stukpuk 08.01.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Poproszę o przepis A masz ukończone 18 lat? Dziękuję Ci za komplement Mam ukończone i to ponad dwukrotnie No to tak doświadczonej kobiecie nie musze podawać przepisu na takie wypieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.01.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Poproszę o przepis A masz ukończone 18 lat? Dziękuję Ci za komplement Mam ukończone i to ponad dwukrotnie No to tak doświadczonej kobiecie nie musze podawać przepisu na takie wypieki Nigdy jeszcze tego nie wypiekałam i nie wiem jak to odjąć od całości, żeby włożyć do piekarnika, no i nie wiem czym odbarwić A, i w jakiej temperarurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.01.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 A ja upieklam po Nowym Roku ciasteczka "Caluski Pani Darling" z ksiazki M. Musierowicz o tym samym tytule - sa super pyszne Przepis: - rozpuscic 75g gorzkiej czekolady i odstawic do wystygniecia - pol kostki masla lub margaryny ubic na puszysto z jednym jajkiem i pol szklanki cukru - wlac czekolade - dodac szklanke maki i pol lyzeczki proszku do pieczenia - wymieszac, przelozyc na stolnice i wyrobic na zwarte gladkie ciasto - wlozyc w folie i na godzine wstawic do lodowki - po godzinie wyjac, rozwalkowywac i wycinac rozne ciasteczka - piec w temp. ok. 120 stopni ok. 15-20 minut Sa bardzo kruche, ale i bardzo smaczne - na jednym sie nie konczy Mala poprawka - maki powinny byc 2 szklanki i szczypte soli dodac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.01.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Poproszę o przepis A masz ukończone 18 lat? Dziękuję Ci za komplement Mam ukończone i to ponad dwukrotnie No to tak doświadczonej kobiecie nie musze podawać przepisu na takie wypieki Nigdy jeszcze tego nie wypiekałam i nie wiem jak to odjąć od całości, żeby włożyć do piekarnika, no i nie wiem czym odbarwić A, i w jakiej temperarurze Najlepsza temperatura to chyba 36 stopni I można w całości wypiekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.01.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Wypiekanie w temp. 36 stopni, to chyba jak wędzenie na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 09.01.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Poproszę o przepis A masz ukończone 18 lat? Dziękuję Ci za komplement Mam ukończone i to ponad dwukrotnie No to tak doświadczonej kobiecie nie musze podawać przepisu na takie wypieki Nigdy jeszcze tego nie wypiekałam i nie wiem jak to odjąć od całości, żeby włożyć do piekarnika, no i nie wiem czym odbarwić A, i w jakiej temperarurze Najlepsza temperatura to chyba 36 stopni I można w całości wypiekać włóżcie do piekarnika w całości na trzy zdrowaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.01.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam.A więc tak:Ciasteczka orzechowe z przepisu Ew-ki zrobiłam -są bardzo dobremurzynek z przepisu kuleczki zrobiłam wczoraj jest pyszny ale musiałam dłużej trzymac.Wrzucam przepis na BIAŁĄ DAMĘ bardzo dobry placuszek BISZKOPT6 jaj-białka ubic z cukrem6 łyżek mąki6 łyżek cukru(do białek)1 łyżeczkę proszku do pieczeniaPo ubiciu białek z cukrem dodajemy żółtka-miksując.A później dodajemy mąkę oraz proszek delikatnie mieszającCzas pieczenia 20 min.-180 stopni WIERZCH CIASTA0,5 l kremówki(tortowa 36%-łowicka w żółtym kartoniku)2 serki homogenizowane waniliowe2 łyżki żelatyny1 puszka ananasów1 szklanka cukru1 cukier waniliowy1 paczkę rodzynków2 jajaŻelatynę namoczyc w zimnej wodzie aby napęczniała(ok.1/4szkl.wody).Późniejsok z ananasów zagotowac z żelatyną aby się rozpuściła.Serki zmieszac z cukrem,cukrem waniliowym i jajkami.Ubic śmietanę i dodac do serków.Ostudzony sok z ananasów wlac do masy(wszystko miksując).Dodac ananasy pokrojone w kostkę i na końcu rodzynki.Masę wyłożyc na biszkopt i posypac startą czekoladą.(wstawic do lodówki)Ja sypię czekoladę troszkę później jak już placek dobrze stężeje. ŻYCZĘ SMACZNEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 10.01.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam.A więc tak: Ciasteczka orzechowe z przepisu Ew-ki zrobiłam -są bardzo dobre murzynek z przepisu kuleczki zrobiłam wczoraj jest pyszny ale musiałam dłużej trzymac. Wrzucam przepis na BIAŁĄ DAMĘ bardzo dobry placuszek BISZKOPT 6 jaj-białka ubic z cukrem 6 łyżek mąki 6 łyżek cukru(do białek) 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Po ubiciu białek z cukrem dodajemy żółtka-miksując.A później dodajemy mąkę oraz proszek delikatnie mieszając Czas pieczenia 20 min.-180 stopni WIERZCH CIASTA 0,5 l kremówki(tortowa 36%-łowicka w żółtym kartoniku) 2 serki homogenizowane waniliowe 2 łyżki żelatyny 1 puszka ananasów 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 paczkę rodzynków 2 jaja Żelatynę namoczyc w zimnej wodzie aby napęczniała(ok.1/4szkl.wody).Później sok z ananasów zagotowac z żelatyną aby się rozpuściła. Serki zmieszac z cukrem,cukrem waniliowym i jajkami.Ubic śmietanę i dodac do serków.Ostudzony sok z ananasów wlac do masy(wszystko miksując).Dodac ananasy pokrojone w kostkę i na końcu rodzynki.Masę wyłożyc na biszkopt i posypac startą czekoladą.(wstawic do lodówki)Ja sypię czekoladę troszkę później jak już placek dobrze stężeje. ŻYCZĘ SMACZNEGO. ślinka już mi leci, idę zaraz na tort urodzinowy mojego chrześniaka. Pozdrawiam życzę miłego weekendu wszystkim łasuchom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.01.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 A ja zaraz zabieram sie za tort dla mojego syna na urodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.01.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 A ja zaraz zabieram sie za tort dla mojego syna na urodziny. http://images38.fotosik.pl/48/8fc7b93438ac2fb1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.01.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Tylko sie nie śmiać, bo się zablokuje i zamkne w sobie Kolejna kulinarna niespodzianka dla żony produkcjahttp://images44.fotosik.pl/48/873ec479d5dc1965.jpg pole bitwyhttp://images34.fotosik.pl/434/d10f7740b7d72150.jpg i najprzyjemniejsza część produkcji, nakładanie marmolady........niekoniecznie na rogaliki http://images43.fotosik.pl/47/0daab7e2699a7796.jpg I przepis: http://rogaliki.ciasta.net/rogaliki-z-powidlami.php Tylko ja podwoiłem wszystkie składniki,a marmolade/powidła musaiłem potroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.01.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 A ja zaraz zabieram sie za tort dla mojego syna na urodziny. http://images38.fotosik.pl/48/8fc7b93438ac2fb1med.jpg piękny a można wiedzieć, z czym on jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.01.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Stuk - jestem pełna podziwu rogaliki śliczne pokażesz, jak się upiekły, czy może już ich nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.01.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Elutek ugotowalam 3 budynie smietankowe z 1200 ml mleka, do tego 8 lyzek cukru. Po przestudzeniu utarlam 200 g masla dodajac po jednej lyzce budyniu na gladka mase. Biszkopt przekroilam na 3 platy, pierwszy posmarowalam konfitura, na to krem i pokrojone mrozone truskawki, potem drugi p;at biszkoptu i krem na to truskawki i trzeci plat, a na to juz cienko kremem i ozdoby. Wszystkie trzy platy nasaczalam herbata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.01.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Tylko sie nie śmiać, bo się zablokuje i zamkne w sobie Kolejna kulinarna niespodzianka dla żony produkcjahttp://images44.fotosik.pl/48/873ec479d5dc1965.jpg pole bitwyhttp://images34.fotosik.pl/434/d10f7740b7d72150.jpg i najprzyjemniejsza część produkcji, nakładanie marmolady........niekoniecznie na rogaliki http://images43.fotosik.pl/47/0daab7e2699a7796.jpg I przepis: http://rogaliki.ciasta.net/rogaliki-z-powidlami.php Tylko ja podwoiłem wszystkie składniki,a marmolade/powidła musaiłem potroić Wyrażam podziw i szacunek dla Twoich poczynań kuchennych. Zazdroszczę Twojej Połowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.01.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Stuk - jestem pełna podziwu rogaliki śliczne pokażesz, jak się upiekły, czy może już ich nie ma? Mówisz i masz Rogaliki jeszcze bez polewy Jeszcze mi 3 sztuki się ostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.01.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 cieszynianka nie ma czego zazdrościć, ja zły chłopak jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.01.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 cieszynianka nie ma czego zazdrościć, ja zły chłopak jestem Coś Ty, gdybyś był taki zły, to byś dla Twojej Połowicy tak się nie starał Dla ścisłości dodam, że zazdroszczę jej nie Ciebie osobiście (moja większa połowa jest wspaniała i nie mam zamiaru jej zmieniać na lepszy model ), ale zazdroszczę jej takich niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 11.01.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 cieszynianka nie ma czego zazdrościć, ja zły chłopak jestem Coś Ty, gdybyś był taki zły, to byś dla Twojej Połowicy tak się nie starał Dla ścisłości dodam, że zazdroszczę jej nie Ciebie osobiście (moja większa połowa jest wspaniała i nie mam zamiaru jej zmieniać na lepszy model ), ale zazdroszczę jej takich niespodzianek E tam stram się..... z nudów człowiek szuka sobie zajęcia w domu......i przypadkowo za "gary" się złapałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.01.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 cieszynianka nie ma czego zazdrościć, ja zły chłopak jestem Coś Ty, gdybyś był taki zły, to byś dla Twojej Połowicy tak się nie starał Dla ścisłości dodam, że zazdroszczę jej nie Ciebie osobiście (moja większa połowa jest wspaniała i nie mam zamiaru jej zmieniać na lepszy model ), ale zazdroszczę jej takich niespodzianek E tam stram się..... z nudów człowiek szuka sobie zajęcia w domu......i przypadkowo za "gary" się złapałem. No już nie bądź taki skromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts