wiązałem dodatkowe, wygięte pod kątem 90o pręty fi 10), żeby zachowac ciągłoś zbrojenia.

Dzisiaj dalej będę to robił, a jak starczy czasu to zacznę szalunek balkonu.

To , ze trzeba robic na zaklad pewnie wiesz .

Mam nadzieje , ze tez zaginales koncowki ,robiac tzw. fajki /w Twojej okolicy moze sie to inaczej nazywac/ .Chodzi mi o wygiecie preta o 180stopni.

W tych miejscach , ktore teraz robisz to dosc wazne .

Chodzi Ci o narożniki zbrojenia?

Robiłem na zakład, a dwie przecinające się belki zbrojeniowe łączę dodatkowo prętem zbrojeniowym fi 10, wygiętym pod kątem 90stopni i zachodzącym na każdą z belek na długości 1m.

Tak kiedyś przykazał Kierownik Budowy i tak robię.

Pozdrawiam :D

Chodzi Ci o narożniki zbrojenia?

Robiłem na zakład, a dwie przecinające się belki zbrojeniowe łączę dodatkowo prętem zbrojeniowym fi 10, wygiętym pod kątem 90stopni i zachodzącym na każdą z belek na długości 1m.

Tak kiedyś przykazał Kierownik Budowy i tak robię.

I na tym 1metrowym zaginalismy koncowki w haczyki ,zeby sie nie rozjechalo w razie czego .

Nie wiem w razie czego , ale gielam bo Stary kazal :D

Z tym , ze u nas bylo ogolnie troche inaczej , bo my z 12 metrowych robilismy giecia na katy i laczenia z zakladem wypadaly zwykle nie na rogu , a gdzies dalej . Znaczy w naroznikach laczen nie mamy.

Mamy taki slup z dziurami przy drodze i tam gielismy te dwunastki.

Nasz kierbud mowil , ze tak ladnie nie widzial u nikogo wygetego i pytal jak nam sie to udalo.

Domyslasz sie jak sie gnie 12 metrowy fi 12 ? :D Wygladalo to smiesznie , bo moj Stary gial a ja z koncowka tego bieglam po krzakach :lol: ,sila dosc duza byla , malo sie nie zabilam :lol:

Te komentarze to jakby zaginely calkiem.

Jaki masz rozstaw pomiedzy kolumnami ?

Te szalunki w takim miejscu to jakby w powietrzu wisza .

My calkiem zdrowo zesmy stempli nastawiali .

Zalewj szybko jak sie da ,no to sam Wiesz akurat , bo pogoda calkiem do .upy

Trzymam kciuki , kolejy duzy etap bedziesz mial za soba :D

Te komentarze to jakby zaginely calkiem.

Jaki masz rozstaw pomiedzy kolumnami ?

Te szalunki w takim miejscu to jakby w powietrzu wisza .

My calkiem zdrowo zesmy stempli nastawiali .

Zalewj szybko jak sie da ,no to sam Wiesz akurat , bo pogoda calkiem do .upy

Trzymam kciuki , kolejy duzy etap bedziesz mial za soba :D

Przecież nie będę sztucznie reaktywował kometarzy :roll:

U mnie rozstaw pomiędzy kolumnami to 250cm pomiędzy nimi i 130cm od ściany.

Staram się jak mogę, żeby zakończyć strop jak najszybciej i przyszły tydzień to ostateczny termin, jeśli do soboty się nie uda, a pewnie się nie uda :roll: .

Poza tym w weekend i tak pracuję :roll:

Wczoraj odbyłem też rozmowę w sprawie więźby i termin oczekiwania to max. tydzień, więc nie byłoby źle, gdybym się wziął do pracy zrobił co do mnie należy :roll:

Przylazłam oblookać, co się dzieje :D Jeśli będzie to dla Ciebie jakimś pocieszeniem, to powiem, że nie jesteś egzemplarzem pojedynczym w ślimaczym tempie załatwiania co poniektórych spraw. Idę z Tobą rąsia w rąsię, podoba Ci się taki układ??? :D Bo mi tak, zawszeć to w miłym towarzystwie łatwiej pewne rzeczy znieść, co nie :D

Pozdrawiam i miłego ładowania baterii, był już na to czas najwyższy