Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze dla Marjuchy:)

rrmi

Recommended Posts

Witam.

U Was też widać postępy, bo podglądałem ostatnio.

Jest trochę zabawy z szalunkiem do tych schodów i bardzo się cieszę, że nie robiłem tego sam.

Od poniedziałku wchodzą cieśle i będzie w końcu upragniony dach.

Potem odrobinę wrzucę na luz, bo muszę trochę się przeorganizować i złapać drugi oddech.

Pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Jest trochę zabawy z szalunkiem do tych schodów i bardzo się cieszę, że nie robiłem tego sam.

Potem odrobinę wrzucę na luz, bo muszę trochę się przeorganizować i złapać drugi oddech.

O, i z tym wrzucaniem na luz to dobrze gadasz. Trzeba od czasu do czasu odpocząć, bo inaczej człowiek nie nadaje się do przebywania między ludźmi. :wink: Oczywiście, mówię o sobie :oops: , u Ciebie pewnie tak nie jest. :wink:

Witam.

O, i z tym wrzucaniem na luz to dobrze gadasz. Trzeba od czasu do czasu odpocząć, bo inaczej człowiek nie nadaje się do przebywania między ludźmi. :wink: Oczywiście, mówię o sobie :oops: , u Ciebie pewnie tak nie jest. :wink:

Ależ skąd :oops: :lol: :lol: :lol:

Marjuszek, skręciło się????

:roll: :o

Przepraszam!!!!!! Poplątało mi się ze skręcającymi się meblami Kasi, miałam jakiś mało inteligennty dzień i coś mi się ubzdrzyło, że to Ty meble kupiłeś. Zanim się zastanowiłam, to walnęłam wielkiego postowego babola u Ciebie :oops: Prosze o wybaczenie :oops:

I miłego popołudnia :D

Dzień dobry. :D

Cieśle, tak jak pisałem w dzienniku wchodzą jednak od jutra a dzisiaj działają jeszcze w tartaku (kończą struganie końcówek krokwi i murłat).

Przed chwilką upewniałem się jeszcze czy na pewno będą i uzyskałem odpowiedź twierdzącą :D ,

Pożyjemy zobaczymy :wink: .

Wczoraj daliśmy też okna do wyceny i teraz pozostaje czeka na odpowiedź :wink: .

Wiwat Cieśle!!!! Marjuszek, ale jak juz zakończą robotę, to Ty opis z pokazem zrób, a nie tylko sam opis... :wink:

Za szybko robi się ciemno na zdjęcia, ale może jak ładnie poprosisz to wyjmę lampę błyskową :wink:

Dzisiaj dzwonił ich majster i przepraszał, że zawraca głowę, bo wziął z domu nie ten rysunek i nie ma rozstawu krokwi.

Ucieszył się jak podałem mu przez telefon i mógł zabrać się za dalszą pracę.

Sam jestem ciekawy ile zrobią :wink:

Marjuszek

Dam na tace za pogode .Trzymam bardzo mocno kciukasy , zeby jak najszyciej sie uwineli.

Pogoda u mnie typowa jak na tą porę roku.

Wieje i pada, ale cieśle dzielnie pracują :D

Dzisiaj jeszcze ich nie ma, ale już jadą bo dzwonili.

Pytali się czy u mnie dużo śniegu, bo u nich za Kartuzami podobno całkiem sporo napadało :wink:

Poza tym byli w Tartaku po brakujące elementy więźby.

Dzisiaj powinna stanąć reszta konstrukcji i wtedy zaczną mocować jętki.

Podoba mi się ich praca, a wczorajsza wizyta kierownika budowy potwierdziła moją opinię :wink:

Ja poczekam na poprawę pogodę z wyciągnięciem szczytów, bo znowu mam :evil: :evil: :evil: pilną pracę dodatkową.

Na szczęście pogoda nieciekawa więc nie jest mi aż tak bardzo żal :roll:

Poza tym muszę dzisiaj pojechać do hurtowni po parę rzeczy, bo zabrakło okuć, trzeba zamówić klinkier na kominy i kupić płaskownik na stężenie wiatrowe.

Pozdrawiam serdecznie :D