Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze dla Marjuchy:)

rrmi

Recommended Posts

No Marjucha :D Budynek "warsztatowo-opałowy" rewelka. Podziwiam szczerze.

A propos rat kredytu: wiem że w Millenium płacisz całość raty dopiero po wypłaceniu ostatniej transzy. Do tej pory tylko odsetki. I tak jest chyba w większości banków, jeśli nie we wszystkich. Na skończenie budowy bedziesz miał prawdopodobnie 1,5 roku, ale (też w Millenium, bo tam pytaliśmy) jest możliwość przesunięcia tego terminu o 2-3 miesiące.

Pozdrówka :D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no wiec zaczne od tego ze wasza "Beata" to nic innego jak Jutrzenka (GL150) z tej samej pracowni wzbogacona o garaż. Buduje dokładnie coś takiego i jestem na etapie tynkowania. Bardzo przyjemny domek. Jakbys chciał zdjecie to mozna znalezc tu: http://www.sokolnictwo.pl/18.jpg

Ja zmian zadnych nie wprowadzalem - jedynie strop monolityczny zamiast gestozebrowego przez co pare metrow doszlo na poddaszu.

no wiec zaczne od tego ze wasza "Beata" to nic innego jak Jutrzenka (GL150) z tej samej pracowni wzbogacona o garaż. Buduje dokładnie coś takiego i jestem na etapie tynkowania. Bardzo przyjemny domek. Jakbys chciał zdjecie to mozna znalezc tu: http://www.sokolnictwo.pl/18.jpg

Ja zmian zadnych nie wprowadzalem - jedynie strop monolityczny zamiast gestozebrowego przez co pare metrow doszlo na poddaszu.

Witam.

Dokładnie tak. To Jutrzenka z garażem.

Też chciałem budować Jutrzenkę, ale znalazłem Beatę, a chciałem garaż i to przesądziło.

Strop też będę zmieniał na monolityczny. O innych zmianach już pisałem w dzienniku.

Jak możesz to napisz o wrażeniach z wielkości salonu.

Nie jest za mały?

Tego sie trochę obawiam.

Pozdrawiam i częściej zapraszam :wink:

Witam.

Też chciałem budować Jutrzenkę, ale znalazłem Beatę, a chciałem garaż i to przesądziło.

Strop też będę zmieniał na monolityczny. O innych zmianach już pisałem w dzienniku.

Nie jest za mały?

Tego sie trochę obawiam.

A dziękuję i na pewno skorzystam. Co do salonu to nie wydaje mi się mały - właśnie taki optymalny. Nadal nie rozumiem ludzi stawiających landary po 200+ metrów. Zreszta jakbyś był w okolicach krakowa to zapraszam na oglądanie na własne oczy. Miło w końcu spotkać kogoś na forum kto buduje ten sam projekt. U nas garaż to będzie osobny budynek.

również pozdrawiam

Zapomniałem napisać, że wczoraj jednak się zmobilizowałem :wink:

Możesz być z siebie dumny :wink: A efekty tej mobilizacji?

No jestem i dlatego się chwalę, bo bardzo mi się nie chciało z Nim spotykać. :roll:

Efekt jest taki, że zostawiłem u Niego dwie kartki z poprawkami projektu,które nie miały pieczątek Starostwa, żeby zrobił na nich adnotację, że wprowadzone zmiany są nieistotne.

Strzeżonego Pan Bóg strzyże :wink:

Skąd mam wiedzieć czy za dwa lata nie będzie próbował odwrócić kota ogonem :roll:

Witam.

Nie jest za mały?

Tego sie trochę obawiam.

A dziękuję i na pewno skorzystam. Co do salonu to nie wydaje mi się mały - właśnie taki optymalny. Nadal nie rozumiem ludzi stawiających landary po 200+ metrów. Zreszta jakbyś był w okolicach krakowa to zapraszam na oglądanie na własne oczy. Miło w końcu spotkać kogoś na forum kto buduje ten sam projekt. U nas garaż to będzie osobny budynek.

również pozdrawiam

Ja też nie chciałem budować czegoś większego.

Przyczyna prozaiczna - nie stać mnie :wink: .

Fajnie, że salon nie wydaje się być za mały.

Pozdrawiam.

marjucha pewni eże uda Ci sie zbudować, skoro Olkalybowa podołała :wink: :lol: :lol: :lol:

Mocno trzymam kciuki i ......do roboty :wink:

Witam Żabciu :wink:

Też wychodzę z tego założenia, tylko za Nią cała robotę odwalił mąż, a nie wiem czy ja będę potrafił tak niecnie wykorzystać Anię i zagonić Ją do roboty :roll:

No co? Sam mam robić :lol: :lol: :lol:

marjucha pewni eże uda Ci sie zbudować, skoro Olkalybowa podołała :wink: :lol: :lol: :lol:

Też wychodzę z tego założenia, tylko za Nią cała robotę odwalił mąż, a nie wiem czy ja będę potrafił tak niecnie wykorzystać Anię i zagonić Ją do roboty :roll:

ciekawe co powie Ola jak to przeczyta :o :wink: :lol:

ciekawe co powie Ola jak to przeczyta :o :wink: :lol:

Jak to co?

Strzeli focha, ale żart zrozumie, bo to inteligentna babka :wink:

No nie Olka :lol: :lol: :lol:

Sie czepiacie tej biednej Olki.

Wiecie ile kobieta musi sie nagadac w tej mobilizacji Meza?

To nie jest wcale takie latwe.

MarjuchaJak bedziesz krecil zbrojenie to pomysl sobie , wtedy kiedy bedzie Ci bardzo ciezko juz i nie bedziesz czul rak , ze ja , taka tam jedna kobiecina sama skrecilam zbrojenie na lawy o dlugosci ...ok 150 mb.

Troche mi ktos ta chwilami pomagal , ale nie za duzo , bo bylo innych robot tyle , ze szok :o

No!!

Mam nadzieje , ze jestes zmobilizowany :D

Pozniej jak juz bedziesz krecil na wience to bulka z maslem :roll:

Pamietaj , zeby zorganizowac sobie jakis blat do tego krecenia , bo ja nie mialam jak krecilam na lawy i pozniej 2 dni nie moglam sie odprostowac.

Na wience juz mi Majster zorganizowal prawdziwy warsztat pracy :wink:

Do krecenia uzywalam gwozdzia 5 takiego wygietego , bardzo dobr patent.

Bardziej mi pasowal niz taki cos do tego przeznaczony (nie pamietam jak sie toto nazywa) :D

Zdjecie zbrojenia do oceny poprosze.

I nie bierz ekipy , jak masz czas to poradzisz sobie na pewno , to praca prosta jak budowa cepa .

Z tą Olka to nie tak, że się czepiam,ale fajnie się podroczyć :lol: :lol: :lol: .

W tym roku nie mam zamiaru brać jakiejkolwiek ekipy, Chcę wszystko zrobić we własnym zakresie licząc na siebie i pomoc przyjaciół.

Nawet wymianę gruntu chce zrobić sam.

No, chyba pójdę na łatwiznę i wezmę koparkę do wykopania tego dołu na dwa metry :lol: :lol: .

Pierwsza ekipa na budowie ma być dopiero do postawienia więźby dachowej.

Zbrojenie oczywiście wkleję do oceny, Szefowo :wink:

Mam nadzieję że sobie poradzę.

A tak poza tym to witam założycielkę moich komentarzy :wink:

Widze , ze planujesz dokladnie tak jak my ,z tym , ze u nas problem z pomoca przyjaciol byl , bo wiekszosc zostala w Stanach , wiec robilismy wszystko sami z wyjatkiem wiezby wlasnie.

Z tutejszych znajomych raczej wszyscy watpili w to ,ze nam sie uda :D

Dasz rade ,postawiles ten maly budynek to postawisz i dom.

To tak samo sie robi :D , z tym , ze dom wiekszy jest.

Masz prosta bryle , szybko pojdzie .

Bede trzymala kciuki.

marjucha http://www.cosgan.de/images/midi/boese/a035.gif

i nie całą nie całą :evil: tutaj spis co należy do mnie:

- przecieranie ścian papierem ściernym;

- gruntowanie ścian,sufitów i pogłog w całym domu;

- malowanie ścian i sufitów w całym domu;

- fugowanie w całym domu;

- impregnacja sztachet na płot;

-impregnacja desek na podbitkę;

- odchwaszczanie;

- wybieranie kamieni;

-sianie trawy;

-zakładanie skalniaka

- w między czasie sprzątanie, gotowanie, opieka nad dzieckiem

:evil:

i śmiesz mówić, że wszystko Paweł zrobił :roll: może podrocz się z kimś innym :-? :x