Wisienka na torcie 15.01.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Wow wow wow Jestem zauroczona Mój chłop nie robi takich kulinarnych niespodzianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 15.01.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Stukpuk no no jestem pod wrażeniem a jakie te trójkąciki równiutkie ho ho masz talent chłopie i nie bądź taki skromny a te gary (te e tle) po kulinarnych szaleństwach też Ty zmywasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.01.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 To ja podam przepis na bardzo proste ciasto, bez pieczenia. Bananowiec W 1/2 litra mleka ugotowac dwa budynie smietankowe, lub waniliowe (bez cukru). Ostudzic. Zmiksowac 250g margaryny lub masla z 250g cukru pudru. Do tego po woli dodawac juz ostudzony budyn i miksowac. Jak juz jest wszystko polaczone dodac 100g kokosu, 150g pokruszonych petit berow (tak polamac mniej wiecej) i 1/2 kg bananow pokrojonych w krazki. Na talerzu, lub czyms tam , ulorzyc obrecz od tortownicy i cala mase do tego przelozyc. Potem obrecz zdjac (albo po prostu ta mase uformowac jak kto woli, bez tej obreczki, mozna zrobic krztalt jaki sie chce) i polac glazura czekoladowa. Jesli ktos kokosu nie lubi, mozna zrobic bez. Mozna zrobic tez podwojna porcje jak ma sie wiecej ludzi do czestowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 15.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 To ja podam przepis na bardzo proste ciasto, bez pieczenia. Bananowiec W 1/2 litra mleka ugotowac dwa budynie smietankowe, lub waniliowe (bez cukru). Ostudzic. Zmiksowac 250g margaryny lub masla z 250g cukru pudru. Do tego po woli dodawac juz ostudzony budyn i miksowac. Jak juz jest wszystko polaczone dodac 100g kokosu, 150g pokruszonych petit berow (tak polamac mniej wiecej) i 1/2 kg bananow pokrojonych w krazki. Na talerzu, lub czyms tam , ulorzyc obrecz od tortownicy i cala mase do tego przelozyc. Potem obrecz zdjac (albo po prostu ta mase uformowac jak kto woli, bez tej obreczki, mozna zrobic krztalt jaki sie chce) i polac glazura czekoladowa. Jesli ktos kokosu nie lubi, mozna zrobic bez. Mozna zrobic tez podwojna porcje jak ma sie wiecej ludzi do czestowania. o i to jest przepis jaki lubię. Nic nie trzeba piec więc i stres że nie urośnie jest mniejszy. Wypróbuje na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.01.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 o i to jest przepis jaki lubię. Nic nie trzeba piec więc i stres że nie urośnie jest mniejszy. Wypróbuje na pewno. To poprosim zdjęcie jak już będzie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 15.01.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 będzie zdjęcie jak zdążę przed paszczą małża mego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.01.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Tylko sie nie śmiać, bo się zablokuje i zamkne w sobie POkaże to mojemu mężowi!!!! Niech uczy od miszzzcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wisienka na torcie 15.01.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 U mojej koleżanki, zawsze na stole stał blok czekoladowy, którzy wszyscy wręcz ubóstwiali... Nie chciała jednak podzielić się przepisem, żmija jedna Więc znalazłam coś w necie, myślę, że to może być to! Proste, szybkie, bez pieczenia. Chyba jeszcze w tym tygodniu wybróbuję! Blok czekoladowy z herbatnikami - składniki * margaryna 1 kostka * woda 0,5 szklanki * cukier 2 szklanki * kakao 5-6 łyżek * mleko w proszku 0,5 kg * herbatniki- 1 paczka Wodę, cukier i margarynę zagotować, kakao i mleko w proszku razem wymieszać po czym ciągle mieszając wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem. Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki bądź wafle. Formę keksową wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę. wstawić do lodówki do zastygnięcia. Kroić jak keks. A wygląda to mniej więcej tak: http://gotowaniecieszy.blox.pl/resource/blok_czekoladowy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.01.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Tylko sie nie śmiać, bo się zablokuje i zamkne w sobie POkaże to mojemu mężowi!!!! Niech uczy od miszzzcza Jak mu pokażesz te fotki to potem dostane od niego BĘCKI Miszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzczu teraz szuka nowych przepisów, tylko trzeba teraz podnieść sobie porzeczke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.01.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No to czekamy na efekty I nie potknij się o poprzeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.01.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Oponki z sera bialegohttp://images25.fotosik.pl/314/7b113416d89a3977med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.01.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Oponki z sera bialego http://images25.fotosik.pl/314/7b113416d89a3977med.jpg Zimówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.01.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Nie, po bieżniku widać, że letnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.01.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Nie, po bieżniku widać, że letnie Dobrze mowisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 18.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 ale by mi się teraz takie oponki do kawki przydały magpie podasz przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.01.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Prosze bardzo, przepis jest od moni z forum, robi sie je bardzo szybko i wyszlo 47 sztuk. OPONKI SEROWE Składniki1/2 kg sera półtłustego1/2 kg mąki (plus do podsypania przy wyrabianiu ciasta)1/2 szklanki cukru4 żółtka1 pełna łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka octu1/4 litra kwaśnej śmietanycukier waniliowy Olej do smażenia (do zimnego dodać mały kieliszek spirytusu)cukier puder po posypania lub lukier cytrynowy. PrzepisPrzesianą mąkę wysypać na stolnicę, dodać przepuszczony przez praskę ser, wbić żółtka, dodać cukier, śmietanę, sodę i ocet.Zagnieść ciasto. Oprószyć delikatnie mąką, przełożyć na talerz.Ucinać ciasto po kawałku, wałkować na grubość ok. 1 – 1,5 cm, wykrawać szklanką kółka, zrobić w środku małą dziurkę kieliszkiem.Najlepiej wyrobić wszystkie oponki, układając je na lekko oprószonejmąką desce. Wtedy smażenie idzie bardzo sprawnie ) Wrzucać oponki na gorący tłuszcz, smażyć na złoty kolor.Po usmażeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.01.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ja robie te oponki. Chyba jest ich mniej niz w przepisie podanym wyzej , Zeljka mowila , ze dla Niej za slodie to mozna dac mniej cukru . Porcja do zjedzenia przez wieczor Prawde mowiac lepiej tych oponek nie robic , bo sa bardzo dobre i szybkie do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.01.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ja robie te oponki. Chyba jest ich mniej niz w przepisie podanym wyzej , Zeljka mowila , ze dla Niej za slodie to mozna dac mniej cukru . Porcja do zjedzenia przez wieczor Prawde mowiac lepiej tych oponek nie robic , bo sa bardzo dobre i szybkie do zrobienia Dzieki za przepis rrmi, nastepnym razem zrobie je, tych moich wyszlo zdecydowanie za duzo na nasza trojke. I w Twoich widze, ze zamiast sody jest proszek, a co do cukru to tez dam mniej, ja dalam 1/2 szklanki na wieksze proporcje pozostalych skladnikow i oponki sa slodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wisienka na torcie 19.01.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 W sobotę z robiłam blok czekoladowy, który umieściłam powyżej... Wyszedł całkiem, całkiem Jeśli jednak ktoś będzie zainteresowany, to osobiście proponuję wrzucić dwa razy mniej składników, a dwa razy więcej herbatników Wyjdzie bardziej chrupiące, a mniej gumiaste... Mimo wszystko blok czekoladowy jest całkiem niezły Chrupię sobie teraz do kawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.01.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Oponki muszę zrobić koniecznie, bo mężowi oczy wyszły na wierzch i ślinę toczył jak je zobaczył, a faktycznie roboty nie za wiele, to go uszczęśliwię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.