stukpuk 16.12.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 stuku, mam nadzieję, że między sernikiem, a blachą jest pergamin - inaczej nieciekawy, metaliczny posmak gwarantowany Cos mi sie wydaje, ze jednak nie ma . .......no nie ma............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.12.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 stuku, mam nadzieję, że między sernikiem, a blachą jest pergamin - inaczej nieciekawy, metaliczny posmak gwarantowany Cos mi sie wydaje, ze jednak nie ma . .......no nie ma............... Jak juz sie zetnie to zdejmij tortownice wlacznie ze spodem. Mi tez nieraz sie zapomina o pergaminie ale jakos zyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.12.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 zabrakło izolacji przeciwżelazowej ? :) I tak będzie mniameczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.12.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 stuku, mam nadzieję, że między sernikiem, a blachą jest pergamin - inaczej nieciekawy, metaliczny posmak gwarantowany Cos mi sie wydaje, ze jednak nie ma . .......no nie ma............... Jak juz sie zetnie to zdejmij tortownice wlacznie ze spodem. Mi tez nieraz sie zapomina o pergaminie ale jakos zyjemy Łatwo powiedzieć "zdjąć" tortownica zabytek , dawno nie otwierana więc jak szarpłem za ten zamek to się urwał Ale obkroiłem go dookoło i wyszedł Tylko na środku się troche przyczepił, ale żonie powiedziałem, że tak mam być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.12.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Fotki, fotki!!!!!!Ale mi slinka cieknie na ten serniczek, tez mam fajny przepis na taki o smaku cytrynowym i chyba zrobie na sobote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.12.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Oto stuknięty sernik http://images48.fotosik.pl/40/22b94c9481829d08.jpg I jego pierwsza śmiertelna ofiara........... http://images32.fotosik.pl/419/7e5ad83a2af56007.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 16.12.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 typowo męskie zestawienie kolorów w tym serniku ale GRATULUJĘ ciekawe jak smakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.12.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 typowo męskie zestawienie kolorów w tym serniku ale GRATULUJĘ ciekawe jak smakuje? O co chodzi z tymi kolorami? A smakuje wybornie (żona zna się na sernikach) i pochwałom nie było końca I udowodniłem ,że równie dobrze mieszam mikserem jak i betoniarką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.12.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Wyglada pieknie (kolorystycznie wszystko zgrane) i apetycznie! I pewnie wspaniale smakuje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.12.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Oto stuknięty sernik http://images48.fotosik.pl/40/22b94c9481829d08.jpg I jego pierwsza śmiertelna ofiara........... http://images32.fotosik.pl/419/7e5ad83a2af56007.jpg A co to dzisiaj za swieto masz, ze w srodku tygodnia serniczek robiles????? Przyznaj sie bez bicia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.12.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Oto stuknięty sernik http://images48.fotosik.pl/40/22b94c9481829d08.jpg I jego pierwsza śmiertelna ofiara........... http://images32.fotosik.pl/419/7e5ad83a2af56007.jpg A co to dzisiaj za swieto masz, ze w srodku tygodnia serniczek robiles????? Przyznaj sie bez bicia . Z nudów. Człowiek siedzi to sobie szuka zajęcia żeby żonie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.12.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Stukpuk fajnie ma ta Twoja Zona . Moj maz to do ciast reki nie przylozy ale za to gotuje od czasu do czasu (jak skonczy nieraz szybciej prace) i to jak gotuje........ jak juz cos robi to jest to pyszne ale kilka godzin potrafi sie bawic z jednym daniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 16.12.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Pierwsze ciasto w życiu "stuknięta wizja sernika na zimno" O przepis pytajcie Ilone Teraz czekam aż galaretka zamarźnie i atakuje pierwszy kawałek. http://images31.fotosik.pl/420/385dac24b81063a2.jpg Jak nie pojawie się do wieczora to prosze wyrzucić resszte dla bezpieczeństwa Proszę o przepis, wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.12.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Pierwsze ciasto w życiu "stuknięta wizja sernika na zimno" O przepis pytajcie Ilone Teraz czekam aż galaretka zamarźnie i atakuje pierwszy kawałek. http://images31.fotosik.pl/420/385dac24b81063a2.jpg Jak nie pojawie się do wieczora to prosze wyrzucić resszte dla bezpieczeństwa Proszę o przepis, wygląda super O przepis to musisz pytać Ilony 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.12.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Przepis jest podobno na 1 lub 2 stronie Ja osobiście nie podaje bo mogę pomylić składniki i może komuś zaszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 16.12.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Przepis jest podobno na 1 lub 2 stronie Ja osobiście nie podaje bo mogę pomylić składniki i może komuś zaszkodzić chyba jestem ślepa bo nie znalazłam tego przepisu, Ilona podaj jeszcze raz "please" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 18.12.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 przepisu na sernik na zimno ktoś szukał, podaję najlepsze, najłatwiejsze ciasto na świecie. I nie jest tuczące potrzebne składniki: biszkopt lub małe okrągłe biszkopciki (ja wybieram ten drugi wariant), jogurt śmietankowo-waniliowy Campina (w kartonie 1 l) jest słodki nie potrzeba do niego cukru, płatki migdałowe, owoce np. mandarynki, brzoskwinie z puszki zimą a latem co sie komu podoba mogą być wiśnie, maliny (pychota) porzeczki itd, galaretki smak według uznania ilość według miary naczynia w którym robi się ciasto, żelatyna wykonanie: upiec biszkopt i wystudzony podrzeć na małe kawałki lub też paczkę biszkopcików wrzucić do wysmarowanej masełkiem tortownicy (wysmarować w celu uszczelnienia) jogurt Campiny wstawić wraz z pudełkiem do ciepłej wody tak żeby miał temperaturę pokojową rozpuścić około 3 łyżeczek (można dać 4) żelatyny w gorącej wodzie dobrze wymieszać i ostudzić ale tak żeby miała płynna konsystencję do miski wylać jogurt dodać żelatynę energicznie mieszając całość (należy zbliżyć się ideału polegającego na tym ze żelatyna nie jest cieplejsza od jogurtu. jeśli tak będzie żelatyna natychmiast się ścina i powstają grudki) całość wlać na biszkopt lub biszkopty w tortownicy, można lekko przemieszać tak żeby masa rozprowadziła się równo po naczyniu i tu można zrobić wariację na temat do takiej masy można dać pokrojoną w kostkę galaretkę, lub owocki. co kto chce, może zostać sam jogurt i biszkopt można to wszystko po wierzchu posypać płatkami migdałowymi ja osobiści uwielbiam, rodzina nie twierdząc że są za twarde i to do lodówki do stężenia ale nie musi być sztywne jak masa jogurtowa lekko stężeje układamy na wierzchu owoce, jeszcze na 5 minut wstawiamy do lodówki a potem wylewamy galaretki. ja uzależniam ilość galaretek od miejsca w naczyniu, czasem są to dwie czasem trzy wylewne oczywiście etapami, jedna stygnie i dopiero na to następna warstwa. ciasto pycha , lekkie słodkie ale nie za słodkie i takie odświeżające. SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.12.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Musi być prosty jeżeli ja sobie z nim poradziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 19.12.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Anula 74 , dzięki za przepis , ja swój robię podobnie tylko zamiast jogurtu kupuję 2 serki campiny waniliowe te po 400 g, do tego galaretka cytrynowa rozpuszczona w małej ilości wody, na górę galaretka truskawkowa i owoce.jako biszkopt stosuję biszkopciki zmoczone w mleku lub delicje.Tez pycha, zawsze wychodzi i lekkie ciasto. ale tu chodziło mi o tą kakaową masę. Pozdrawiam, idę robić "murzynka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.12.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 dzisiaj przy obiedzie zrobiłam ciasteczka orzechowe -przepis prosty a ciasteczka pyszne http://images34.fotosik.pl/421/7ea9035dc6027cecmed.jpg Przepis: 10 dkg zmielonych orzechów 10 dkg cukru pudru 4 żółtka 1 margaryna 1/2 kg mąki pszennej Zagniesc ciasto - odrywalam po kawałku -ręką na blacie robiłam placki( 0,5 cm) z ktorych wykrawalam ciasteczka ..piekłam ok 18 min w 200 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.